אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האינפלציה בארה"ב מרימה ראש: מדד ינואר עלה ב-0.5% צילום: שאטרסטוק

האינפלציה בארה"ב מרימה ראש: מדד ינואר עלה ב-0.5%

לאחר חמישה חודשים של תרדמת, האינפלציה שוב זוקפת ראש ומתדלקת חששות בקרב משקיעים; וול סטריט מודאגת כי רמות אינפלציה גבוהות יותר ייאלצו את הפדרל ריזרב להעלות ריבית בקצב מהיר יותר

14.02.2018, 16:36 | שירות כלכליסט

לאחר תקופה ממושכת של תרדמת, האינפלציה שוב זוקפת ראש ומתדלקת חששות בקרב משקיעים. מדד המחירים לצרכן בארה"ב עלה ב-0.5% בינואר, העלייה הגדולה ביותר זה חמישה חודשים. זאת לאחר התייקרות סעיפי שכר הדירה, ביגוד, דלק, בריאות וביטוח מכוניות. כלכלנים שנסקרו על ידי מרקטווטש צפו עלייה של 0.4%.

קראו עוד בכלכליסט

וול סטריט מודאגת כי רמות אינפלציה גבוהות יותר ייאלצו את הפדרל ריזרב להעלות ריבית בקצב מהיר יותר. בה בעת, כלכלנים רבים סבורים כי החששות לגבי אינפלציה הן מוגזמות. בעוד היא עשויה לנוע סביב 2% ב-2018, היא אינה צפויה לפי הערכות לעלות לרמות גבוהות יותר.

  , צילום: רויטרס צילום: רויטרס   , צילום: רויטרס

"יש כאן בהלת אינפלציה קלאסית", ציין מייקל ארון, אסטרטג השקעות ראשי בסטייט סטריט גלובל אדווייזרס, לקראת פרסום המדד. לדבריו, האינפלציה תתאזן שוב בקרוב.

"אנחנו לא משנים את השקפתנו לפיה ארה"ב ניצבת בפני סיכוני אינפלציה בטווח הבינוני, אך בטווח הקצר התמונה אינה מדאיגה", אמר איאן שפרדסון מחברת הייעוץ פנתיאון מקרו-אקונומיקס.

עם זאת, העלייה במחירים לצרכן לא שינתה באופן משמעותי את התמונה האינפלציונית, ובחישוב שנתי נותרה האינפלציה ברמה של 2.1%.

בניכוי מחירי הדלק והמזון התנודתיים, נרשמה עלייה של 0.3% באינפלציה בחודש שעבר, המשקפת 1.8% בחישוב שנתי.

העלייה ביוקר המחייה בחודש שעבר נרשמה בעיקר בשל עליות במחירי הדלק. העלייה בביטוחי הרכב, בשיעור של 1.3%, היתה החדה ביותר מאז 2001.

מדד המחירים לצרכן עלה מאז הקיץ שעבר בעיקר בשל הזינוק במחירי הנפט והדיור. יוקר המחייה התמתן במעט בשל עלייה ברמות השכר, אך אין מדובר בעלייה משמעותית. בהתאמה אינפלציונית, השכר לשעה עלה ב-0.8% בלבד בשנה החולפת, עם ירידה קלה בינואר.

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
למספר 4 (״כלכלן״): אתה טועה. הדולר צולל ברמה בינלאומית...
...ולא רק מול השקל. מכאן שלא מדובר ב״ספקולנטים״ שעושים סיבוב על השקל, אלא בתופעה מערכתית. לבנק ישראל הקטן אין אפשרות להילחם במגמה העולמית הזאת, והדבר היחיד שהוא מסוגל להשיג על ידי המשך רכישת דולרים, זה שהשקל יצלול לתהום יחד עם הדולר. זה נכון ששקל חלש עלול להביא לפיטורים המוניים במפעלים אשר נסמכים על ייצוא לארה״ב, אבל מניפולציות בשער המטבע לא יכולות למנוע את זה, משום שמדובר במפעלים שאינם כלכליים במצב החדש שנוצר. אז תשתחרר מן הקיבעון המחשבתי שלך ותבין שהזיזו לנו את הגבינה, וצריך למצוא אפיקי הכנסה חדשים.
אורן  |  15.02.18
לכל התגובות