אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הסיוט של התאגידים האמריקאים בוונצואלה הולך ומחריף צילום: גטי אימג'ס

הסיוט של התאגידים האמריקאים בוונצואלה הולך ומחריף

חובות המדינה לקבלני וספקי נפט האמירו ל-6 מיליארד דולר. הנפגעת התורנית היא ספקית הנפט הגדולה בעולם - חברת שלומברגר מיוסטון

20.01.2018, 13:24 | שירות כלכליסט

ספקית הנפט הגדולה בעולם, שלומברגר, הודעה ביום שישי שהיא מוחקת 938 מיליון דולר מאחזקותיה בוונצואלה. החברה כבר ספגה הפסד של 460 מיליון דולר בשנה שעברה עקב חשבונות שלא שולמו על ידי ממשלת ונצואלה וחברת הנפט שבבעלותה.

קראו עוד בכלכליסט

שלומברגר מייצרת ציוד לחברות נפט ומספקת להם טכנולוגיה ומומחים. החברה הודיעה שהיא נשארת בינתיים בוונצואלה ותנסה לקבל את הכספים המגיעים לה, אבל זה לא הולך להיות קל.

ונצואלה חייבת כמעט 6 מיליארד דולר לקבלנים וספקים כמו שלומברגר, והיא כבר הגיעה לחדלות פירעון של חלק מהאג"ח שלה בשלהי השנה שעברה.

הפסדיה של שלומברגר מראים עד כמה חמור המשבר הפוליטי, ההומניטרי והכלכלי בוונצואלה. בעוד החברה מקטינה את פעילותה שם, ונצואלה תוכל לשאוב פחות ופחות נפט, שהוא מקור ההכנסה היחיד שלה, בזמן שהמחסור במזון ותרופות הולך ומחריף. נפט מהווה 95% מהייצוא של ונצואלה.

הפגנות בוונצואלה על רקע המשבר הכלכלי, צילום: גטי אימג הפגנות בוונצואלה על רקע המשבר הכלכלי | צילום: גטי אימג'ס הפגנות בוונצואלה על רקע המשבר הכלכלי, צילום: גטי אימג
 
 

נכון לחודש דצמבר האחרון, רק 50 מתקני שאיבה פעלו בוונצואלה, ירידה מ-81 מתקנים שפעלו במדינה שלוש שנים קודם לכן. המספר הזה ירד אפילו על רקע העלייה במחירי הנפט בשנה שעברה.

אופ"ק הודיעה בדצמבר שסך תפוקת הנפט של ונצואלה ירד ב-29% לעומת שנה קודם לכן, ושירידה זו מאיצה.

הצרות של ונצואלה רק החמירו בעקבות אי עמידתה בתשלומים לספקי נפט כמו שלומברגר, הליבורטון ואחרים, שבעקבות זאת צמצמו עוד יותר את פעילותם במדינה. שלומברגר, שבסיסה ביוסטון, היא רק האחרונה בשורת החברות שנקלעו לקשיים רציניים בוונצואלה.

בשנים האחרונות חברות כמו דלתה, GM, פפסי, ג'נרל מילס, קולגייט ואחרות הפסיקו את פעילותן בוונצואלה. מקדונלד'ס עדיין מפעילה מסעדות במדינה, אבל לא כוללת אותן בחישוב הרווחים הגלובליים שלה.

תגיות