אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"אנחנו מגבשים תוכנית למגזר הערבי לפי מודל פיתוח תעשיות הסייבר בבאר שבע" צילום: עמית שעל

"אנחנו מגבשים תוכנית למגזר הערבי לפי מודל פיתוח תעשיות הסייבר בבאר שבע"

כך מסר איימן סיף, מנהל הרשות לפיתוח כלכלי של מגזר המיעוטים, בכנס העסקים של החברה הערבית של "כלכליסט". לדבריו, במגזר יש הון אנושי איכותי שצריך לנצלו

12.02.2018, 18:33 | אדריאן פילוט

הרשות לפיתוח כלכלי של מגזר המיעוטים במשרד לשוויון חברתי החלה לגבש בימים אלו תוכנית אב חדשה ורחבה יותר לפיתוח כלכלי של החברה הערבית, כך מסר מנהל הרשות, איימן סיף, בשיחה עם "כלכליסט" בכנס העסקים של החברה הערבית של "כלכליסט" בשיתוף בנק הפועלים.  

קראו עוד בכלכליסט

סיף, הפקיד הממשלתי הבכיר ביותר שהכי מזוהה עם תוכניות כאלו, לרבות התוכנית (922)להקצאת 15 מיליארד שקל לפיתוח המגזר הערבי. "התוכנית הזו חשובה, מתוקצבת היטב ומימושה המלא יביא לצמצום פערים בחברה הערבית ליהודית", אמר סיף. "יחד עם זאת, יש צורך בתוכנית דומה בקרוב - הרבה יותר גדולה. צריך לחשוב 10 שנים קדימה".

"באגף התקציבים לומדים את המודל של 922 כסיפור הצלחה כי זו תוכנית הוליסטית שמשלבת 16 משרדי ממשלה, יש סנכרון מאוד יעיל בין כולם, יש מנגנון יישום שמתפקד היטב הן בשלטון המרכזי והן בשלטון המקומי ויש שיעורי ביצוע מאוד מאוד גבוהים יחסית להחלטות ממשלה אחרות", סיפר סיף.  

איימן סיף, מנהל הרשות לפיתוח כלכלי של מגזר המיעוטים, היום בכנס , צילום: עמית שעל איימן סיף, מנהל הרשות לפיתוח כלכלי של מגזר המיעוטים, היום בכנס | צילום: עמית שעל איימן סיף, מנהל הרשות לפיתוח כלכלי של מגזר המיעוטים, היום בכנס , צילום: עמית שעל

לדבריו, "חייבים לחשוב שוב על איך משלבים את החברה הערבית בכלכלה הישראלית ולכן יש צורך בגיבוש תוכנית אסטרטגית חדשה לפיתוח שמבוססת על מנועי צמיחה כלכלים על בסיס היתרונות היחסים ייחודים של האוכלוסייה הערבית בישראל.

"יש היום הון אנושי כמו אלפי רוקחים ורופאים. תיקח אזור גיאוגרפי כמו תמרה או שפרעם, שם יש ריכוז של הון אנושי כזה. יש לך מוסדות כמו אגודת הגליל (מו''פ שתומך בחוקרים). אז ניתן לפתח פארק תעשיית פארמה. בדיוק כמו שעשתה הממשלה עם תעשיית הסייבר בבאר שבע.

"הממשלה החליטה, נתנה עדיפות לאומית, היא התחילה למשוך חברות לאומיות ובינלאומיות לבאר שבע, מקימה מרכזי מו''פ, יוצרת קשר עם מוסדות אקדמיים. התוצאה ברורה: תעסוקה של אלפי אזרחים, יצירה של ענף תעשייתי שמשלב גם יהודים וגם ערבים, גם חברות ישראליות וגם בינלאומיות והבאת פיתוח אזורי שמחזק את הרשויות, שמגדיל את הכנסות שלהן. רק כך ניתן להביא לקפיצת מדרגה באיכות החיים של האוכלוסיות הלו", סיכם סיף.

תגיות