אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חוק ההסדרים הונח על שולחן הכנסת, הקריאה הראשונה צפויה מחרתיים צילום: אוראל כהן

חוק ההסדרים הונח על שולחן הכנסת, הקריאה הראשונה צפויה מחרתיים

בין המהלכים שנותרו בחוק, ניוד חשבונות הבנק, הסדרת היבוא האישי ומשיכת הרווחים של רש"ת; בין הסעיפים שיצאו מהחוק - הקמת מוסד בוררות חובה מול חברות הביטוח; במקביל הונח גם תקציב 2019 בסכום כולל של 397.4 מיליארד שקל

11.02.2018, 12:11 | עמרי מילמן

משרד האוצר הניח הבוקר (א') את חוק ההסדרים על שולחן הכנסת במטרה שזו תאשר אותו בקריאה ראשונה עד מחרתיים (ג'). זאת, בהתאם לסיכום בין שר האוצר משה כחלון ליו"ר הכנסת יולי אדלשטיין. במקביל הונח על שולחן הכנסת תקציב 2019 בסכום כולל של 397.4 מיליארד שקל.

קראו עוד בכלכליסט

בין המהלכים שנותרו בחוק ההסדרים, ניוד חשבונות הבנק, הסדרת היבוא האישי והקלת הרגולציה והבירוקרטיה בנושא, הקמת רשויות תחבורה מטרופוליניות, משיכת הרווחים של רשות שדות התעופה בתמורה למענקים לעובדי הרשות, השתת כשליש מעלויות הפיצויים לנפגעי עבודה דרך תשלום לחברות הביטוח הפרטיות (אמור לחסוך כ-600 מיליון שקל לביטוח הלאומי ולקופת האוצר), שינוי ועדות המכרזים ברשויות המקומיות כך שינוהלו על ידי אנשי מקצוע ולא פוליטיקאים ועוד.

משיכת הרווחים של רשות שדות התעופה, בתמורה למענקים לעובדי הרשות, צילום: רשות שדות התעופה משיכת הרווחים של רשות שדות התעופה, בתמורה למענקים לעובדי הרשות | צילום: רשות שדות התעופה משיכת הרווחים של רשות שדות התעופה, בתמורה למענקים לעובדי הרשות, צילום: רשות שדות התעופה

בשלב זה מופיע בחוק גם הסעיף שמעניק הקלות בבירוקרטיה של רישוי העסקים מול הרשויות המקומיות, כך שהוא מאפשר לעסקים קטנים להסתפק בהצהרה. אולם סעיף זה ייצא בהתאם לסיכום של כחלון ואדלשטיין, מהחוק לאחר שיואשר בקריאה ראשונה.

עוד יצאו מהחוק, הקמת מוסד בוררות חובה מול חברות הביטוח, פיקוח על מחירי הניתוחים הפרטיים ועוד.

לאחר שחוק ההסדרים יאושר בקריאה ראשונה הוא יפוצל בוועדת הכנסת לדיונים בוועדות הכנסת השונות (ובעיקר ועדת הכספים) להכנה לקריאה שנייה ושלישית, במקביל לאישור התקציב עצמו בוועדת הכספים.

לפי לוח הזמנים הצפוף שמקדמים כחלון ונתניהו התקציב כולו יחד עם חוק ההסדרים אמור להיות מאושר באמצע מרץ, לפני שהכנסת מסיימת את מושב החורף שלה ולפני חג הפסח.

61.2 מיליארד שקל לחינוך

כאמור, היקף התקציב ל-2019 עומד על 397.4 מיליארד שקל. תקציב החינוך יעמוד על 61.2 מיליארד שקל כולל הוצאות המותנות בהכנסות שונות של המשרד (לעומת 57.5 מיליארד השנה), תקציב משרד הבריאות יעמוד על 42 מיליארד שקל (לעומת 39.5 מיליארד שקל), משרד הרווחה על 10 מיליארד שקל (לעומת 9.5 מיליארד שקל). תקציב משרד התיירות יעמוד על 360 מיליון שקל (לעומת 311 מיליון שקל). תקציב פיתוח התחבורה יעמוד על כ-21 מיליארד שקל (לעומת 19 מיליארד שקל). תשלומי הריבית על החוב יגיעו ל-39 מיליארד שקל ב-2019 (לעומת 39.7 מיליארד שקל).

תקציב הביטחון, לפי חוברת התקציב לשנה הבאה, יעמוד על כמעט 73 מיליארד שקל (16 מיליארד מתוכם מוגדר כהוצאות המותנות בהכנסות של מערכת הביטחון), זאת לעומת 70.3 מיליארד השנה. הסכומים הללו לא כוללים הוצאות ביטחוניות מסווגות אחרות בהיקף של מעל 10 מיליארד שקל. במקביל, בימים אלו בוחן צוות של המל"ל, בהתאם לסיכום בין כחלון לליברמן, דרישות חדשות לתוספת תקציבית של מיליארדי שקלים למערכת הביטחון.

תגיות