אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בנק ישראל מגיב ראשונה לטעות של הלמ"ס: ההשפעה על האינפלציה זניחה צילום: נמרוד גליקמן

בנק ישראל מגיב ראשונה לטעות של הלמ"ס: ההשפעה על האינפלציה זניחה

למרות הטעות של הלמ"ס בחישוב עליית מחירי השכירות, בבנק ישראל טוענים כי זו לא הייתה משפיעה על המדיניות המוניטרית של הבנק ולא הייתה גוררת העלאת ריבית

30.01.2018, 14:34 | רחלי בינדמן

בנק ישראל מגיב לראשונה לטעות של הלמ"ס בחישוב מחירי השכירות בישראל בשנים האחרונות. "בנק ישראל עומד בקשר רציף עם גורמי המקצוע בלמ"ס. בדיקות ראשוניות שנערכו בבנק ישראל מראות שהשפעת ההבדל במדידה על האינפלציה במדד המחירים לצרכן קטנה, ובודאי שלא הייתה מביאה לשינוי במדיניות המוניטרית".

קראו עוד בכלכליסט

מדד המחירים לצרכן משפיע כידוע על המדיניות המוניטרית של בנק ישראל ועל בסיסו מחליטה הוועדה המוניטרית של הבנק אם יש או אין אינפלציה (יוקר מחירים) בישראל.

 , צילום: שאטרסטוק צילום: שאטרסטוק  , צילום: שאטרסטוק

ברגע שיש אינפלציה גבוהה, בבנק ישראל משתמשים בכלי הריבית כדי למתן אותה, כאשר העלאת ריבית אמורה לעודד חיסכון על חשבון צריכה ובכך למתן ביקושים שאמורים לייקר את מחירי המוצרים והשירותים. לכאורה, אם מדובר בטעות מהותית במדידה, האינפלציה בפועל גבוהה מזו שבאה לידי ביטוי במדדי המחירים שפורסמו בשנים האחרונות, דבר שיכול היה להשפיע על המדיניות המוניטרית ועל סביבת הריבית. לגובה הריבית השפעה מהותית על גובה המחירים בישראל ובכלל זה - מחירי דיור, ניירות ערך, גובה הפיקדונות בבנקים, עלות המשכנתאות, עלות המימון של עסקים וכן הלאה.

בבנק ישראל מנסים להרגיע את הרוחות ולטעון כי השפעת הטעות של הלמ"ס זניחה. עם זאת, משום מה בלמ"ס טוענים כי הטעות רלוונטית רק לסעיף מחירי השכירות במדד המהווה 5.7%. במדד יש סעיף נוסף של שירותי דיור בבעלות שמהווה כ-18% ממנו וגם הוא נבדק על בסיס ממוצע מחירי שכירות ובלמ"ס טרם הסבירו מדוע הטעות לא רלוונטית גם לסעיף זה.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
אסביר לך למה "בלמס טרם הסבירו"
כי זה רלוונטי אחוש רלוונטי לסעיף הנוסף, אבל - הם לא יכולים להרשות לעצמם לדרוש תיקון כל המאזנים הכלכליים של כל הגופים במדינה, פרטיים, ממשלתיים, ציבוריים, חברתיים, עבור עשור שלם. זו תהייה קטסטרופה מבחינתם, ויעיד כאלפי עדים על השרלטנות, על הונאת הציבור, ועל הקומבינות שרצות בגוף שנקרא "הלמס".
המגיב  |  31.01.18
5.
אז עליה של 50% בשכר בדירה וירידה של 25% בשכר הפנוי זה כלום?
כשעוד חייתי בישראל הדאגה העיקרית שלי היתה שכר הדירה. כל חודש בעל הבית היה מקבל ממני 3000 שקל על הזכות לגור ב50 מ"ר של דירת פח בבעלותו (לא שיפצו אותה 100 שנה, אבל דווקא היתה מרווחת ובמיקום טוב). היה לי מזל שהיה לי בעל בית נחמד שלא העלה לי שכירות. ברגע שיצאתי הוא העלה לשוכרים הבאים (בדיוק הטעות של הלמ"ס). 3000 שקל זה 40% מהשכר נטו שלי בנקודת הזמן ההיא. עכשיו דמיינו שמחר זה נהיה 4000 כי הלמ"ס לא יודעים מתמטיקה ומזייפים נתונים, כמה מכם היו יכולים להתמודד עם העלאה כזאת? לכמה מכם עלה השכר ב1000 שקל בשנה האחרונה? במדינת ישראל אתה עבד- שכר דירה, רכב, מיסי שקר כלשהו למיניהן ואוכל- הלכה המשכורת.
געיגי  |  30.01.18
לכל התגובות