אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קרן בלאקרוק תמשוך השקעות מחברות שלא יתרמו לקהילה צילומים: בלומברג

קרן בלאקרוק תמשוך השקעות מחברות שלא יתרמו לקהילה

מנכ"ל קרן ההשקעות הגדולה בעולם, המושקעת כמעט בכל חברה ציבורית בארה"ב, דורש מהן לגבש חזון חברתי אם הן רוצות "לשגשג לאורך זמן"

16.01.2018, 23:17 | שירות כלכליסט

לורנס פינק, מנכ"ל ומייסד בלאקרוק, קרן ההשקעות הגדולה בעולם, דורש מראשי תאגידים מובילים לגבש חזון חברתי.

קראו עוד בכלכליסט

אם התאגידים לא ישפיעו באופן חיובי על הנעשה בקהילות שבהן הן פועלות, בלאקרוק, שמנהלת נכסים בשווי 6 טריליון דולר, תמשוך את השקעותיה בהן. "החברה דורשת מהתאגידים הפרטיים והציבוריים כאחד למלא תפקיד חברתי", כתב פינק למנהלי החברות. "כדי לשגשג לאורך זמן, כל חברה חייבת לא רק להשיג יעדים פיננסיים, אלא גם לתרום בצורה חיובית לקהילה", אמר.

לפי ג'פרי סוננפלד, דיקן משותף של בית הספל לניהול באוניברסיטת ייל, המכתב של פינק עשוי להביא למפנה היסטורי בוול סטריט. "המהלך של פינק יסחוף אחריו משקיעים מוסדיים אחרים" אמר סוננפלד ל"ניו יורק טיימס". "עבור משקיע מוסדי, לקבוע עמדה כזו באופן גורף לגבי כל הפורטפוליו שלו זה לא דבר של מה בכך", ציין.

להאזנה לכתבה, הוקלט על ידי הספריה המרכזית לעיוורים ולבעלי לקויות קריאה https://www.clfb.org.il/heb/main/

 

פינק מתח ביקורת על הנעשה בעולם ההשקעות, ושלח חצים גם לוושינגטון. במכתבו הוא מציין כי "ממשלות רבות לא מתכוננות לעתיד בחזיתות רבות, החל בעניינים כמו הזדקנות האוכלוסייה ופיתוח תשתיות וכלה באוטומטיזציה והכשרת עובדים". פינק הסביר ש"כתוצאה מכך, החברה נשענת יותר ויותר על המגזר הפרטי, ודורשת מתאגידים להגיב למגמות עומק ואתגרים חברתיים". פינק הצהיר עוד כי הוא מתכוון לגייס לבלאקרוק עובדים שיעסקו בניטור ופיקוח על ההשפעה החיובית של החברות בתיק ההשקעות של הקרן.

פינק רמז כי אם החברות שבהן מושקעת בלאקרוק לא יישרו קו עם דרישותיו, הקרן לא תשקיע בהן. לדברי פינק "אם תאגיד לא יפעל כדי ליצור השפעה חברתית חיובית הוא יאבד בסופו של דבר את הגיבוי של בעלי מניות מרכזיים".

לורנס פינק, צילומים: בלומברג לורנס פינק | צילומים: בלומברג לורנס פינק, צילומים: בלומברג

הדברים נאמרים ברקע רפורמת המס בארה"ב, הצפויה להיטיב עם חברות, ובהן בלאקרוק. קרן ההשקעות הגדולה בעולם תיהנה מירידה בשיעור המס האפקטיבי מכ־31% ל־23%. בכוונתה להשתמש בכסף לרכישה חוזרת של מניות ולתשלומי דיבידנדים, כך על פי הודעת החברה לבעלי המניות ב־12 בינואר.

בלאקרוק היא הקרן הגדולה ביותר שנוקטת עמדה בעניין הערך החברתי של פעילות התאגידים בתיק ההשקעות שלה, אבל היא בהחלט לא הראשונה. רק בשבוע שעבר שלחו קרן ג'אנה פרטנרס וקרן הפנסיה של מורי מדינת קליפורניה מכתב להנהלת אפל ודרשו ממנה לפעול כדי להגביל את השימוש של ילדים במוצר הדגל שלה, האייפון. קרנות אמריקאיות אחרות, כמו קרן הצדקה של משפחת רוקפלר הודיעו בשנה שעברה שהן ימשכו את השקעותיהן בחברות דלקי מאובנים כמו פחם וגז.

אבל, המהלך של פינק ספג ביקורת נוקבת מצד המשקיע המיליארדר סם זל. בראיון לערוץ הטלוויזיה CNBC אמר זל, מייסד ומנכ"ל קרן ההשקעות אקוויטי גרופ, כי פינק נקט עמדה צבועה. "בלאקרוק מזכירים כל הזמן כי מודל הפעולה שלהם הוא חיקוי של השוק, ועכשיו הם מצהירים שהם יפעלו כדי לשנות את מה שהשוק עושה כל יום", אמר זל. "בלאקרוק צריכה להחליט, או שהיא קרן פסיבית שעוקבת אחרי השוק או שהם רוצים להכתיב את הטון", הוא הוסיף. זל פקפק ביכולתה של בלאקרוק להיות קרן אקטיביסטית. "לא ידעתי שמינו את לארי פינק לאלוהים", הוא אמר.

תגיות