אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הבנק העולמי מזהיר משאננות: "השווקים חשופים לאירועים שליליים והמשקיעים לא הפנימו זאת" צילום: שאטרסטוק

הבנק העולמי מזהיר משאננות: "השווקים חשופים לאירועים שליליים והמשקיעים לא הפנימו זאת"

לפי דו"ח שפרסם הבנק, מרבית הכלכלות המפותחות נמצאות כרגע במצב של תפוקה מלאה, אבל הן חשופות לסכנה של עלייה באינפלציה שתגרור תגובה של הבנקים המרכזיים בדמות העלאה חדה בריביות

15.01.2018, 08:19 | שירות כלכליסט

הבנק העולמי מזהיר כי שוקי ההון מתעלמים מהסיכונים שבהעלאות ריבית חדות, שעשויות להגיע כתוצאה מקצב צמיחה מהיר מהצפוי של הכלכלה העולמית.

קראו עוד בכלכליסט

לפי דו"ח שפרסם הבנק בשבוע שעבר, מרבית הכלכלות המפותחות נמצאות כרגע במצב של תפוקה מלאה, אבל הן חשופות לסכנה של עלייה באינפלציה שתגרור תגובה של הבנקים המרכזיים בדמות העלאה חדה בריביות.

הכלכלנית פרנציסקה אונזורגה שעמדה בראש הצוות שחיבר את הדו"ח, אמרה בעת הצגתו בוושינגטון, כי "קיים סיכון של עלייה מהירה מהצפוי בשיעור האינפלציה שיוביל לעלייה מהירה מהצפוי בשיעורי הריביות". אונזורגה הוסיפה כי שוקי המניות נמצאים ברמה דומה לזו שהיו בה ערב נפילת המניות הגדולה של 1929 בוול סטריט, בשעה ששוקי האג"ח פועלים בהנחה שעלות ההלוואות תמשיך להיות נמוכה. "שוקי המניות חשופים לאירועים שליליים לא צפויים, ומתקבל הרושם שהמשקיעים לא מפנימים זאת".

הבנק העולמי, צילום: Shiny Things / Flickr הבנק העולמי | צילום: Shiny Things / Flickr הבנק העולמי, צילום: Shiny Things / Flickr

הבנק פרסם את אזהרותיו יחד עם העלאת תחזית הצמיחה ל־2018 שהגיעה לנוכח ביצועים טובים מהצפוי אשתקד של כלכלות ארה"ב, סין, גוש היורו ויפן.

הכלכלה העולמית צפויה לצמוח בקצב של 3.1% השנה, זאת לעומת תחזית של 2.9% שהתפרסמה ביוני. ב־2017 היא צמחה ב־3%. עם זאת, הבנק הזהיר כי הצמיחה לא תהיה בת־קיימא אם ממשלות לא יפעלו כדי להטמיע רפורמות מבניות. "ההתאוששות הרחבה בצמיחה הגלובלית היא מעודדת, אבל זה לא הזמן לנוח על זרי הדפנה", אמר נשיא הבנק העולמי ג'ים יונג קים. "זו הזדמנות נהדרת להשקיע בהון אנושי ופיזי. אם קובעי המדיניות בעולם יתמקדו בהשקעות מהסוג הזה, הם מסוגלים להגדיל את הפריון, לחזק את ההשתתפות בכוח העבודה ולהתקרב להשגת המטרה של חיסול העוני הקיצוני", הדגיש.

ברוח דבריו ציין הבנק כי נראה שקצב הצמיחה של הכלכלה העולמית כבר הגיע לשיא, בגלל היקף לא מספיק של השקעות, האטה בפריון, צמצום מוניטרי והזדקנות האוכלוסייה.

תגיות