אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
באיחור של 25 שנה: סין תשיק חוזים עתידיים על הנפט צילום: בלומברג

באיחור של 25 שנה: סין תשיק חוזים עתידיים על הנפט

צרכנית הנפט הגדולה בעולם משיקה חוזים עתידיים על נפט שיתחרו בברנט וב-WTI. אחת המטרות של הממשל בסין: לגרום ליואן להתמודד מול הדולר על הדומיננטיות במסחר הגלובלי

09.02.2018, 22:02 | שירות כלכליסט

לאחר כמעט 25 שנה, צרכנית הנפט הגדולה בעולם פותחת שוק משלה לחוזים עתידיים על הנפט.  

קראו עוד בכלכליסט

סין מתכוונת לקרוא תיגר על החוזה על הנפט מסוג ברנט ו-WTI – ולקראת סוף מרץ תשיק חוזים עתידיים על נפט גולמי בשנחאי - כך על פי הרגולטור לניירות הערך של המדינה. תחילת המסחר, שיהיה פתוח גם למשקיעים זרים, תביא לסיומו של עיכוב שנמשך שנים ארוכות, מאז ניסתה סין לראשונה ליצור שוק לחוזים עתידיים ב-1993.

קידוח נפט מסוג WTI, צילום: בלומברג קידוח נפט מסוג WTI | צילום: בלומברג קידוח נפט מסוג WTI, צילום: בלומברג

אם ייאמצו המשקיעים הזרים את החוזים העתידיים והם ימשכו עסקאות נפט גלובליות, המדינה מקווה שהיואן יתמודד מול הדולר האמריקאי על הדומיננטיות במסחר הגלובלי. ובכל זאת, ישנם קולות סקפטיים הסבורים כי הדבר לא יקרה כל עוד המטבע נמצא בשליטת הממשלה. לטענת האחרונים, גם אם משקיעים זרים יהיו מוכנים לחתום על עסקאות במטבע יואן, הם ימשיכו לתמחר את הנפט בדולרים.

"זהו צעד קטן ראשון לקראת הפיכתה של סין לגוף פעיל בתמחור נפט, אולם אם שנגחאי מבקשת להתקרב בכלל להפוך לבנצ'מרק גלובלי, יהיה עליה להמתין שנים ארוכות. אמנם המהלך מעניק תמריץ נוסף לליברליזציה של היואן, אבל ישנם מכשולים גדולים יותר הקשורים לתנודתיות ולזליגת הון, שיכתיבו את הקצב" - כך אמר לבלומברג מייקל מיידן (Michael Meidan), אנליסט בחברת הייעוץ אנרג'י אספקטס (Energy Aspects).

החוזים העתידיים ייסחרו בבורסת האנרגיה הבין-לאומית של שנגחאי, יחידה של הבורסה לניירות ערך של שנגחאי. כך על פי דובר ועדת הרגולציה לנירות ערך, צ'אנג דפנג בתדריך שנערך היום (ו') בבייג'ין.

לפי הפרטים שפורסמו לגבי החוזה העתידי, היקפו יהיה 1,000 חביות ליום, אולם נתונים נוספים כגון מסופי שילוח לנפט טרם הוכרזו. "לקראת מועד ההשקה, יפורסמו נתונים נוספים. אם התאריך כבר נקבע, הרי שהם קרובים לחוזה מוגמר. משום שבנקודה זו, בורסות חוזים עתידיים של שנגחאי ושל בייג'ין לא יכולות להרשות לעצמן טעויות בהשקה", אמר מיידן.

תגיות