אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אחרי אי.בי.אי, גם הגיוס המוסדי של קרן ההיי טק של אקסלנס לא הבריק צילום: יחצ

אחרי אי.בי.אי, גם הגיוס המוסדי של קרן ההיי טק של אקסלנס לא הבריק

קרן ההיי טק של אקסלנס העניקה הנחה של 1% למשקיעים המוסדיים שיתחייבו להשקיע בקרן אך קיבלה ביקושים של 73 מיליון שקל בלבד, 35% מהם מחברת האם

29.01.2018, 11:35 | רחלי בינדמן

לאחר הפרסום היום (ב') על הגיוס הפושר בשלב המוסדי של קרן ההיי טק של בית ההשקעות אי.בי.אי, מתברר כי גם קרן ההיי טק המתחרה של בית ההשקעות אקסלנס לא הבריקה בשלב המוסדי.

קראו עוד בכלכליסט

מדיווח שפרסמה אקסלנס עולה כי קרן ההיי טק השיגה התחייבות ממשקיעים מוסדיים לרכוש 73 מיליון שקל בלבד - מתוך 400 מיליון שקל שהיא צריכה לגייס כדי לקבל את כרית הביטחון שמציעה המדינה לקרנות.

חנה הולנדר מנכ"לית אקסלנס, צילום: יחצ חנה הולנדר מנכ"לית אקסלנס | צילום: יחצ חנה הולנדר מנכ"לית אקסלנס, צילום: יחצ

35% מתוך הסכום (26 מיליון שקל) מגיע בכלל מחברת האם הפניקס. היתרה מגיעה ברובה מקופות גמל מפעליות שמנוהלות על ידי בית ההשקעות פסגות, שחלקן השקיעו גם בקרן של אי.בי.אי והזרימו התחייבות להשקעה של 29 מיליון שקל נוספים בקרן של אקסלנס.

עוד 5.9 מיליון שקל הזרימה הכשרה ביטוח, ועוד 5 מיליון שקל הגיעו מקרן ההשתלמות לעובדי המדינה, שאת השקעותיה מנהלת בכלל חברת ניהול התיקים של אי.בי.אי. 2 מיליון שקל נוספים הגיעו מקופת התגמולים של העובדים בעיריית ת"א.

מעניין לציין כי חברת ניהול התיקים של אי.בי.אי השקיעה עוד 2.9 מיליון שקל בקרן של אקסלנס המתחרה עבור לקוחותיה. באי.בי.אי, כפי שפורסם היום בכלכליסט, קיבלו התחייבות השקעתית גבוהה יותר של 104 מיליון שקל. עם זאת, ההנחה שהציעו באי.בי.אי לגופים שיתחייבו להשקיע, גם היא גבוהה יותר – 1.5% לעומת 1% שהציעה אקסלנס.

כך או כך, הגופים המוסדיים הגדולים – חברות הביטוח ובתי ההשקעות, לא השקיעו בקרנות עבור ציבור החוסכים שלהם, וכפי שפורסם לאחרונה בכלכליסט גם הבנקים נרתעים מלהמליץ ללקוחות שלהם לרכוש את הקרנות.

הסיבות לכך טמונות בכמה גורמים – ראשית, העובדה שהקרנות סגורות וכדי לממש את האחזקה לפני תום תקופת הקרן (בדרך כלל עשור) צריך למצוא קונה מרצון בבורסה, כך שהקרנות עלולות להיסחר מתחת לשווי הפעילות שהם מנהלים בגלל אלמנט של חוסר נזילות. שנית, חלק הארי של ההשקעה בקרנות יוקדש למניות טכנולוגיה סחירות שניתן לרכוש באופן חלופי דרך תעודת סל בדמי ניהול זולים משמעותית מדמי הניהול שגובים מנהלי הקרנות – 2% דמי ניהול שוטפים ועד 20% מהרווחים.

לצד אי.בי.אי ואקסלנס, קרן ההיי טק אקליפטוס של תמיר פישמן ויתרה מלכתחילה על שלב מוסדי, ובמקומו יצאה בקמפיין שיווקי אגרסיבי לגייס את הציבור הרחב. קרנות ההיי טק של איילון והלמן אלדובי ואלומות ויתרו אף הן על שלב מוסדי לאחר שהבינו שההיענות נמוכה, וגם הן מקוות לגייס את מלוא הסכום - 400 מיליון שקל כל קרן - דרך הציבור הרחב.

תגיות