אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האם צריך להעניש שחקנים על תקריות קשות שלא הובילו לאדום במשחק? צילום: גטי אימג'ס

האם צריך להעניש שחקנים על תקריות קשות שלא הובילו לאדום במשחק?

מנצ'סטר סיטי, מוליכת הפרמיירליג, רוצה לשנות את החוקים ולאפשר להעניש שחקנים על תָּאקֵלִים אלימים גם אם הם לא נענשים על ידי השופט במהלך המשחק. האם עונשים בדיעבד יכולים למנוע תָּאקֵלִים כאלו?

11.02.2018, 09:12 | אוריאל דסקל

בשבוע שעבר ביקשה מנצ'סטר סיטי, מוליכת הפרמיירליג, להיפגש עם הגוף האחראי על הליגה כדי להביע את דאגתם מהתָּאקֵלִים שעושים נגד הקבוצה. ראשי הקבוצה הזכירו 9 מקרים שבהם השחקנים שלהם נפגעו בעקבות תאקל פרוע והעבריין לא נענש. סיטי רוצה לשנות את החוקים ולאפשר להעניש שחקנים על תָּאקֵלִים אלימים גם אם הם לא נענשים על ידי השופט במהלך המשחק.

קראו עוד בכלכליסט

קווין דה ברוינה. לא נפגע משני תָּאקֵלִים מסוכנים, האם צריך להעניש את המתקלים שנפצעו?, צילום: גטי אימג קווין דה ברוינה. לא נפגע משני תָּאקֵלִים מסוכנים, האם צריך להעניש את המתקלים שנפצעו? | צילום: גטי אימג'ס קווין דה ברוינה. לא נפגע משני תָּאקֵלִים מסוכנים, האם צריך להעניש את המתקלים שנפצעו?, צילום: גטי אימג

פפ גווארדיולה ושחקניו הביעו חשש מהאלימות שמופעלת כלפי שחקני מוליכת הליגה. לירוי סאנה, הקשר המצוין של הסיטי, נפגע בתאקל קשה במשחק גביע וייעדר למספר שבועות. קווין דה ברוינה, ראחים סטרלינג, ברננדו סילבה וברהאים דיאס גם כן סבלו מתָּאקֵלִים קשים וגבוהים נגדם. הסגנון של סיטי והדומיננטיות שלה מתסכלים את שחקני היריבה ולפי סטרלינג "אלו שמפסידים בועטים בשחקנים, זה לא משהו שמצפים לו בליגות הבכירות".

ב-BBC בדקו ומצאו שסיטי לא סופגת יותר עבירות באופן חריג מהשאר. 11 קבוצות פרמיירליג עושים העונה יותר עבירות מאשר סיטי. עם זאת, הפאולים מתסכול

שסיטי סובלת מהם בהחלט יכולים להוביל לפציעות קשות.

עד הגעתה של פפ לזירה, ארסנל, "קבוצת הדגל לכדורגל התקפי", סבלה בעבר מפציעות טראומה רבות לשחקניה. כמו במקרה של סיטי, גם במקרה של ארסנל השחקנים הפוגעים, לעיתים רבות, לא קיבלו אדום מהשופט. "השופטים חייבים להגן על השחקנים", אמר פפ גווארדיולה אחרי אחד המשחקים. "אני לא אומר את זה רק בקשר לקבוצה שלי. אני אומר את זה בהקשר של הליגה כולה. חייבים להגן על השחקנים".

האם עונשים בדיעבד יכולים למנוע תָּאקֵלִים כאלו? על פניו, "שיפוט באמצעים מתקדמים" במהלך המשחק עצמו מסייעים להקטין מספר תופעות לא רצויות. למשל, השופט בעזרת וידאו (VAR) באיטליה הוריד את מספר המתחזים ברחבה ב-23% העונה. המשמעות היא שהשחקנים מבינים שמצלמים אותם ויכולים להעניש אותם בכרטיס צהוב אם ינסו לרמות את השופט - ולכן מוותרים על הניסיון. עם זאת, האם עונש הרחקה אפשרי ל-3 משחקים בכלל מופיע במוחו של שחקן שרודף אחר שחקן מקבוצה שתסכלה אותו במשך 90 דקות?

זה כבר שאלה גדולה הרבה יותר מכדורגל. האם עונשים עובדים, האם הם יעילים לצמצום פשע, האם הם יכולים לסייע לשינוי התנהגות, והאם כוונה של העבירה משנה?

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
הקבוצות צריכות להיענש.
מאמנים משתמשים בשחקנים אלימים ככלי בהרבה מאוד קבוצות. דוגמאות: גאטוסו, חלאילה, אבוקסיס, פפה, ראמוס, רוי קין... ללא כוונה להפחית מיכולותיהם ככדורגלנים. למאמנים זה מתאים לשיטת המשחק שיהיו להם שחקנים אגרסיביים שיטילו אימתם על היריבים. ברור שהמאמנים וההנהלות יודעים מי השחקנים הללו ובוחרים בהם גם בגלל ה"כישורים" הללו. הענישה צריכה להיות גם על הקבוצה. במיוחד ענישה לאחר המשחק שהרחקה של שחקן ספציפי מוגבלת בהשפעתה מאחר והקבוצה עולה ב-11 שחקנים למשחק שבו הוא מורחק. לדעתי יש לקשור בין הגינות הקבוצה כולה לענישה/תגמול בגין מקרים ספציפיים.
משה  |  11.02.18
2.
לאוסי בנושא של החלק הראשון אתה צודק
בחלק השני אתה די טועה בגלל ששופטים לא תמיד רואים או מנתחים את האירוע כמו שצריך בשניה שיש להם, על כן יש הרבה מאוד טעיות בכדורגל, בנוסף שופטים כן מקבלים עונשים כאלה ואחרים על טעיות ככה שזה לא נכון להגיד שהשופט לא משלם מחיר. אני אישית חושב שעם התפתחות הטכנולוגיה זה נכון מאוד לתת לשחקנים עונשים נוספים גם לאחר משחק במקרה שעשו עבירה חמורה (מקרה דוס סנטוס בארץ) וללא שום קשר אם השופט ראה או לא. האם זה ימנע עבירות קשות של תסכול כנראה שלא, אבל לפחות השחקנים והקבוצות ישלמו מחיר כשלהו על העבירות הללו. אותו הדבר עם רוצחים אנסים וגנבים למרות רמת החומרה ששונה לחלוטין (גם במקרים האלו עצמם)
ggg  |  11.02.18
1.
עברת מספורט לקרימינולוגיה?
שום עונש לא מונע מעשי רצח, כי עדיין יש רוצחים. שום עונש לא מונע מעשי אונס וכנ"ל זה לא מונע מגנבים להמשיך לגנוב, אז מה נפסיק להעניש אותם? כשאני מנסה לנתח את מה שקורה בפועל: שחקן עושה תיקול פרוע, לא מקבל עונש, מי שהוא העבריין הוא בכלל לא השחקן אלא השופט, אם כל שופטי בית המשפט העליון יתירו מעשי רצח, הרוצח הבא והדם שלו נמצא על הידיים שלהם ממש לא על ידי הרוצח! וכנ"ל בכדורגל - אם השופט לא מכן על שחקנים הוא העבריין, אותו צריך לשפוט!
אוסי  |  11.02.18