אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סונול השקיעה חמישה מיליון ש' בהקמת מפעל אוריאה לרכבי דיזל צילומים: עמית שעל ואוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

סונול השקיעה חמישה מיליון ש' בהקמת מפעל אוריאה לרכבי דיזל

חברת האנרגיה השקיעה בהקמת מתקן חדש ליצירת תמיסה המיועדת להפחתת זיהום אוויר ברכבים כבדים דוגמת משאיות ואוטובוסים, זאת כחלק מהאסטרטגיה לייצר לעצמה מנועי צמיחה חדשים

14.01.2018, 15:54 | ליאור גוטמן

חברת האנרגיה סונול השקיעה בשבועות האחרונים כ-5 מיליון שקל בהקמת מתקן חדש לייצור אוריאה. כך נודע ל"כלכליסט". תמיסת אוריאה מיועדת להפחתת זיהום אוויר מכלי רכב כבדים דוגמת משאיות או אוטובוסים, כאשר המתקן הוזמן מאיטליה ויוצב במתקני החברה שבחיפה, כאשר סונול תספק את הביקוש המקומי לאוריאה במקביל למכירת סולר לציי רכב כבדים או לחברות תחבורה ציבורית.

קראו עוד בכלכליסט

שוק הסולר בישראל מגלגל כ-4.5 מיליארד ליטר סולר בשנה, ללא הרשות הפלסטינית או עולם הספנות. הסולר משמש חברות רכבת, אוטובוסים וכן רכבים פרטיים ומשאיות. על פי ההערכות סונול תייצר במפעל כמיליון ליטר של תמיסת אוריאה בחודש ותמכור את תכולת האוריאה לציי רכב באמצעות 50 מנפקות. האוריאה שסונול תמכור תהיה ברמה חומר גבוהה שידועה באירופה גם בשם Ad-Blue, כלומר כזו שמותאמת לתקן הזיהום החדש EURO 7 שאמור להכנס לתוקף על פי ההערכות בשנה-שנתיים הקרובות.

המהלך האחרון מהווה חלק מאסטרטגיית סונול לייצר לעצמה מנועי צמיחה חדשים. כפי שנחשף ב"כלכליסט" לפני כחודש החלה סונול לייבא בעצמה כ-50% ממלאי הבנזין שלה תוך סגירת חוזה בהיקף של מאות מיליוני שקלים מול חברת האנרגיה הבינלאומית ויטול. עד היום סונול רכשה את כל מצאי הבנזין שלה מבתי הזיקוק בצפון.

תחנת דלק של סונול (ארכיון), צילום: אוראל כהן תחנת דלק של סונול (ארכיון) | צילום: אוראל כהן תחנת דלק של סונול (ארכיון), צילום: אוראל כהן

מצמצמים את זיהום האוויר

כיצד אוריאה מסייעת בצמצום זיהום האוויר, בעיקר במטרופולינים שם פועלים עיקר ציי האוטובוסים? אוריאה היא תמיסה שנדרשת להפעלת מנועי דיזל חדשים ולמעשה בלעדיה כלי הרכב לא יכול לנוע הן ברמה הטכנית (לא יניע לנסיעה) והן ברמה הרגולטורית, זאת כדי לעמוד בתקנים של זיהום אוויר. תמיסת האוריאה מותקנת ומוזרקת כחלק ממערך הממיר הקלטליטי אשר נמצא מערכת הפליטה של כלי הרכב, שם הגזים שנפלטים מהמנוע עוברים הליך ערבוב עם אמוניה שמיוצרת מאוריאה. הריאקציה הזו מצמצמת את פליטת הנוקסים (NOX) ביותר מ-50%. בסונול מחדדים שלא מדובר בתוסף לדלק של הרכב, אלא במערכת נפרדת ה"מולבשת" על מנגנון גזי הפליטה של הרכב. את תמיסת האוריאה ממלאים במיכל נפרד.

תגיות