אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כחלון וכהן השאירו את העסקים הקטנים מחוץ לתקציב, אבל הקימו עבורם ועדה צילום: משרד הכלכלה והתעשייה

כחלון וכהן השאירו את העסקים הקטנים מחוץ לתקציב, אבל הקימו עבורם ועדה

בראש הוועדה שתכונה "נטו לעסקים" יעמדו מנכ"ל משרד הכלכלה שי רינסקי ומנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד. הוועדה תתמקד בהפחתת הנטל הבירוקרטי על העסקים וסיוע בתחומי מיסוי ואשראי, אך השפעתה לא תורגש בטווח הקצר שכן היא צפויה להגיש מסקנותיה בעוד חצי שנה בלבד

10.01.2018, 09:43 | עמרי מילמן

אחרי שהשאירו מחוץ לתקציב את המהלכים שנועדו לסייע ולחזק עסקים קטנים שר האוצר, משה כחלון ושר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן, החליטו במקום על הקמת ועדה חדשה שתעסוק בנושא, אך זו תגיש את המלצותיה רק בעוד חצי שנה לאחר שיאושר כבר תקציב 2019 והכלים של הממשלה יהיו מוגבלים מאד.

קראו עוד בכלכליסט

בראש הוועדה שזכתה למיתוג של כחלון "נטו עסקים" יעמדו מנכ"ל משרד הכלכלה והתעשייה, שי רינסקי, ומנכ"ל משרד האוצר, שי באב"ד.

הוועדה תבחן מתן כלים לחיזוק כושר התחרות של העסקים הקטנים והבינוניים בארץ ובשווקים מחוץ לישראל, במטרה לפעול לשיפור הסביבה העסקית של העסקים הקטנים והבינוניים בישראל וזאת לשם הקלה על עשיית העסקים והגברת הפריון בענפים השונים.

הוועדה תתמקד בהפחתת הנטל הרגולטורי על העסקים, הגדלת היקף הרכש מעסקים קטנים ובינוניים, יצירת כלי סיוע ממשלתיים, בחינת אמצעים בתחום המיסוי ובחינת היקף האשראי הניתן לעסקים קטנים ובינוניים.

כחלון וכהן. העסקים הקטנים יאלצו להמתין, צילום: משרד הכלכלה והתעשייה כחלון וכהן. העסקים הקטנים יאלצו להמתין | צילום: משרד הכלכלה והתעשייה כחלון וכהן. העסקים הקטנים יאלצו להמתין, צילום: משרד הכלכלה והתעשייה

עוד יהיו חברים בוועדה מנהל רשות המיסים משה אשר, מנהל הסוכנות לעסקים ובינוניים במשרד הכלכלה והתעשייה רן קויתי ונציגים מהממונה על התקציבים והחשב הכללי במשרד האוצר, המפקחת על הבנקים, משרד הפנים, המוסד לביטוח לאומי ונציגים מקצועיים נוספים. 

במהלך החודשים האחרונים נרתמו ארגונים כמו להב ולשכת יועצי המס לקדם רפורמה בנושא, המתמקדת בעיוותי מס המכבידים על העסקים היום. אולם בסופו של דבר בחרו באוצר שלא לשלב אותה עם תקציב 2019, האחרון של ממשלה זו.

שר האוצר, משה כחלון מסר: "העסקים הקטנים והבינוניים הם מחוללי הצמיחה הגדולים במשק. יש קשר ישיר בין הקלה והפחתת הרגולציה על עסקים קטנים ובינוניים לבין צמיחה וחוסנה של הכלכלה. יותר עסקים קטנים ובינוניים יוכלו לצמוח, לפרוץ קדימה ולהפוך למצליחים יותר ולגדולים יותר".

שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן מסר: "העסקים הקטנים והבינוניים הם מנוע הצמיחה המרכזי של הכלכלה ואנו כאן בכדי להעניק להם את מגוון התמיכה והסיוע בכדי להצליח. הצלחה של העסקים הקטנים והבינוניים – היא הצלחה של המשק והכלכלה הישראלית כולה. מגזר עסקי חזק, יצרני ומשגשג הפועל בהגינות מסחרית הוא אינטרס חברתי וצרכני, שיאפשר סחר הוגן הן עבור הצרכנים, הן עבור העובדים והן עבור בעלי ובעלות העסקים".

עו"ד רועי כהן נשיא להב: "הודעת משרד האוצר על הקמת וועדה מוכיחה שוב שהעסקים הקטנים נותרים עם דיבורים ולא עם תקציבים. 50 אלף עסקים קטנים ועצמאים נסגרו בשנת 2017 זה האסון טבע שלנו ואין מי שישבות ואין מי שיצא לרחוב כי אנו צריכים להתפרנס. אין צורך בוועדה כי המסקנות כבר נכתבו, הוגשו והתקבלו על ידי האוצר. לצערנו הרב, שוב מתעלמים מהעסקים הקטנים בתקציב 2019. לא צריך וועדות, צריך החלטות אמיצות וזה הזמן לכך. זו שעת המבחן של הממשלה".

 

.

תגיות