אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עסקאות הגז של עידן עופר מגיעות ליועמ"ש צילום: בלומברג

עסקאות הגז של עידן עופר מגיעות ליועמ"ש

בית המשפט המחוזי בת"א ביקש את חוות דעתו של היועץ המשפטי לגבי התביעה של קבוצת משקיעים בבזן נגד רכישות גז של בזן, כיל ו־OPC

15.01.2018, 08:24 | ליאור גוטמן

התביעה שהוגשה נגד אישור עסקאות רכישת הגז של שלוש חברות בשליטת עידן עופר - בזן, כי"ל ו־OPC - מגיעה לפתחו של היועץ המשפטי לממשלה. בית המשפט המחוזי בתל אביב ביקש אתמול את חוות דעתו לגבי התביעה שהוגשה ביום חמישי האחרון. 

קראו עוד בכלכליסט

הפנייה ליועמ"ש אינה נדירה במקרים שבהם בית המשפט מוצא שיש עניין לציבור או השפעה על הגופים המוסדיים שמושקעים בחברות הרלבנטיות. היועמ"ש מוזמן להצטרף כצד להליך, ואם יקבל את ההצעה, עליו להגיש את דעתו עד החודש הבא.

כפי שפורסם אתמול ב"כלכליסט", קבוצת משקיעים (ק.ר.נ.א) שמחזיקה במניות בזן, הגישה בקשה לתביעה נגזרת. זו מבקשת לעכב את החתימה על שלוש עסקאות גז של שלוש החברות, שמחזיקות תחנות כוח פרטיות או מתעדות להקים כאלה. הטענה העיקרית נגד החוזים, שהיקפם נאמד ב־5.5 מיליארד דולר לתקופה של כ־15 שנה, היא שהחברות לא מיצו את כוחן כדי לקבל מחיר טוב עבור רכישת הגז. זאת כשידוע מראש שכל חברה רוכשת כמות שונה.

לפני כחודש חתמו החברות על הסכמים לרכישת גז. החוזה של בזן, בהיקף 17 מיליארד מ"ק, גדול ב־30% מזה של כיל וב־89% מזה של OPC. חרף היקפי הרכישה השונים, התובעים טוענים שהמחיר שהתקבל על העסקאות לא מנצל "יתרון לגודל"; לכן העלות הסופית הממוצעת שלו דומה עד זהה בכל שלושת המקרים, ובכך מפלה לכאורה לרעה את משקיעי בזן.

העתירה כבר הביאה לדחיית האספות הכלליות של החברות שהיו אמורות לאשר את העסקאות לשבוע הבא. בזן טענה אתמול שהיא נהגה "בשקיפות והגינות כלפי בעלי מניותיה, סיפקה גילוי מלא של התביעה ואף דחתה את ההצבעה כדי לאפשר לכל בעלי המניות (שחלקם הספיק להצביע לפני פרסום התביעה, ל"ג) שהות לעיין בה". זאת לרבות "ניהול המו"מ בקפדנות, תוך מינוי ועדה בלתי תלויה" לבחינת העסקאות.

עידן עופר, צילום: בלומברג עידן עופר | צילום: בלומברג עידן עופר, צילום: בלומברג

תגיות