אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ממציא לינוקס שוב תוקף את אינטל: "עדכוני האבטחה הם זבל" צילום: TED

ממציא לינוקס שוב תוקף את אינטל: "עדכוני האבטחה הם זבל"

לינוס טורוולדס דחה את השקת הגרסה הבאה של תשתית לינוקס בשל בעיות ביצועים ותקלות אחרות להן גרמו עדכוני אינטל. העדכונים הופצו בניסיון לפתור את בעיית האבטחה החריפה שהתגלתה בכל המעבדים בשוק

23.01.2018, 16:00 | רפאל קאהאן

"העדכונים של אינטל הם זבל" - כך אמר אתמול (ב') ממציא לינוקס, לינוס טורוולדס, בהתייחסו לתיקוני התוכנה שהפיצה החברה על רקע משבר השבבים העולמי.

קראו עוד בכלכליסט

אינטל החלה להשיק עדכוני תוכנה שנועדו לסתום את פרצות האבטחה החמורות שהתגלו במוצריה, אך העדכונים התגלו כבעייתיים: חלקם גרם לפגיעה בביצועי מחשבים, איתחולים פתאומיים וחסימת קובצי מערכות הפעלה. טורוולדס כתב בפורום משתמשי לינוקס שהעדכונים של אינטל "עושים דברים בלתי מתקבלים על הדעת, שאין בהם שום הגיון".

לינוס טורוולדס, צילום: TED לינוס טורוולדס | צילום: TED לינוס טורוולדס, צילום: TED

טורוולדס הודיע על דחיית השקת גרסה 4.15 של לינוקס, בשל פרצות האבטחה והעדכונים התקולים. ההחלטה צפויה להשפיע על קשת רחבה של מוצרים, שכן לינוקס ורכיביה משמשים גם בשרתי אינטרנט וגם במוצרי מובייל (אנדרואיד, למשל) ואינטרנט הדברים. זו הפעם השנייה בה תקף טורוולדס את ענקית השבבים והאשים אותה בהתנהלות חסרת אחריות.  

דבריו של ממציא לינוקס מהדהדים ביתר שאת בהתחשב בהודעה של אינטל מאתמול (ב'), בה המליצה להמתין עם התקנת עדכוני האבטחה עד שיתוקנו הליקויים. בפוסט שפורסם באתר החברה הזהיר נאבין שנוי, סגן נשיא החברה, שהעדכונים "עשויים לגרום לעלייה במספר האתחולים הלא-רצוניים ובהתנהגויות לא צפויות אחרות של המחשבי".

בין היתר, התגלו בעיות בעדכונים לסדרות אייוי ברידג' שמיועדות לשרתים במרכזי נתונים ומערכות מחשוב ענן, מה שעשוי לגרום להשבתה של שירותים והאטה בביצועי מערכות קריטיות. אינטל הודיעה שזיהתה את המקור לבעיות, ושהיא תשיק בקרוב תיקונים רלוונטיים.

גילוי הפרצות והדלפתן לציבור שם במקום בעייתי את אינטל, ביחד עם שאר יצרניות השבבים, המחשבים ומערכות ההפעלה. התוצאה הייתה שחרור סדרה של עדכונים לא אפויים ושבחלקן היו כנראה בתהליך פיתוח ולא מוגמרים. אחת הבעיות נבעה מכך שחלק מהעדכונים הציעו פתרון עוקף, שיושם על תוכנות כדפדפנים או ברמת מערכת ההפעלה. עם זאת, עדכון החומרה עצמה נחשב כחלק המסובך ביותר לביצוע. מיקרוסופט, למשל, נאלצה לבטל הפצה של עדכון למעבדי AMD לאחר שהתגלה שמחשבים לא ביצעו איתחול לאחר התקנתם.

מאינטל נמסר בתגובה: "אנו לוקחים ברצינות תגובות של שותפים מהתעשייה. אנו מעורבים באופן פעיל בקהילת הלינוקס, כולל לינוס, ואנו מנסים לעבוד יחדיו על פתרונות".

תגיות