אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרשת ישראל ביתנו: מנכ"לית התאחדות היזמים הורשעה במתן שוחד לקירשנבאום ולגודובסקי צילום: אוראל כהן

פרשת ישראל ביתנו: מנכ"לית התאחדות היזמים הורשעה במתן שוחד לקירשנבאום ולגודובסקי

אירנה וולדברג הורשעה במסגרת הסדר טיעון בכך שמימנה טיסה לסרביה ולאוקראינה עבור סגנית שר הפנים לשעבר ולראש מטה ישראל ביתנו. זוהי הרשעה ראשונה של נותני השוחד בפרשה

17.01.2018, 11:32 | זוהר שחר לוי

פרשת ישראל ביתנו: אירנה וולדברג, שכיהנה כמנכ"לית התאחדות היזמים בישראל, הורשעה הבוקר (ד') במסגרת הסדר טיעון בכך שנתנה שוחד לסגנית שר הפנים לשעבר פאינה קירשנבאום ולראש מטה ישראל ביתנו דאוד גודובסקי בכך שמימנה עבורם טיסה לסרביה ולאוקראינה בהיקף של כ-15 אלף שקל.

זוהי הרשעה ראשונה במסגרת הפרשה של מי מנותני השוחד, לאחר שבחודש שעבר הורשע במסגרת הסדר טיעון גם שר התיירות לשעבר סטס מיסז'ניקוב.

שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב, צבי גורפינקל, קיבל את הסדר הטיעון בעניינה של וולדברג והרשיע אותה בעבירה של מתן שוחד, גזר דינה יינתן בהמשך.

קראו עוד בכלכליסט

על פי כתב האישום שבו הורשעה וולדברג ושבו הודתה, היא כיהנה כמנכ"לית התאחדות היזמים בישראל ופיתחה קשרי עבודה עם סגנית שר הפנים לשעבר, קירשבנאום. קירשנבאום פעלה על מנת להשיג תקציבים עבור פעילות ההתאחדות, אשר הסתכמו לסכום של כמיליון וחצי שקל. בשנת 2014, פנתה וולדברג לקירשנבאום, וביקשה את עזרתה בחידוש קשר מקצועי שהיה לה עם הרשות למלחמה בסמים. בעקבות זאת, פנתה קירשנבאום לראש הרשות, והמליצה לו להיפגש עם הנאשמת, במטרה לשלב את ההתאחדות בפעילות הרשות. החל ממרץ 2014, שולבה ההתאחדות בפרויקט של המכללה למנהל בראשון לציון, בנושא של שיקום מכורים, אשר מומן על ידי הרשות.

פאינה קירשנבאום בבית המשפט (ארכיון), צילום: אוראל כהן פאינה קירשנבאום בבית המשפט (ארכיון) | צילום: אוראל כהן פאינה קירשנבאום בבית המשפט (ארכיון), צילום: אוראל כהן

באוגוסט 2014 ביקש דאוד גודובסקי, ראש מטה ישראל ביתנו הנאשם גם הוא במסגרת הפרשה, לטוס ולשהות בסרביה ובאוקראינה. בהמשך לכך, על פי הנחייתה של קירשנבאום, פנה גודובסקי אל וולדברג כדי שההתאחדות תממן את הנסיעה. וולדברג, כך לפי האישום הסכימה לממן את נסיעתם של גודובסקי ושל יועץ התקשורת של קירשנבאום לסרביה ולאוקראינה, בעלות כוללת של כ-15 אלף שקל. וולדברג הניחה כי גודובסקי נוסע לסרביה ולאוקראינה במסגרת תפקידו במפלגת ישראל ביתנו, וכי הנסיעה קשורה לנושא קידום עלייה. היא מימנה את הנסיעה, באמצעות ההתאחדות, בעד פעולות עתידיות שקשורות בתפקידיה הציבוריים של קירשנבאום, ו"כדי לא לסכל אפשרות שקירשנבאום תיטיב עמה גם בעתיד", כך נטען.

וולדברג הודה במסגרת הסדר טיעון במיוחס לה והורשעה במתן שוחד. על פי הסדר הטיעון, הפרקליטות תעתור לעונש של 6 חודשי מאסר בפועל ובאי כוחה של וולדברג יעתרו לעונש של 5.5 חודשי מאסר, שירוצו בדרך של עבודות שירות. בנוסף, יעתרו הצדדים במשותף למאסר מותנה כפי שייקבע על ידי ביהמ"ש ולקנס של 30 אלף שקל.

התיק מנוהל ע"י עוה"ד ד"ר מאור אבן חן, ד"ר יונתן קרמר, נטלי קוקוי ומשה עקירב מהמחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה.

עורכי הדין אורי שפיגל, ליאת בכור ובן גופמן ממשרד נשיץ ברנדס אמיר, המייצגים את וולדברג מסרו בתגובה: "כתב האישום המתוקן שהוגש על ידי המדינה משקף נכונה את חלקה השולי של מרשתנו בפרשה. אנו שמחים שהמדינה מצאה לנכון לחזור מהעמדה העונשית החמורה שהציגה עד כה והגבילה את טיעוניה לטווח האפשרי בעבודות שירות. אנו מאמינים שנצליח להראות לבית המשפט כי מרשתנו נענשה מספיק וכי אין כל הצדקה לתת לה עונש של מאסר מאחורי סורג ובריח".

תגיות