אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

דליה פדילה: "החלטתי לגדל דור חדש של ערבים שלא מתנצלים ולא מתקרבנים"

ראש מכללת אלקאסימי להנדסה ומדע ומייסדת רשת קיו סקולס אמרה את הדברים בכנס העסקים בחברה הערבית וסיפרה על הדרך הארוכה מהוראה בטירה ועד לתפקידי המפתח בהם היא מכהנת כיום

12.02.2018, 13:52 | דותן לוי

"אני מתחילה בכך שיש הבדלים בין עבודה לבין מעשים, ורק אחר כך מגיע השלב של "להיות". ב-20 השנים האחרונות עברתי את כל השלבים התחלתי כמורה בבית הספר התיכון של טירה וחשבתי שאני משנה את הדור הבא של החברה הערבית במדינת ישראל. טעיתי. פיטרו אותי, נלחמתי וחזרתי אבל אחר כך המשכתי הלאה. גם בלימודי התואר הראשון רציתי לשנות, חשבתי שלא נכון שהגברים ישבו מקדימה והבנות מאחור. גם כאן טעיתי ונלחמתי שנים, הובסתי. אבל בתום שנים רבות הגעתי להיות המנהלת האקדמית של מכללת אלקאסימי להנדסה ומדע", כך אמרה היום דליה פדילה, מייסדת ומנהלת רשת קיו סקולס ללימודי אנגלית ופיתוח אנושי וראש מכללת אלקאסימי להנדסה ומדע.

היא דיברת בכנס העסקים בחברה הערבית של כלכליסט ובנק הפועלים שנערך היום בנצרת.

קראו עוד בכלכליסט

פדילה המשיכה ואמרה, "אחרי 15 שנים נתנו לי מתנה, מכללה שקורסת ועומדת להיסגר, מכללה של הנדסאים והחלטתי לקחת את הסיכון וזה היה הסיכון הכי טוב בקריירה שלי באותה התקופה, המכללה הזו הפכה לבית ספר להנדסאים בהנדסה אזרחית, רפואה משלימה, טכנאי שיניים ועוד ועוד".

 

"לא נחתי בכל התהליך הזה והמשכתי לשאול 'מי אני?' שנים עצמתי עיניים עשיתי תרגילי נשימה, קראתי כל מה שיכולתי כדי לענות לעצמי על השאלה הזו ובסוף התשובה צפה והיא שאני זאת שהחליטה שהיא מגדלת את הדור החדש של ערבים לא מתנצלים, לא מתקרבנים, אלא כאלה שבונים את עצמם במובן המחשבתי וביכולתם לבנות את החברה שלהם ולהשתלב בסביבה בארץ וגם בעולם".

דליה פדילה. "שנים עצמתי עיניים ועשיתי תרגילי נשימה ובסוף התשובה צפה", צילום: עמית שעל דליה פדילה. "שנים עצמתי עיניים ועשיתי תרגילי נשימה ובסוף התשובה צפה" | צילום: עמית שעל דליה פדילה. "שנים עצמתי עיניים ועשיתי תרגילי נשימה ובסוף התשובה צפה", צילום: עמית שעל

פדילה המשיכה ופרסה את הדרך הארוכה שעברה בהתפתחות של רשת קיו סקולס ללימודי אנגלית, "מתוך החזון הזה לקחתי אתגרים רבים והתחלתי את לימודי האנגלית ובהתחלה כולם צחקו, חשבתי איך הילדים האלה יוכלו להתפתח למנהיגות ולשפר את היכולות הקוגניטיביות, וכיום הרשת כוללת כ-300 ילדים כולל סניף ברבת עמון ואנחנו משתלבים גם במערכת הציבורית. כיום יש גנים דו לשוניים וההמשך הוא במרכז מנהיגות באנגלית. אנחנו מנגישים את החשיבה והתחלנו להתקרב למימושו של חזון".

תגיות