אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"אם מעברות לא מייצרת ערך ללא מטרנה, שיחלקו את הקופה" צילום: עמית שעל

בלעדי לכלכליסט

"אם מעברות לא מייצרת ערך ללא מטרנה, שיחלקו את הקופה"

בעל מניות מיעוט בחברה, המייצרת תוספי תזונה, יוצא למאבק נגד בעל השליטה בה. "הקיבוץ נהנה מבונוסים גם כשציבור המשקיעים לא מרוויח", כתב לדירקטוריון. "מנגנון חלוקת הבונוס לקיבוץ קובע יעדים נמוכים מבעבר ללא הצדקה"

05.02.2018, 07:56 | אורן פרוינד

בעל מניות מיעוט בחברת מעברות יוצא למאבק נגד הנהלת קיבוץ מעברות, בעל השליטה בה, כך נודע ל"כלכליסט". ב־15 בפברואר מתוכננת אסיפת בעלי מניות שנועדה להסדיר את מערכת הקשרים בין הקיבוץ לחברה, המשווקת תוספי תזונה. יגאל מזרחי, הבעלים לשעבר של בית ההשקעות מילניום, שלח לקראת האסיפה מכתב שבו הוא טוען לניהול קלוקל, ובנייר עמדה ששלח לחברי ההנהלה הוא טוען לניצול מצד הקיבוץ. 

קראו עוד בכלכליסט

חברת מעברות היא הבעלים לשעבר של יצרנית המזון לתינוקות מטרנה. זו נמכרה בשתי פעימות, ב־2009 וב־2017, לתאגיד הענק אסם־נסטלה תמורת 850 מיליון שקל. לאחר המכירה נותרו בקופת החברה מזומנים בהיקף 332 מיליון שקל ופעילויות נוספות, בהן חברת תוספי המזון אלטמן וחברה המשווקת מוצרי מזון לבעלי חיים.

מפעל מעברות, צילום: עמית שעל מפעל מעברות | צילום: עמית שעל מפעל מעברות, צילום: עמית שעל

במכתב שהגיע לידי "כלכליסט" טוען מזרחי כי מנגנון השכר שרוצה הקיבוץ לאשר מיטיב עם הקיבוץ - אפילו שהפעילות המרכזית של החברה נמכרה. "הקיבוץ נהנה מבונוסים גם כשציבור המשקיעים לא מרוויח", כתב מזרחי. "מנגנון חלוקת הבונוס לקיבוץ קובע יעדים נמוכים מבעבר, ללא כל הצדקה". הדירקטוריון נימק את החלטתו ואמר כי "יעדי הרווח לתשלום הבונוס הם גבוהים ולכן מהווים תמריץ ראוי להשאת רווחי החברה והשגת יעדיה".

אולם, לדברי מזרחי "היעדים הופחתו בצורה כזו שהרף הראשון למתן בונוס הוא רווח של 20 מיליון שקל, שמספק לחברה תשואה על ההון של 3% בלבד".

עוד טען מזרחי, שמחזיק מניות החברה בשווי מיליון שקל, כי ראוי היה לקבוע מנגנון שבוחן מה קורה לרווחים לאורך שלוש שנים. אלא שהקיבוץ בחר במנגנון שמאפשר חלוקת בונוס עבור רווחי השנה הראשונה, גם אם בשנתיים שלאחר מכן יירשם הפסד גבוה מכך. "העובדה שהחברה מכרה את הפעילות המרכזית שלה לא אומרת שהיעדים צריכים לרדת", הוסיף. "היא עדיין צריכה לייצר ערך למשקיעים, ואם היא לא יודעת לייצר ערך - שתחלק את הכסף שבקופה כדיבידנד". במכתבו קורא מזרחי לדירקטוריון לאמץ תוכנית רכישה עצמית של מניות, או לחלופין לבצע חלוקת דיבידנד מהכסף ממכירת מטרנה.

מי שיכריע אם ההסכמים של הקיבוץ מול החברה יאושרו הם הגופים המוסדיים הראל קופות גמל, המחזיקה 9%, וכלל ביטוח קופות גמל המחזיקה ב־6.5%.

מעברות נסחרת בתל אביב לפי שווי של 450 מיליון שקל. את שלושת הרבעונים הראשונים של 2017 היא סיימה עם הכנסות של 245 מיליון שקל, ירידה של 5% לעומת התקופה המקבילה. הרווח הנקי הסתכם ב־422 מיליון שקל לעומת 22 מיליון שקל אשתקד. הקפיצה ברווח מיוחסת לפעימה השנייה של מכירת מטרנה.

ממעברות נמסר: "החברה בקשר שוטף עם המוסדיים המשקיעים במניותיה, לרבות בנושא ההסכמים מול הקיבוץ, והיא פועלת עמם כדי להגיע להסכמות".

תגיות