אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נחשפה יחידה 3060 של אמ"ן, הפילטר המודיעיני של צה"ל

נחשפה יחידה 3060 של אמ"ן, הפילטר המודיעיני של צה"ל

היחידה מפתחת כלים שמעבירים מידע מודיעיני לקציני מודיעין ולכוחות בשטח, בהתאם לצרכים שלהם ולמגבלות טכניות. היא מתפקדת כסטארט-אפ, עם פיתוח זריז ועידוד יוזמות פנימיות - ואף משתפת פעולה עם גורמים באקדמיה ובהייטק

03.01.2018, 20:30 | שירות כלכליסט

צה"ל חשף את יחידה 3060 של אמ"ן, המכונה "הסגולה" - יחידה טכנולוגית-מודיעינית שמפתחת כלים לשיתוף מידע מבצעי עבור דרגי השטח בצה"ל.

קראו עוד בכלכליסט

תפקידה של היחידה הוא לספק מודיעין שימושי לקציני מודיעין, מפקדי גדודים ופלוגות בשטח וכוחות נוספים, כשהדגש הוא על מודיעין שימושי עבורם; לצה"ל יש כמויות גדולות של מודיעין מסוגים רבים - תצלומי אוויר ממזל"טים ולוויינים, מפות עם סימוני צירים מסוכנים, מידע על נקודות בהן עלול להימצא מארב ועוד. חלק מהמידע טקסטואלי – דו"חות מודיעין, למשל – וחלקו ויזואלי, כסרטונים ותמונות.

אחד ממוצרי יחידה 3060 אחד ממוצרי יחידה 3060 אחד ממוצרי יחידה 3060

צבאות העולם מתקשים מאוד להעביר את החומר המודיעיני והמבצעי המתאים לכוחות שלהם, בגלל מדיניות האיסוף לפיה עדיף להחזיק יותר מדי מידע מאשר להיתקל בפערי מידע. צה"ל, בהיותו צבא מתקדם במיוחד טכנולוגית, מחזיק במידע בהיקפים עצומים. הקרבה של הכוחות בשטח לגורמי איום פוטנציאליים מסייעת באיסוף יותר מידע, יותר מהר – כך שעבור צה"ל האתגר בעייתי משל צבאות גדולים בהרבה. יחידה 3060 מהווה פילטר חכם שמעביר את המידע המתאים למי שצריך אותו, ברגע המתאים ובממשק הנכון.

ביחידה משרתים כ-400 חיילים, שמפתחים מוצרים ושירותים שמנגישים את המידע לצרכן שלו בצבא, בהתאם למשימה שלו, לסיווג הביטחוני שלו ולמצב בשטח. המידע מועבר בממשק גרפי פשוט, בדומה לאפליקציות מובייל - תצוגת איומים, סיכונים והזדמנויות מבצעיות על גבי מפה. למשל, יכול מפקד בשטח ללחוץ על אזור במפה, ולקבל את כל המידע שהצטבר ורלוונטי עליו: היסטוריה גזרתית, נוכחות אויב, תצלומים ואפילו מידע ממקורות יומינט, כלומר סוכנים ומרגלים.

בדומה ליחידות טכנולוגיות אחרות בצה"ל, מתהדרת 3060 גם היא בתרבות שדומה יותר לשל סטארט-אפ מאשר לשל מסגרת צבאית. המשמעות היא שיש יותר פתיחות למיזמים של קצינים וחיילים, זריזות פיתוח ושיתופי פעולה. למשל, מקיימת היחידה מגעים עם מומחים באקדמיה ובקהילת ההייטק הישראלית כדי לשפר את המוצרים והשירותים, ולבנות את הכלים המתאימים ביותר לתכנון משימות מבצעיות.

אפשר להניח שבעתיד, עם פיתוח כלי ביג דאטה חדשים, ניתן יהיה להעביר יותר מידע מודיעיני ליותר דרגים בשטח, מה שיוכל לשפר את הפעילות שלהם, לצמצם פגיעה בבלתי-מעורבים ולהשיג יעדים אופרטיביים במהירות.

תגיות