אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הסיר והמכסה: מייסד מלאנוקס ואשתו השפית מבעירים את המטבח צילום: אוראל כהן

הסיר והמכסה: מייסד מלאנוקס ואשתו השפית מבעירים את המטבח

אלון ובמן, ממייסדי מלאנוקס, עזב לאחרונה את חברת השבבים ומאז הוא שותף במשרה מלאה באואזיס, המסעדה של רימה אולברה – אשתו ואחת השפיות המוערכות בארץ. ביחד הם מתמודדים עם האתגרים של עולם המסעדנות בשנת 2018

01.02.2018, 08:34 | רעות ברנע

רימה אולברה ואלון ובמן מגיעים, לכאורה, מעולמות שונים. היא (51) שפית מצליחה שגדלה בקליפורניה להורים היפים ועלתה לישראל לבדה בגיל 33. הוא (44) הייטקיסט שמקורו בנהלל, בין תשעת המייסדים של חברת הטכנולוגיה מלאנוקס ששווייה מיליארדי דולרים.

דרכיהם הצטלבו במקרה לפני יותר מ־16 שנה ומאז הם ביחד. בשנים האלה הפכה אולברה לאחת השפיות המוערכות בארץ, כשוובמן איתה לאורך כל הדרך, כשותף וכיועץ, אף שאלה היו גם השנים העמוסות ביותר בקריירה שלו. בחודשים האחרונים הם ביחד יותר מתמיד, לאחר שוובמן יצא ל"חופשה", כך הוא מגדיר, ממלאנוקס, ומחפש את המשך דרכו, ובינתיים נכנס יותר מאי פעם לעובי הקורה במסעדת "אואזיס" שמובילה אשתו, ויחד הם מנסים להתגבר על הקשיים והאתגרים שעומדים בפני מסעדנים ושפים בארץ היום.

הדיאלוג בין בני הזוג הוא משעשע. אולברה היא הדברנית והתיאטרלית מבין השניים, ובמן הוא השקט והשקול יותר, ואף שכל אחד מהם כבר שמע כנראה את מה שהשני מספר, ניכר שהם נהנים להקשיב זה לזו. הם הכירו דרך בני הזוג הקודמים שלהם, שהיו אחים. "גרתי עם איזה ילדון שהיתה לו אחות, ואותה אחות היתה החברה של אלון", מספרת אולברה. "נפגשנו בארוחת שבת משפחתית", מוסיף ובמן, "שמעתי שמגיעה איזו שפית משוגעת. רימה עבדה אז כסו־שף במסעדת 'ברברסקו'. הייתי בא מהעבודה לשבת על הבר ומחכה לה שתצא מהמטבח, וכשמערכות היחסים של שנינו לא הסתדרו, זה היה ברור שנהיה ביחד". ואולברה מוסיפה בקריצה: "זה לא קרה ביום אחד כמו שהוא מספר. הוא היה עובד 16 שעות ביום ואז מגיע לשבת איתי בבר, ישן שעתיים וחוזר לעבודה. יש לנו מזל שהוא לא צריך הרבה שינה, אחרת היחסים שלנו לא היו שורדים".

רימה אולברה ובעלה אלון וובמן במסעדת  אואזיס , צילום: אוראל כהן רימה אולברה ובעלה אלון וובמן במסעדת אואזיס | צילום: אוראל כהן רימה אולברה ובעלה אלון וובמן במסעדת  אואזיס , צילום: אוראל כהן

ובמן היה הצעיר ביותר מבין מייסדיה של מלאנוקס, חברת חומרה ותוכנה שמתמחה בפיתוח וייצור של מוצרים ורכיבים אלקטרוניים למערכות תקשורת. "רובנו הכרנו באינטל", הוא מספר. "כשאיל וולדמן החליט להקים חברה, הוא שלף כמה אנשים שעבדו איתו במחלקה. התחלנו מחברה של תשעה אנשים, היום מדובר בחברה של 3,000 איש עם משרדים בכל העולם. אני גדלתי יחד עם החברה ובתפקידי האחרון הייתי מנהל תחום פיתוח השבבים".

 מנות מהמסעדה

 , צילום: אנטוני מיכאלו צילום: אנטוני מיכאלו  , צילום: אנטוני מיכאלו

  , צילום: אנטוני מיכאלו צילום: אנטוני מיכאלו   , צילום: אנטוני מיכאלו
 
 
"אחרי שהכרתי את אלון, החלטתי שאני לא רוצה לחזור למטבחים של אחרים", מספרת אולברה. "אז התחלתי לעשות אירועי אוכל משוגעים. אלון תמיד אהב לבשל, ואני התחלתי ללמד אותו להשתמש בסכינים. היינו הולכים כל שישי לשוק וקונים בכל פעם דג שיותר מסובך לנקות עד שהוא נהיה מאסטר בתחום. וגם כשהוא עבד כמו כלב, הוא היה מגיע איתי לכל אירוע שעשיתי להיות הסו־שף שלי". האירועים הפכו לחלק משמעותי מחייהם של בני הזוג כשהם התחילו לארח אותם בביתם הפרטי. "רימה תמיד אספה סביבה המון אנשים מעניינים - אמנים, משוררים" מספר אלון. "הייתי מגיע הביתה מאוחר ותמיד היו אצלנו אנשים שאכלו ושתו. מבחינתי, זה היה נהדר - במקום להתנוון מול הטלוויזיה הייתי צריך להיות קומוניקטיבי. כשעברנו לדירה בפלורנטין, בנינו את הבית בצורה שבה נוכל לארח. זו היתה תקופה שלא היה בה רגע דל. רימה יצרה את 'אומניבור' -אירוע שהיינו מקיימים אצלנו אחת לחודש שהתבסס על חומרי גלם עונתיים ויינות. בכל פעם היה תפריט אחר, ובשולחן אחד ארוך היו יושבים מנהלים ליד אמני רחוב והיו צריכים לדבר זה עם זה".

ב־2012 פתחה אולברה את אואזיס, שמיד זכתה לשבחים רבים. וכמו באירועים שאירחה בבית - גם במסעדה היא היתה שפית טוטאלית מהרגע הראשון. היא נמצאת במסעדה בכל ערב, כל מנה עוברת תחת ידיה ואין דבר שהיא לא מעורה בו. גם ובמן מעורב מהרגע הראשון והיה אחראי לתוכנית העסקית והעניינים הפיננסיים. בשנה האחרונה, כמו מסעדות רבות אחרות, גם היא חוותה קשיים, אבל לאחרונה נראה כי הצלילה המחודשת של ובמן לעניינים הצליחה לחדש את הבאזז סביבה. רק בחודשים האחרונים פורסמו בעיתונות כמה ביקורות מצוינות על המסעדה ובכולן נכתב שאולברה מצליחה לשמור על הרמה שבה התחילה לפני שש שנים, מה שהרבה שפים אחרים נכשלים בו. "אני נמצא כאן עכשיו רוב הזמן," אומר ובמן, שלקח על עצמו בעיקר את הטיפול במיתוג והשיווק מחדש של העסק. "והעובדה שרימה נמצאת במסעדה כל הזמן היא משמעותית. במסעדה ברמה כזו אתה חייב לשמור על הלקוח שלך מרוצה כל הזמן. אם תהיה להם חוויה פחות טובה אפילו פעם אחת - משם זה יכול רק להידרדר, וזה מדרון חלקלק".

"המקום הזה עובד כל כך טוב הודות לעובדה שאנחנו צוות ממש קטן במטבח ומכירים כל כך טוב זה את זה . אם הסו־שפים שלי לא היו פה - אליאב בצלאל ואקליקו - לא הייתי יכולה להמשיך", מוסיפה אולברה. "בנוסף, אני לא מוותרת על אף סרוויס. גם כשהיתה לי פציעת גב קשה ולא יכולתי לשבת, סידרו לי את הכל בגובה מתאים כדי שאוכל לבשל והיינו צריכים לקחת פה חדר במלון ממול כי פשוט לא יכולתי לשבת במונית בדרך הביתה. הסו־שף שלי היה סוחב אותי על הגב אם הייתי צריכה משהו מלמעלה".

 

תגיות