אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עכשיו אתם יכולים לאכול את הבננה עם הקליפה צילום: D&T Farm

עכשיו אתם יכולים לאכול את הבננה עם הקליפה

אנשים מכל קצוות יפן מגיעים לחנות כלבו קטנה כדי לרכוש בננה חדשה ומהפכנית, רכה ומתוקה יותר ואפשר לאכול גם את הקליפה שלה. איך יצרו אותה ולמה טעמה דומה?

08.02.2018, 21:01 | שירות כלכליסט

אנשים מכל קצוות יפן מגיעים לחנות כלבו טנמאיה בעיר אוקאיאמה כדי לרכוש בננה חדשה ומהפכנית. אמנם הבננה דומה לבננות רגילות אולם היא אמורה להיות רכה ומתוקה יותר ואפשר לאכול גם את הקליפה.

הבננה מכונה "מונג'י" - "סופר" בננה.

קראו עוד בכלכליסט

על אף שעלותה של בננה יחידה היא 6 דולרים, החנות לא מתקשה למכור אותם. החברה המגדלת את הסופר-בננות אמרה ל-CNN כי היא מגבירה את הגידול כדי לעמוד בביקוש הגובר. כרגע מספקת החברה לחנות כ-14 קילו בננות מידי שבוע.

ה"סופר בננה" מונגי. ביקוש גובר למרות המחיר הגבוה, צילום: D&T Farm ה"סופר בננה" מונגי. ביקוש גובר למרות המחיר הגבוה | צילום: D&T Farm ה"סופר בננה" מונגי. ביקוש גובר למרות המחיר הגבוה, צילום: D&T Farm

הבננה היא אחד הפירות האהובים ביפן והיא מייבאת כמויות גדולות של בננות ממקומות כמו הפיליפינים, שבהם האקלים מתאים יותר לגידול הפרי. אולם חברת D&T Farm, שפיתחה את הסופר-בננות, מקווה לשנות זאת בעזרת שיטה חקלאית שאותה היא מכנה "שיטת ההקפאה-הפשרה".

בננות גדלות לרוב בטמפרטורה של כ-30 מעלות צלזיוס. אולם די אנד טי פארם מצאה דרך לגדל את הפרי בטמפרטורה נמוכה יותר בחממות מיוחדות, לפי המנכ"ל טטסויה טנאקה.

תהליך הגידול, המתחיל עם הקפאת תאי הבננה, הופך את קליפת הפרי לאכילה ואפילו למזינה. החוקרים שפיתחו את השיטה טוענים כי היא מתאימה לגידול פירות טרופיים נוספים כגון פפאיה ואננס.

הבננה המיוחדת. "דומה לטעם של אננס", צילום: D&T Farm הבננה המיוחדת. "דומה לטעם של אננס" | צילום: D&T Farm הבננה המיוחדת. "דומה לטעם של אננס", צילום: D&T Farm

ולגבי טעמה של הבננה: אתר SoraNews24 מטוקיו מתאר את טעמו של הפרי כטרופי "ודומה לטעם של אננס", אולם מסתבר שלקליפה אין טעם ייחודי.

לדברי טנאקה הרעיון לפרי המיוחד הגיע מדודו העשיר, שכל כך אוהב בננות, עד כי רצה למצוא דרך לגדלם ביפן.

"יפן מייבאת מיליון טונות בננה מידי שנה, אולם מגדלת פחות מ-1% מהצריכה המקומית. אם נגדל אותן ביפן, הדבר ימריץ את החקלאות המקומית", אומר טנאקה.

אולם מציאת הפתרון לא היה קל וטנאקה אומר כי נדרשו לדודו 40 שנה וכמעט 4.6 מיליון דולר מחסכונותיו כדי לפתח את הפרי.

טנאקה אומר כי שיטת ההקפאה של החברה יכולה יום אחד לעזור בפתרון המחסור במזון באמצעות השימוש בשיטה במקומות בעלי טמפרטורות נמוכות כגון סיביר.

תגיות