אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בזק נגד אלוביץ': הגישה בקשת פירוק נגד יורוקום די.בי.אס צילומים: יחיאל ינאי, אוראל כהן

בזק נגד אלוביץ': הגישה בקשת פירוק נגד יורוקום די.בי.אס

בזק דורשת מהחברה שבשליטת אלוביץ' להשיב לה מקדמות בהיקף של כ-110 מיליון שקל שהעבירה לה כתמורה במסגרת עסקת בזק-yes . בזק: "יורוקום הודתה מספר פעמים כי אין באפשרותה לפרוע את החוב"

31.01.2018, 12:52 | תומר גנון וזוהר שחר לוי

חברת בזק הגישה הבוקר (ד') לבית המשפט המחוזי בת"א בקשת פירוק נגד יורוקום די.בי אס שבשליטת שאול אלוביץ'. זאת בגין מקדמות בהיקף של 110 מיליון שקל ששילמה לה בין השנים 2015-2017 במסגרת עסקת בזק-yes.

קראו עוד בכלכליסט

"יורוקום", נכתב בבקשה שהוגשה על ידי עו"ד רונן מטרי, "הודתה מספר פעמים כי אין באפשרותה לפרוע את החוב, לאחר שהעבירה את כספי המקדמה ששולמו לה לחברה אחרת בקבוצת יורוקום, תוך שהחברה התרוקנה מכל נכס ממשי המאפשר לה להחזיר את המקדמה במועדה, ולאחר שלא נותרו ברשותה נכסים או אמצעים כספיים אחרים להשיב את המקדמה ולפרוע את החוב".

שאול אלוביץ שאול אלוביץ' | צילום: עמית שעל שאול אלוביץ

על פי הבקשה, יתרת המקדמות ששולמו עד לספטמבר 2017 עומדת לכל הפחות על סכום של כ-105 מיליון שקל. על פי הנתונים שבידי בזק, היעדים המזכים את יורוקום בתמורה - יעד תזרים מוזמנים חופשי ב-yes - לא הושגו, ועליה להשיב לה מסכום המקדמה לכל הפחות 105 מיליון שקל. עוד מצוין כי החוב בשלב הזה, נכון למועד הגשת הבקשה, עומד לכל הפחות על כ-110 מיליון שקל בתוספת הריבית.

עוד על פי הבקשה, המועד הפורמלי לעריכת ההתחשבנות הסופית על פי ההסכם הינו לאחר מועד חתימת הדו"חות הכספיים של 2017, כלומר במהלך מרץ 2018, אולם הנתונים הנדרשים לצורך ההתחשבנות מצויים כבר כיום כבר בידי הצדדים, והם ברורים ואינם שנויים במחלוקת. לפי בזק, "ברור כבר כיום כי אין באפשרות יורוקום לשלם את החוב, ומשכך, זכאית בזק לסעדים גם לפני המועד שנקבע לקיום החוזה".

הכספים שהעבירה בזק ל-yes במסגרת העסקה עמדו בלב חקירת רשות ני"ע. על פי החשד, נושאי משרה בכירים בקבוצה, ובהם מנכ"ל yes רון איילון, פעלו לעוות את הדו"חות הכספיים של yes על מנת שהחברה תעמוד ביעד תזרים המזומנים החופשי בעסקה. התממשות תנאי זה, שלטענת רשות ני"ע הייתה מבוססת מניפולציות חשבונאיות כגון דחיית תשלומים לספקים, סייעה לאלוביץ' לקבל במרמה מקופת בזק בין השנים 2015-2017 עשרות מיליוני שקלים. זאת מתוך תוספת מקסימלית של 170 מיליון שקל שנקבעה בהסכם.

בגין פעולות אלה נחקרו בכירים בקבוצה, ובהם אלוביץ' ובנו אור, בחשד לביצוע עבירות מרמה. התיק עבר בחודש נובמבר לפרקליטות מחוז ת"א (מיסוי וכלכלה) עם המלצה להעמיד לדין את החשודים המרכזיים. אלוביץ' ובנו חשודים בנוסף גם בביצוע עבירות הלבנת ההון - איסור עשיית פעולה ברכוש אסור. הרכוש האסור הוא הכספים שהוצאו לכאורה במרמה מקופת בזק בעסקת בזק-yes, הועברו לקבוצת יורוקום ושימשו אותה לפרוע חובות לבנקים.

תגיות