אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מה עושה חברה שלא מצליחה למנות דירקטורים בגלל מאבק שליטה? צילום: יח"צ

מה עושה חברה שלא מצליחה למנות דירקטורים בגלל מאבק שליטה?

בדצמבר האחרון נותרה איי.די.או ללא דירקטורים חיצוניים מכהנים - על רקע המאבקים בין בעלי המניות; היום דיווחה החברה כי אנטרופי המליצה לה למנות שלושה דירקטורים חיצוניים חדשים שלא קשורים לאף אחד מבעלי המניות

19.01.2018, 12:47 | אורן פרוינד

כבר חודש ימים שחברת הנדל"ן איי.די.או מקבוצת שיכון ובינוי של שרי אריסון פועלת ללא דירקטורים חיצוניים וייצוג הציבור בחברה מופקר. המצב הזה נוצר בעקבות מאבק בין בעלי המניות בחברה: שיכון ובינוי, קרן אפולו, משפחת דיין ואיש העסקים יעקב לוקסנבורג, שכבר מזה חצי שנה מתקוטטים ביניהם על השליטה בחברה ומדי פעם שמים רגליים אחד לשני בכל הקשור לניהול השוטף שלה.

קראו עוד בכלכליסט

בדצמבר האחרון איי.די.או נותרה ללא דירקטורים חיצוניים מכהנים לאחר שלוקסנבורג, שמחזיק ב-6% ממניות החברה, הצליח לטרפד מינוי מחדש של הדירקטוריות לימור בלדב ומיכל מרום בריקמן. לוקסנבורג הציע מנגד שני דח"צים מטעמו: משה ריינס ואלכס חפץ, אלא שגם הם לא קיבלו את הרוב הדרוש, וכך הגיעה החברה למצב שבו היא מתנהלת ללא דח"צים מאז דצמבר האחרון.

בעקבות חילוקי הדעות האלו, בשיכון ובינוי הקימו ועדה שהורכבה משני הדירקטורים הבלתי תלויים דוד ברוך ונחמה רונן, כדי שיפתרו את הסוגיה של מינוי הדירקטורים. הוועדה פנתה לחברת הייעוץ אנטרופי בכדי שזו תמליץ לה על מועמדים ראויים לדירקטוריון.

יעקב לוקסנבורג, צילום: אוראל כהן יעקב לוקסנבורג | צילום: אוראל כהן יעקב לוקסנבורג, צילום: אוראל כהן

החברה דיווחה היום (ו') כי אנטרופי המליצה לה על כמה מועמדים, ובסופו של התהליך החברה בחרה להביא שלושה דירקטורים מתוכם להצבעה של בעלי המניות (רק שניים ייבחרו). המועמדים הם: נגה קנז, לשעבר בעלת מניות ומנכ"לית של בית ההשקעות רוסאריו, שסיימה לאחרונה כהונה של תשע שנים (המקסימום שניתן) בחברת המרכזים המסחריים גזית גלוב של חיים כצמן; דורון כהן חיים, לשעבר מנכ"ל משרד האוצר ומנהל רשות החברות הממשלתיות; וריקי גרנות, לשעבר דירקטורית בכלל פיננסים והלמן אלדובי. לוקסנבורג עדיין מבקש להציג שני מועמדים מטעמו והפעם הוא מביא את ברק סלומון ואת אלכס חפץ. אי.די.או מכנסת אסיפת בעלי מניות ב-1 במרץ כדי להצביע על הדירקטורים.

סיפור מאבקי השליטה באיי.די.או החל לפני חצי שנה כשקרן אפולו ומשפחת דיין החלו לרכוש מניות בשוק והגיעו לאחזקה של למעלה מ-30% בחברה. בינם לבין שיכון ובינוי החל להתפתח מאבק שליטה על החברה. לוקסמבורג רצה לנצל את המאבק הזה בכדי לגזור קופון מהיר ורכש הן ישירות והן באמצעות החברות הציבוריות שבשליטתו לפידות קפיטל ולפידות חלץ, כ-6% מהחברה תמורת 125 מיליון שקל. הוא עשה את זה כדי להוות את לשון המאזניים במאבק השליטה ולמכור לאחד מהצדדים את המניות שלו ברווח. אלא שמאז ועד היום שיכון ובינוי הגיעה להסכם שליטה משותף (שעדיין לא נכנס לתוקף) עם משפחת דיין וקרן אפולו ולוקסי נותר עם המניות שלו.

הסכם השליטה המשותף של שיכון ובינוי ומשפחת דיין מחייב אותם לבצע הצעת רכש של לפחות 5% מהמניות, מאחר שהוא מעביר אותם לדבוקת שליטה מעל 45%. לוקסי בינתיים ממתין על הגדר. כשזו תצא לפועל, הוא ינסה למכור את המניות שלו למרבה במחיר.

תגיות