אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המירוץ לבזק: סיידוף שיפר את ההצעה ליורוקום; אלשטיין קורץ לבנקים צילומים: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

המירוץ לבזק: סיידוף שיפר את ההצעה ליורוקום; אלשטיין קורץ לבנקים

הבנקים הנושים של קבוצת יורוקום יקיימו השבוע דיונים מרתוניים עם נתי סיידוף בנסיון לסגור את עסקת הרכישה. במקביל, אדוארדו אלשטיין מגשש גם הוא את דרכו לרכישת יורוקום, אך נתקל בווטו של רשות ההגבלים העסקיים בשל שליטתו בחברת סלקום המתחרה

28.01.2018, 07:09 | גולן חזני

המו"מ של הבנקים למכירת השליטה בקבוצת יורוקום מגיע לשבוע קריטי. הבנקים יקיימו השבוע דיונים יומיים רצופים עם נתי סיידוף, ופגישה ראשונה עם נציגי אי.די.בי שבשליטת אדוארדו אלשטיין, בנסיון להגיע לעסקה. ל"כלכליסט" נודע כי ביום רביעי האחרון שיפר סיידוף את הצעתו שמגיעה עתה לכמיליארד שקל עבור 4 החברות מקבוצת יורוקום שאת השליטה בהן הוא מבקש לרכוש: אינטרנט זהב (55%) השולטת בשרשור בבזק; אנלייט אנרגיה (15.3%); חלל תקשורת (55%); וזכויות בפרויקט הנדל"ן מידטאון (37.5%).

מס השפתיים של סיידוף

הצעת הרכישה של סיידוף מתייחסת ל־3 רכיבים: תשלום מיידי במזומן עם חתימה על העסקה; פריסת החוב על פני 4 שנים; ונטילת החוב של החברה־האחות יורוקום נדל"ן כלפי קונסורציום מלווים בראשות מזרחי טפחות, על עצמו. רכיב נוסף בהצעה של סיידוף מדבר על השתתפות של הבנקים ברווחי קבוצת יורוקום ב־7 השנים הקרובות, אבל הבנקים לא לוקחים אותה ברצינות ורואים בה סוג של מס שפתיים ציבורי שיאפשר להם להימנע לכאורה ממחיקות. אישור ההסדר מותנה בכל מקרה בפתרון בעיית החוב של יורוקום נדל"ן – 250 מיליון שקל – לקונסורציום שכולל את המוסדיים כלל ביטוח, מנורה, פסגות ואלטשולר שחם. מזרחי טפחות והמוסדיים מסרבים בינתיים להצעתו של סיידוף. גם הבנקים דיסקונט, הפועלים והבינלאומי, שחובה של יורוקום כלפיהם עומד על 1.4 מיליארד שקל, דורשים ממנו להגדיל את רכיב המזומן בהצעתו, כשדיסקונט לבדו דורש 500 מיליון שקל.

ההצעה של סיידוף לנושי יורוקום תקשורת מדברת על 400 מיליון שקל במזומן, מתוכם יעברו 50 מיליון שקל לפירעון חלק מהחוב של יורוקום נדל"ן לקונסורציום. בנוסף, סיידוף מציע לקחת על עצמו את יתרת החוב – 200 מיליון שקל – לגופים המלווים. בהצעתו זו של סיידוף מרכיב החוב עלה ל־350 מיליון שקל לעומת 323 מיליון שקל בהצעה הקודמת. בנוסף הוא מציע לשלם 25 מיליון שקל נוספים במזומן, בעוד שנה, לנושי יורוקום תקשורת. מדובר בהצעה כוללת של 975 מיליון שקל, שיפור של 50 מיליון שקל לעומת הצעתו הקודמת.  

קראו עוד בכלכליסט

אלשטיין, שגם הוא מעוניין להשתלט על יורוקום, העביר הצעה בסיסית ולא מחייבת לבנקים הנושים. "כלכליסט" חושף לראשונה פרטים מהצעה זו ובהם פירעון החוב לקונסורציום המלווים במסגרת ההסדר; והתחייבות להעביר בתוך שנה 750 מיליון שקל במזומן לדיסקונט, הפועלים והבינלאומי לאחר קבלת אישורים לעסקה. מבחינת הבנקים הצעה זו טובה יותר משל סיידוף, אבל היא מותנית, כאמור, באישורים רגולטוריים.

המקלות של רשות ההגבלים

ל"כלכליסט" נודע כי רשות ההגבלים העסקיים אסרה בימים האחרונים על אלשטיין להתנהל מול הבנקים או להעביר להם הצעה מחייבת, זאת בשל היותו בעל שליטה בסלקום, החברה המתחרה ליורוקום. גורמים מטעמו של אלשטיין בראשות עו"ד צבי אגמון מנסים לפתור את הפלונטר מול הרשות באמצעות התחייבות למכור את סלקום מיידית. מכשול נוסף שעומד בפני אלשטיין הוא המבנה הפירמידיאלי של אי.די.בי ושל יורוקום, שיאלץ אותו לקפל שתי שכבות ברכישה. אלשטיין מבקש בלעדיות על העסקה למשך שנה וההצעה כוללת קנס של 100 מיליון שקל אם הבנקים יסגרו עם רוכש אחר בפרק זמן זה.

נכון לעכשיו סיידוף מקדים את אלשטיין במידה ניכרת ושיפור נוסף של 50-40 מיליון שקל עשוי להעניק לו את עסקת בזק במחיר שנראה על פניו אטרקטיבי ואחת ההזדמנויות הגדולות במשק בעשור האחרון, זאת אחרי שרק לפני שנה וחצי אלוביץ כמעט מכר את השליטה בחלל תקשורת לבדה במיליארד שקל.

תגיות