אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"כשרבין שאל אותי למה אני רוצה להיות עיתונאית הסברתי לו שאני רוצה לקדם את הדו קיום"

כך אמרה פרידה ג'אבר, העורכת הראשית של אתר PANET בכנס העסקים בחברה הערבית בנצרת. לדבריה, אנשים לא תמיד הסכימו להתראיין לאישה. לא היתה מספיק מודעות לחשיבות העיתונות ולכוח שיש לה. היום המציאות היא שונה לחלוטין, התחולל שינוי בהמון תחומים"

12.02.2018, 13:56 | נטע-לי בינשטוק

"ההתחלה שלי לא היתה קלה, הייתי עיתונאית בתוך עולם של גברים, אנשים לא הסכימו להתראיין אצלי", כך סיפרה פרידה ג'אבר, העורכת הראשית של אתר PANET בכנס העסקים בחברה הערבית של כלכליסט ובנק הפועלים שנערך בנצרת.

קראו עוד בכלכליסט

האתר פאנט שייך לקבוצת התקשורת פנורמה, שמפעילה גם את העיתון השבועי הארצי "פנורמה". האתר, שהוקם ב-2002, הוא פורטל חדשות ותכנים ישראלי בשפה הערבית, המכוון לאוכלוסייה הערבית בישראל.

פרידה ג פרידה ג'אבר | צילום: עמית שעל פרידה ג

ג'אבר סיפרה על ההחלטה להיכנס לעולם העיתונות. "אני רוצה להתחיל ממחברת שיש לי בבית, מחברת מכיתה י', היא קשורה לאחת ההחלטות החשובות בחיי", סיפרה ג'אבר, "לא ידעתי שאקבל החלטה כזאת חשובה בחיבור אחד שכתבתי בשפה הערבית. המורה בכיתה י"ב ביקשה לכתוב חיבור על: 'במה תרצו לעסוק בעתיד?'. זו לא היתה שאלה מובנית מאליה עבורי, אלא שאלה גורלית. אהבתי מאוד עיתונות, אבל חשבתי גם על להיות עורכת דין. רציתי לשנות דברים ולהשפיע. בסוף הייתי צריכה לקבל החלטה ולכתוב חיבור על משהו אחד - בחרתי להיות עיתונאית ולספר על המצוקות והסוגיות הכואבות של החברה שלי. אני חושבת שזו היתה ההחלטה הנכונה, זו היתה החלטה שהיא חלק מהמציאות שבה גדלתי בחברה הערבית, שסובלת מהמון קשיים בישראל".

לדברי ג'אבר, נקודת המפנה, שבה הבינה שהיא במקום הנכון עבורה, היתה החתימה על הסכמי אוסלו. "הבנתי שזה המקום שאני רוצה להיות בו, עיתונות", אמרה, "אני זוכרת שראש הממשלה יצחק רבין קרא לי אליו במטוס ושאל אותי למה אני רוצה להיות עיתונאית, שזה מקצוע קשה, אמרתי לו שאני רוצה לקדם את החברה שלי ולקדם את הדו-קיום. הדרך שלי לא היתה קלה, אנשים לא תמיד הסכימו להתראיין לאישה. לא היתה מספיק מודעות לחשיבות העיתונות ולכוח שיש לה. היום המציאות היא שונה לחלוטין, התחולל שינוי בהמון תחומים".

אחת הסוגיות שכרגע בראש מעיינה של ג'אבר היא קידום נשים בחברה הערבית. "אני קמה כל בוקר וחושבת איך לעשות את זה", סיכמה.

תגיות