אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעלי CMCT מביא אשראי חוץ־בנקאי לרישום כפול בתל אביב צילום: אתר החברה CMCT

בלעדי לכלכליסט

בעלי CMCT מביא אשראי חוץ־בנקאי לרישום כפול בתל אביב

אחרי שגייס קרוב למיליארד שקל במניות בכורה בתל אביב עם קרן ריט, ריצ'רד רסלר מביא לישראל את חברת האשראי החוץ־בנקאי שלו – OFS

15.01.2018, 08:18 | אורן פרוינד

אחרי שהנפיק בישראל את קרן הריט שלו CMCT וגייס קרוב למיליארד שקל באמצעות מניות בכורה בבורסה בתל אביב, ריצ'רד רסלר, השותף האמריקאי של הישראלים שאול קובה ואבי שמש, מביא לישראל חברה נוספת – והפעם חברת אשראי חוץ־בנקאי, שתבצע בישראל רישום כפול בניסיון לגייס חוב של חצי מיליארד שקל.

קראו עוד בכלכליסט

ל"כלכליסט" נודע כי חברת האשראי החוץ־בנקאי Orchard First Source בראשות רסלר, שמנוהלת על ידי חברת ניהול חיצונית ונסחרת בבורסת נאסד"ק לפי שווי של 160 מיליון דולר, החלה בהכנות לגיוס חוב של חצי מיליארד שקל בתל אביב ורישום כפול בבורסה. חברת OFS תהיה חברת האשראי החוץ־בנקאי השלישית שמגיעה לישראל כחלק מגל הנפקות חדש שעומד בפתח.

חברת OFS היא חברת אשראי חוץ־בנקאי שמוכרת על ידי הרשויות האמריקאיות כחברת פיתוח עסקי (BDC) – חברות שמעניקות הלוואות ופתרונות אשראי ומימון לעסקים בינוניים שהבנקים הגדולים אינם מוכנים לתת להם אשראי. מניית החברה רשמה בשנה האחרונה ירידה של 7% בבורסת נאסד"ק. החברה מעניקה הלוואות של 3–20 מיליון דולר לחברות בעלות EBITDA של 3 מיליון דולר ומעלה ועד 30 מיליון דולר וחברות בעלות שווי של עד חצי מיליארד דולר ומחזיקה משרדים בלוס אנג'לס ניו יורק ושיקגו.

את 2016 סיימה OFS עם הכנסות של 25 מיליון דולר, בדומה להכנסות בשנת 2015. הרווח התפעולי שלה הסתכם בכ־14 מיליון דולר ב־2016 לעומת 13.4 מיליון דולר ב־2015. הרווח הנקי הסתכם בכ־13.8 מיליון דולר ב־2016, ירידה של 25% לעומת השנה הקודמת, שנבעה כמהכנסה חד־פעמית שרשמה שנה קודם לכן. את תשעת החודשים הראשונים של 2017 סיימה OFS עם הכנסות של 21 מיליון דולר, רווח תפעולי של 12 מיליון דולר ורווח נקי של 3.7 מיליון דולר, בדומה לתקופה המקבילה.

מה שהתחיל בתור גל הנפקות של חברות נדל"ן אמריקאיות בשנים 2010–2017 ממשיך כעת בגל נוסף של חברות אשראי חוץ־בנקאי שמחפשות את השקל הישראלי הזול. חברת האשראי החוץ־בנקאי האמריקאית פננטפארק היתה הראשונה לגייס בישראל, וגייסה באוקטובר 2017 כ־490 מיליון שקל. הגיוס שלה פתח את התיאבון לחברות אשראי חוץ־בנקאי אמריקאיות נוספות, כאשר חברת מדלי כבר הגישה תשקיף לרשות ניירות ערך בישראל וצפויה לבצע את הגיוס שלה בתל אביב בימים הקרובים באמצעות חברת החיתום פועלים אי.בי.אי, בניהולם של עופר גרינאום ושי נבו. פועלים אי.בי.אי היא גם זו שעומדת מאחורי הגיוס המתוכנן של OFS, שכרגע תלוי במידה רבה בהצלחה של הגיוס של מדלי.

להבדיל מחברות הנדל"ן האמריקאיות, שהבאתן לישראל כרוכה ביצירת מבנה משפטי חדש ובכתיבת תשקיף לפרטי פרטים, מהלך ההנפקה של חברות האשראי החוץ־בנקאי פשוט יחדית. מכיוון שמדובר בחברות שכבר נסחרות בבורסת נאסד"ק שרק מבצעות רישום כפול, כמות העבודה שנדרשת כדי לבצע עבורן גיוס בישראל היא פחותה לאין שיעור – ומאפשרת גמישות בהנפקה. החברה יכולה להחליט לצאת להנפקה ובתוך חודש מרגע ההחלטה לבצע את הגיוס בישראל, להבדיל מחברות הנדל"ן, שהתהליך מרגע ההחלטה ועד הגיוס בפועל יכול לקחת לעתים גם שנה שלמה.

חוק החברות לפיתוח עסקי, שלפיו מתנהלת OFS, דומה מאוד לחוק הריטים (Reit). הוא מחייב את החברות להיות רשומות למסחר בבורסה בארה"ב, ומגביל אותן לחוקי רגולציה כמו חלוקת 90% מהרווחים שלהן כדיבידנד למשקיעים ושמירה על שיעור מינוף שלא יעלה על 50%. מנגד הוא מעניק לחברות אלה הטבות מיסוי שונות. בניגוד לחברות הנדל"ן האמריקאיות, חברות האשראי החוץ־בנקאי מאוגדות בארה"ב כחברות אמריקאיות לכל דבר – ולא מאוגדות כחברות שקופות שרשומות באיי הבתולה.

הבורסה בת"א, צילום: אוראל כהן הבורסה בת"א | צילום: אוראל כהן הבורסה בת"א, צילום: אוראל כהן

תגיות