אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שנת מאסר לבעלי רשת סלקשיין מחסני אופנה שהורשע בתרמית בני"ע צילום: נמרוד גליקמן

שנת מאסר לבעלי רשת סלקשיין מחסני אופנה שהורשע בתרמית בני"ע

אייל חדד הודה במסגרת הסדר טיעון בתרמית ני"ע בסך 50 מיליון שקל במניית איתמר מדיקל ובית המשפט הרשיע אותו בביצוע העבירות. החברה עצמה הורשעה גם כן והוטל עליה קנס של 150 אלף שקלים

09.01.2018, 13:19 | תומר גנון

שופט בית המשפט המחוזי בת"א, חאלד כבוב, גזר היום (ג') עונש של שנת מאסר בפועל וקנס של 50 אלף שקל על אייל חדד, בעלי רשת החנויות סלקשיין מחסני אופנה.

חדד הודה במסגרת הסדר טיעון בתרמית ני"ע בסך 50 מיליון שקל במניית איתמר מדיקל ובית המשפט הרשיע אותו בביצוע העבירות. החברה עצמה הורשעה גם כן והוטל עליה קנס של 150 אלף שקלים.

קראו עוד בכלכליסט

על פי כתב האישום שבו הודה חדד, המיוצג על ידי עו"ד איריס ניב-סבאג, הוא ביצע במסחר בבורסה 2,883 עסקאות עצמאיות במניית חברת המכשור הרפואי, באמצעות 11 חשבונות שונים שלו ושל חברות בשליטתו, על פני יותר מארבע שנים. בכך השפיע חדד בתרמית על שער המניה. מלבד הרצת המניה הודה חדד כי נמנע מלדווח על הפיכתו לבעל עניין בחברה, ולפיכך הורשע גם בעבירות דיווח לפי חוק ני"ע.

כתב האישום בפרשה הוגש לפני כשנה וחצי על ידי עו"ד אבי ארוניס ועו"ד ניצן וולקן ממחלקת ני"ע בפרקליטות. חדד וחברת סלקשיין כפרו תחילה באישומים נגדם אולם לאחרונה, לאחר מגעים עם התביעה, החליט חדד לחזור בו ולהודות בעובדות גם ללא עונש מוסכם. השופט כבוב הסכים תחילה לא להרשיע גם את חברת סלקשיין, ולקיים דיון נפרד בעניין הרשעתה הנובעת לכאורה ממעשיו של חדד. היום כאמור החליט כבוב להרשיע גם את החברה, דחה את בקשתו של חדד לביטול הרשעתו וגזר עליו עונש של שנת מאסר וקנס.

"הנאשם השקיע את כל הונו ואת כל ההון הנזיל של חברת סלקשיין במניית איתמר מדיקל", נכתב בכתב האישום שבו הודה חדד. "מאוקטובר 2009 ועד ינואר 2014 פעל הנאשם בחשבונותיו וביצע 2,883 עסקאות עצמאיות (מכר וקנה מעצמו — ת"ג) שהשפיעו על שער מניית איתמר. הפעילות בוצעה באמצעות המסחר בבורסה, והיקפה בתקופה הרלבנטית עמד על 50.4 מיליון שקל. בפעילותו התרמיתית יצר הנאשם מחזור מסחר פיקטיבי במניה של כ־26 מיליון ע"נ".

בכתב האישום מתוארת שיטת ההרצה: "כ־50% מהעסקאות שביצע הנאשם היו בהפרשים של פחות מחמש דקות. חדד הכניס הוראה לקנייה או למכירה של מניית איתמר מאחד החשבונות שבשליטתו, וכעבור פחות מחמש דקות הכניס הוראה נוגדת מחשבון אחר".

לגבי עבירות הדיווח צוין כי "בתקופה הרלבנטית עלה שיעור אחזקותיו של חדד באיתמר ליותר מ־5%. הנאשם, שהיה מודע לחובת הדיווח של בעלי עניין, נמנע מלדווח לחברת איתמר על הפיכתו והפיכת חברת סלקשיין לבעלי עניין בה, והכל כדי להטעות משקיע סביר".

עו"ד איריס ניב סבאג, עו"ד יאנה סלוצניק ועו"ד ערן אלהרר ממשרד שינמן-נגב-ניב מסרו בתגובה: "לטעמנו היה על בית המשפט להסתפק בעונש של עבודות שירות על אייל חדד, ולהימנע מהרשעת החברה.

"מדובר בתיק ייחודי שבו חדד הודה בכתב אישום מתוקן בביצוע עסקאות עצמיות, ללא רכיב של כוונה להשפיע על השער, והתביעה אף הסכימה שלא מתקיים רכיב של כוונה להשפיע על השער. גם יתר נסיבות ביצוע העבירות - ובכלל זה העדר מניע, השפעה מינורית על השער, הפסד שנגרם לחדד כתוצאה מההשקעה והפעילות במניה, והאובססיביות של חדד כלפי המניה - הן נסיבות ייחודיות ותקדימיות אשר היו צריכות להוביל להטלת עונש של עבודות שירות בלבד.

לצערנו, בית המשפט התייחס באופן שגוי לחלק מטענות ההגנה ולא נתן משקל מספיק לייחוד של תיק זה, ואנו נערער לבית המשפט העליון על גזר הדין".

תגיות