אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בזק: בוחנים פניית אנטרופי בנושא החלפת הדירקטורים צילום: עופר חן

בזק: בוחנים פניית אנטרופי בנושא החלפת הדירקטורים

אנטרופי פנתה ליו"ר בזק בשם כלל, עמיתים ומיטב־דש, ודרשה תגובה בתוך שבוע. הם הביעו "חשש ליכולת החברה לפעול לטובת כללי מחזיקי העניין בה"

28.01.2018, 10:20 | רחלי בינדמן ואביב גוטר

בעלי מניות ישראלים בבזק מצטרפים לעמדת קרן ההשקעות אליוט. ביום חמישי האחרון שלחה חברת הייעוץ אנטרופי, שבראשה עומד היו"ר גל סטאל, מכתב ליו"ר בזק דוד גרנות מטעמם של שלושה גופים מוסדיים - כלל ביטוח, קרנות הפנסיה עמיתים ומיטב־דש - המחזיקים ביחד בכ־4% ממניות בזק. המכתב קורא להחליף את דירקטוריון בזק, ורומז על אפשרות חבירה למשקיעים נוספים, ובכללם קרן אליוט, כדי לקדם מהלך שכזה. הבוקר הודיעה בזק כי גרנות בוחן את הפנייה, וכי אין ביכולת החברה להעריך את המשמעויות הנגזרות ממנה.

קראו עוד בכלכליסט

במכתב קוראים המוסדיים, באמצעות אנטרופי, לבצע "בחינה מעמיקה של היבטי הממשל התאגידי הקיים והתאמתו למאפייניה ופעילותה, בפרט בנושא גיבוש פרופיל הדירקטוריון המתאים לחברה כיום, וקביעת תהליך סדור למינוי הדירקטורים בחברה". עוד לפי המכתב, "הממצאים ישמשו את בעלי המניות המוסדיים בבחינת צעדיהם האפשריים אל מול החברה, לרבות זימון אסיפה מיוחדת שתעסוק במינוי דירקטורים לדירקטוריון החברה".

הם אף ציינו כי המכתב נשלח על רקע הפנייה של קרן אליוט לפני שבועיים, שקראה אף היא לפיטורי הדירקטורים שנחקרו על ידי רשות ני"ע בפרשת בזק. קרן אליוט היא קרן אמריקאית שנוסדה על ידי המיליארדר פול סינגר. הקרן רכשה בשנה החולפת מניות בזק בהיקף של 4.8%, לאחר שנחשפה חקירת רשות ני"ע לגבי עסקאות בעלי העניין בחברה. הקרן גילתה כי הלחץ השלילי על המניה בעקבות התפוצצות הפרשה הפך את המניה למעניינת להשקעה. קרן אליוט אף הפיצה למוסדיים את המכתב ששלחה ליו"ר בזק גרנות, ובו דרישה להחליף את הדירקטוריון, תוך איתות על אפשרות לחבירה משותפת.

מימין מייסד קרן אליוט פול סינגר יו"ר אנטרופי גל סטאל, צילומים: גטי אימג מימין מייסד קרן אליוט פול סינגר יו"ר אנטרופי גל סטאל | צילומים: גטי אימג'ס , שאול גולן מימין מייסד קרן אליוט פול סינגר יו"ר אנטרופי גל סטאל, צילומים: גטי אימג

במכתב מביעים המוסדיים, באמצעות אנטרופי, "חשש ליכולת החברה לפעול לטובת כללי מחזיקי העניין בה מבלי לבצע שינויים ושיפורים מיידים בקשר עם איכות הממשל התאגידי בחברה". במכתב נטען גם כי "הבקשות המפורטות נשענות על אינטרס ציבור בעלי המניות, הנגזר ממבנה השליטה בחברה והעובדה כי ציבור בעלי המניות מחזיק ב־73.6% ממניות החברה, ואילו בעלת השליטה בחברה, בי קומיוניקיישנס, מחזיקה ב־26.4% בלבד". דירקטוריון בזק התבקש להשיב למכתב בתוך שבעה ימים.

המוסדיים הישראליים, שעד כה לא נקטו צעדים משמעותיים כנגד החברה, מנצלים את הכוח האפשרי המשותף שיכול להיווצר בזכות חבירה משותפת זה לזה ולקרן אליוט, כדי להפעיל לחץ על בזק להיענות לדרישותיהם.

באליוט חשפו את השקעתם באחרונה דרך המכתב ששלחו לדירקטוריון בזק, בעקבות תחילת פעילות נושי בזק, בהם הבנקים הגדולים בישראל. הנושים מעוניינים לפעול למימוש חובותיו של בעל השליטה בבזק שאול אלוביץ', בין היתר דרך הובלת מהלך למכירת השליטה בבזק.

החשש של אליוט הוא מכך שבזק תעבור לידיים זרות על בסיס אותו מודל שליטה של אחזקות מיעוט משורשרות, ומבלי שבעל השליטה החדש יהיה בעל כיסים עמוקים וכזה שיפעל לשיפור הממשל התאגידי בחברה. הצעד המשמעותי היחיד שעשו המוסדיים הישראליים עד כה בכל הקשור לבזק, הוא החלפת הדירקטור החיצוני חגי הרמן במועמד שהציע בית ההשקעות פסגות - זאב וורמברנד.

תגיות