אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שסטוביץ נגד שר הכלכלה: פרסום מחירי חו"ל לא חוקי צילומים: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

שסטוביץ נגד שר הכלכלה: פרסום מחירי חו"ל לא חוקי

היבואנית הגיבה לשימוע של משרד הכלכלה בנוגע למחירים הגבוהים בארץ. לטענתה, יש ספק לגבי חוקיות פרסום המחירים בחו”ל

08.01.2018, 08:27 | אורנה יפת

מבין שלושת יבואני הטואלטיקה הגדולים, רק חברת שסטוביץ הגיבה לשימוע של משרד הכלכלה שנועד להסביר את מחירי המוצרים הגבוהים מול העולם, כך נודע ל"כלכליסט". היבואנית שלחה בשבוע שעבר מכתב ארוך ומפורט, שבו היא טענה כי ממצאי המחירים כפי שהוצגו בבדיקה של משרד הכלכלה שגויים. שסטוביץ הגישה את תגובתה ביום האחרון למועד ההגשה, והטענה המרכזית שלה כי המוצרים בישראל ובחו"ל, אשר נעשתה ביניהם השוואה, אינם מוצרים זהים, וחלקם בעלי פורמולות שונות.

בתגובתה למשרד העלתה שסטוביץ גם ספק בנוגע לחוקיות של פרסום מחירים של מוצרים בחו"ל לעומת מחיריהם בישראל, מהלך שאותו שר הכלכלה אלי כהן מנסה לקדם. במשרד הכלכלה ישיבו לשסטוביץ בתוך שבועיים, אך ניכר כי הגורמים במשרד עומדים מאחורי המחירים שפרסמו ואין בכוונתם לשנות החלטתם בנוגע לפרסום מחירי המוצרים בחו"ל לצד מחיריהם בארץ ברשתות השיווק.  

מימין: שר הכלכלה אלי כהן ובעלי שסטוביץ יוני שסטוביץ, צילומים: אוראל כהן מימין: שר הכלכלה אלי כהן ובעלי שסטוביץ יוני שסטוביץ | צילומים: אוראל כהן מימין: שר הכלכלה אלי כהן ובעלי שסטוביץ יוני שסטוביץ, צילומים: אוראל כהן

באפריל האחרון פנה משרד הכלכלה לשלושת יבואני הטואלטיקה הגדולים - יוניליוור, דיפלומט ושסטוביץ - וביקש את התייחסותם לפערי המחירים שנמצאו. על פי נתוני משרד הכלכלה, קיים פער של 48% במחירי מוצרי טואלטיקה בין ישראל למדינות בעולם. עוד טוענים במשרד הכלכלה כי במוצרים ספציפיים בהם חודרים לשוק מוצרים זהים שמיובאים ביבוא מקביל, ירדו רמות המחירים של אותו המוצר בכ־30%.

בתוך כך, החוק שנועד להגביל את כוחם של היבואנים הבלעדיים יעלה היום לקריאה ראשונה במליאת הכנסת. החוק צפוי להיות מאושר והוא מסמיך את הממונה על הגבלים עסקיים להורות ליבואן מורשה (בלעדי) על צעדים קונקרטיים שעליו לנקוט כדי למנוע פגיעה בתחרות מיבוא מקביל, וכן למנוע את תופעת הגיאו בלוקינג (תופעה שלפיה יבואן בלעדי מונע מצרכנים ישראלים אפשרות לרכוש מוצרים באתרי אינטרנט זרים על מנת שהצרכן יקנה דרך ערוצי ההפצה של היבואן ולא ברכישה מקוונת).

באוקטובר האחרון אישרה ועדת השרים לענייני חקיקה את התיקון לחוק ההגבלים העסקיים "הסרת חסמים בתחום היבוא" שהגיש הגיש שר הכלכלה. התיקון עבר כהוראת שעה לשלוש שנים, עם אפשרות הארכה לשלוש שנים נוספות. החוק החדש יעניק לממונה על הגבלים סמכויות אכיפה גם על היבואנים הרשמיים, ובמידה ויפרו את חוק ההגבלים הם יהיו נתונים לסנקציות בדומה לקבוצות ריכוז.

תגיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
אני מבין אותו לגמרי, שנים הם התנהלו ככה
פתאום מגיע שר הכלכלה ומפרסם כמה באמת נמכר המוצר בשוק מקביל? איזה חוצפה שכולה שר בישראל יתערב לו בעסקים? יאללה שסטוביץ נגמר העסק, הישראלים הפסיקו להיות פרייארים. סלולר מ600ש"ח ירד ל 30 ש"ח הכבלים מ 350ש"ח קרוב ל 180ש"ח ממוצע ויש עוד לאן לרדת בזק מ 500 ש"ח לכמעט 0 אינטרנט ירד ל 80ש"ח לאט לאט כל השודדים ייפרדו מהאוצרות, תודות לשר הכלכלה.
מתן  |  09.01.18
9.
עם הנבחר הגיע למקום הנבחר וכל שטות הפכה זהב
החזירות הישראלית שלא יודעת שובע, חברות השילוח יקרות, המכס, המשווק, המפיץ והחנויות קורעות את האזרח. החזירות האין סופית גומרת את האנשים, הכל מתחיל להיות יקר מידי והחזירים אף פעם לא שבעים. קדימה תחרות תחרות רק ככה יהיה לנו נוח לחיות כאן. תפסיקו להיות פרייארים ולקנות קרם פנים ב 300ש"ח ותפסיקו לשלם על ארוחת ערב 800ש"ח לזוג. תאמינו לי הנוסחה לחיים טובים, תחיו את הרגע תעבדו מעט ותפנו זמן לחיות ולבית. תתנערו מחיי הפאר הם אחראים לרוב הקמטים שקרמים יקרים יכסו,
יגאל  |  09.01.18
לכל התגובות