אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גוגל ביטלה את המירוץ לירח; הנבחרת הישראלית ממשיכה בלעדיו צילום: יחצ

גוגל ביטלה את המירוץ לירח; הנבחרת הישראלית ממשיכה בלעדיו

ענקית הטכנולוגיה הבטיחה 20 מיליון דולר לצוות שיצליח להגיע לירח עד מרץ הקרוב. לאחר שהבינה שאף צוות, לרבות Space IL מישראל, לא יעמוד במשימה - ביטלה את המיזם. הקבוצה הישראלית: נמשיך בפרויקט

24.01.2018, 17:08 | הגר רבט ושירות כלכליסט

תחרות ה-Lunar X של גוגל, במסגרתה הוצע פרס של 20 מיליון דולר לקבוצה הראשונה שתגיע לירח במימון פרטי, הגיעה לסופה המאכזב אתמול: מארגני קרן ה-X Prize הגיעו למסקנה שלאף קבוצה מחמש המתמודדות שנותרו - ביניהן Space IL הישראלית - אין סיכוי לטוס לירח עד לזמן היעד שהוגדר, מרץ הקרוב.

קראו עוד בכלכליסט

התחרות, שמומנה ע"י גוגל והושקה בקול תרועה ב-2007, הייתה גרסה מחודשת של תחרות ה-X Prize הראשונה, במסגרתה זכה מטוס החלל SpaceShipOne שעוצב על ידי ברט רוטאן ומומן ע"י המיליארדר פול אלן.

תישאר על הקרקע, בינתיים. החללית של Space IL, צילום: יחצ תישאר על הקרקע, בינתיים. החללית של Space IL | צילום: יחצ תישאר על הקרקע, בינתיים. החללית של Space IL, צילום: יחצ

למרות האכזבה מהתוצאה הסופית, טענו המארגנים שמדובר בהצלחה: "כתוצאה מהתחרות התחלנו שיח ושינינו ציפיות במה שנוגע למי מסוגל לנחות על הירח. רבים מאמינים כעת שזו לא עוד יכולתן הבלעדית של כמה סוכנויות ממשלתיות, אלא גם של צוותים קטנים של יזמים, מהנדסים וממציאים מכל רחבי העולם", אמרו פטר דיאמנדיס, מייסד הקרן ויושב הראש שלה, ומרקוס שינגלס, מנהלה. בקרן העלו את האפשרות למציאת ספונסר חדש או להמשיך את התחרות בלי פרסים כספיים.

התחרות החלה עם יותר מ-25 צוותים. חמשת הצוותים הנותרים היו Moon Express מקייפ קנברל, פלורידה, SpaceIL מישראל, TeamIndus מהודו, האקוטו מיפן ו-Synergy Moon שהוא צוות בין לאומי.

SpaceIL לא מוותרת על הירח

מ-Space IL נמסר היום שהחברה "ממשיכה בקידום הפרויקט במלוא המרץ תוך עמידה ביעד שהציבה לעצמה להנחית חללית כחול-לבן על הירח במהלך 2018, בכך תהפוך ישראל למדינה הרביעית בעולם שהצליחה להנחית חללית על הירח". בחברה הוסיפו גם ש"החללית נמצאת בשלבים מתקדמים, ולאחרונה אף הושלמו בהצלחה הבדיקות של מערכת ההנעה של החללית שמפותחות במפעל תעשיה אווירית".

בסוף השנה שעברה, SpaceIL הישראלית ו-TeamIndus לא הצליחו לגייס מספיק כסף לתכניותיהם. לחברת האם של האקוטו היה את הכסף הדרוש, אבל הצוות בנה על על רכב הנחיתה של TeamIndus כדי להשלים את המשימה. מון אקספרס הצליחו גם הם להשיג את הכסף הדרוש, אבל טרם הצליחו לסיים את העבודה על המתקן החדש בו היו אמורים להרכיב את הנחתת שלהם. לגבי רמת הבשלות של Synergy Moon לא ידוע הרבה. הדדליין הראשוני לסיום התחרות היה 2014, אבל נדחה ל-2015, ל-2016, ושוב ל-2017.

תגיות