אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"אנחנו רוצים שהעובדים שלנו יתפתחו כל הזמן, שיתנסו בדברים חדשים – ושלא יפחדו לקפוץ גם לבריכה לא מוכרת" צילום: קונסטנטין אלסטר

"אנחנו רוצים שהעובדים שלנו יתפתחו כל הזמן, שיתנסו בדברים חדשים – ושלא יפחדו לקפוץ גם לבריכה לא מוכרת"

גל בסון, VP Engineering, בקוואלקום ישראל, מסביר מה מהנדסים מחפשים היום במקום עבודה – ואת הייחודיות של ענקית השבבים בעולם ההייטק הישראלי

28.01.2018, 10:03 | בשיתוף קוואלקום ישראל
לפני שלוש שנים, כשענקית השבבים קוואלקום רכשה את הסטארט-אפ של גל בסון, הוא בעיקר חשש שהיצירתיות שהוא כל כך אוהב בעבודה שלו תיפגע. היום, כשהוא מנהל את קבוצת ה-60Gig בקורפורייט הגדול, הוא שמח שהחשש הזה התבדה. "כמי שהגיע מתרבות של סטארט-אפ לארגון גדול, קיוויתי שנצליח ליהנות מחופש הפעולה, היצירתיות והדינמיות, גם בקוואלקום. לשמחתי זה קרה", הוא אומר.

לבסון יש את הרקע המתאים להשוואת החברה למקומות עבודה אחרים בהייטק הישראלי. "עבדתי 12 שנים בתאגיד גדול", הוא מספר. "מה שיוצא דופן בקוואלקום, בעיני, הוא המיקוד המתמשך של החברה בחדשנות ובטכנולוגיה –. להנהלה יש אוריינטציה טכנית מאוד והיא בעצמה מאוד מנוסה בהשקעה בטכנולוגיות מהפכניות במטרה לספק ערך לבעלי המניות. עבורנו המהנדסים בקוואלקום המשמעות היא אינספור הזדמנויות לעבוד על חדשנות שנמצאת ממש בחזית הטכנולוגיה ושבסופו של דבר תוביל את תעשיית המובייל במעבר לטכנולוגיה הבאה".

בסון הצטרף לקוואלקום לאחר שזו רכשה את הסטארט-אפ שאותו הקים יחד עם שלושה מנהלים נוספים, Wilocity, במטרה להניח את ידיה על פעילות פיתוח הטכנולוגיה של ה-WiFi הבא, בתדר 60 ג'יגה-הרץ, שהעניק את שמו לקבוצה. כיום, הוא מנהל את כל פעילות הקבוצה שמתרכזת ב- 60Gig בישראל, וחולש על צוות של מאות מהנדסים העובדים במשרדי החברה בישראל, ארה"ב והודו. זה רק אחד מהפרויקטים החדשניים של קוואלקום, המפתחת טכנולוגיות מובייל, בלוטות' ואינטרנט שונות, בפעילויות נוספות בישראל.

 

נהנה מחופש פעולה ודינמיות, גם בקורפורייט הגדול, צילום: קונסטנטין אלסטר נהנה מחופש פעולה ודינמיות, גם בקורפורייט הגדול | צילום: קונסטנטין אלסטר נהנה מחופש פעולה ודינמיות, גם בקורפורייט הגדול, צילום: קונסטנטין אלסטר

 

התחרות על כוח האדם בהייטק גדלה – מה לדעתך הכי חשוב למהנדסים במקום עבודה?

"הניסיון שלנו מראה שמהנדסים בתעשייה, בין אם צעירים ובין אם מנוסים יותר, מחפשים מקום עבודה שיאפשר להם להתפתח מבחינה אישית ולהתקדם בחברה, לא רק לכיוונים ניהוליים, אלא להתמודדות עם אתגרים טכנולוגיים מעניינים, ולמידה כאורח חיים. בקוואלקום יש היסטוריה ארוכה של פתרון בעיות טכנולוגיות משמעותיות. לכן אין פלא שדגש חזק על חדשנות הוא חלק מהתרבות שלנו.

אנחנו מחפשים עובדים שמתעניינים במחקר ובפיתוח, שיעזרו לנו להמשיך לחדש. אנחנו גם מעודדים אותם לכתוב פטנטים משלהם. בקוואלקום, בניגוד להרבה מקומות אחרים, המהנדסים מקדישים את עיקר הזמן לפיתוח – ולא לתמיכה. הם מקבלים את הדף החלק שלהם, ויד חופשית למלא אותו בדרך שלהם. בנוסף, כמובילים בתחום המובייל אנחנו מציעים את ההזדמנות להמציא טכנולוגיות שיום אחד ימצאו אצל כל אחד בכיס, וזה די מגניב".

 

"המהנדסים מקדישים את עיקר הזמן לפיתוח, ולא לתמיכה" , צילום: אור קפלן "המהנדסים מקדישים את עיקר הזמן לפיתוח, ולא לתמיכה" | צילום: אור קפלן "המהנדסים מקדישים את עיקר הזמן לפיתוח, ולא לתמיכה" , צילום: אור קפלן

 

אתה מדבר על דף לבן – ובאמת יש תחושה שאנשים מחפשים להשפיע, להשתתף ביצירה של משהו חדש.

"אני מסכים. פיתוח של משהו חדש מאפס הוא אחת החוויות החזקות ביותר עבור כל מהנדס. כשאנחנו התחלנו לפעול בתחום של 60Gig ב-2007 ב-Wilocity, היה דף חלק. התחלנו בלהגדיר סטנדרט, אחר כך פיתחנו שבבים לתדר הזה, ובהמשך גם את התוכנה. כשנכנסנו לקוואלקום ב-2014 לא היה שוק ולא היו בכלל לקוחות, וקוואלקום, לא רק שנתנה לנו להמשיך באותו קו טכנולוגי אלא גם סיפקה תמיכה וגיבוי בדרך להטמעה אצל הלקוחות. כולם הבינו שהדאטה טראפיק בתעשיית המובייל ימשיך לגדול ושכדי לעמוד בדרישה הזאת יהיה צורך בחדשנות אלחוטית, כמו זו של 60 GHz. ההימור השתלם – כי כיום כבר יש שוק, ויש לקוחות. קוואלקום מאפשרת לעובדים שלה לפתח דברים חדשים, ממש מההתחלה".

תחושת סיפוק עצומה

בסון מספר שכמנהל הוא רואה כיצד הגישה של קוואלקום מוכיחה את עצמה, גם בפן העסקי וגם בכל הקשור לשביעות הרצון של העובדים. "זה נותן לי ולעובדים בקבוצה תחושת סיפוק עצומה. התחלנו משהו מכלום, ובסופו של דבר הוא ישפיע על חיים של הרבה אנשים, כי זו טכנולוגיה שתגיע לבית של כולנו. אחרי הכל, כולנו מחפשים בעבודה עניין ותחושה של סיפוק, להגיע למשרד בבוקר עם חיוך על הפנים. במובן הזה, אני מרגיש שזכיתי, כי בתחום שאנחנו עוסקים בו – טכנולוגיית תקשורת – קוואלקום היא המקום המעניין והמאתגר ביותר להיות בו, המובילה של השוק. זה מקום שמאפשר לאנשים להגשים את החלומות שלהם, ומספק את כל התמיכה הדרושה לשם כך".

מחקרים מראים שבני דור ה-Y, שעכשיו מהווים חלק ניכר משוק העבודה, נוטים להשתעמם מהר – ושהם תמיד מחפשים את הדבר הבא, את ההתקדמות, את האתגר והחידוש. אתם מרגישים זאת גם בקוואלקום?

"יש הרבה דינמיות בקוואלקום. אני למשל, התחלתי כאן לפני שלוש שנים כמנהל הסיסטם – וכיום, כאמור, אני מנהל את הקבוצה כולה, כך שיש הרבה אפשרויות להתקדמות בתוך החברה. מעבר לכך, לכל עובד בקואולקום, לא משנה מה הדרגה שלו, יש אחריות – ויכולת לפעול ולהשפיע.

מאחר שאנחנו עוסקים בטכנולוגיה בהתהוות, הפתיחות לרעיונות חדשים היא אדירה – ואנחנו מאוד מעודדים את העובדים להעלות רעיונות לגבי המוצר, ולהתחיל ליישם אותם. לעובדים יש השפעה אדירה על המוצר והאיכות שלו. חשוב לזכור שתעשיית המובייל, שבה אנחנו פעילים, היא ספירת הטכנולוגיה הגדולה ביותר ובעצמה דינמית מאוד. הסמארטפון שינה לגמרי את הדרך שבה אנשים מתקשרים אחד עם השני, אבל זו רק ההתחלה. עם טכנולוגיות מובייל שיוטמעו בכל המכשירים והגעתו הצפויה של G5, נגיע לעידן שבו האפשרויות יהיו בלתי מוגבלות ולרגע לא יהיה משעמם".

כך למשל, בסון מספר על פורומים קבועים של כל קבוצות הפיתוח, שבהם מעלים רעיונות חדשים, שלעיתים מתורגמים לפטנטים או מתווספים למשימה ולעשייה. "כולם מוזמנים להשתתף בסיעור המוחות הזה – ממוביל הקבוצה ועד למהנדס הצעיר ביותר, כולם יודעים שהדלת שלי תמיד פתוחה לכולם", הוא אומר, "בחברה כמו קוואלקום יש פוטנציאל גבוה יותר להתפתחות אישית של עובדים. הכוח הגדול שלנו בשוק, והעובדה שהמוצרים שלנו מגיעים לכל בית ולכל כיס, מעניק לנו את האפשרות להיות ה-Cutting edge, לפתח את הטכנולוגיה הכי חדשנית ומתקדמת, ולדחוף אותה הלאה. אנחנו רוצים שהעובדים שלנו יתפתחו כל הזמן, שיתנסו בדברים חדשים – ושלא יפחדו לקפוץ גם לבריכה לא מוכרת", הוא מסכם.

רוצים להצטרף לצוותי הפיתוח של קוואלקום? לחצו כאן

תגיות