אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
התעשיינים לרה"מ: פעל באופן מיידי לאישור יצוא הקנאביס צילום: חוות שיח

התעשיינים לרה"מ: פעל באופן מיידי לאישור יצוא הקנאביס

נשיא התאחדות התעשיינים ויו"ר התאחדות האיכרים טוענים במכתב ששלחו לנתניהו כי "מניעת היצוא תביא לפגיעה קשה בציבור ובקופת המדינה, ללא כל סיבה אמיתית". רה"מ הקפיא את מהלך היצוא, בניגוד להמלצות ועדה בינמשרדית

15.02.2018, 07:03 | אדריאן פילוט

נשיא התאחדות התעשיינים ויו''ר הארגונים הכלכליים שרגא ברוש, ויו''ר התאחדות האיכרים דובי אמיתי, פנו השבוע לראש הממשלה בנימין נתניהו וקראו לו "לפעול בדחיפות לאישור יצוא הקנאביס הרפואי באופן ברור ומסודר", זאת בהתאם להמלצת הוועדה הבינמשרדית שבחנה את הנושא. כך עולה ממכתב ששיגרו השניים והגיע לידי "כלכליסט".

קראו עוד בכלכליסט

לדברי ברוש ואמיתי, "התמשכות הזמן בעוכרינו, בשל תחרות הולכת וגוברת בעולם. הוועדה הבינמשרדית ציינה במפורש כי קיים חלון זמן מוגבל להמשך היתרון היחסי של ישראל בתחום. מניעת יכולת היצוא תביא לפגיעה קשה בציבור בישראל ובקופת המדינה, וזאת ללא כל סיבה אמיתית לכך".

השניים כתבו עוד כי הם "ערים לחשש הקיים בעניין זליגת הקנאביס מהתחום הרפואי לצריכה הפרטית. חשש זה מובן". עם זאת, הדגישו כי הוא "אינו מוצדק בהקשר לפעילות של המגדלים המוכרים והיצרנים הישראליים, שכן חברות אלו פועלות תחת הקפדה יתרה בתחום האבטחה ונדרשות למנגנוני פיקוח מחמירים למניעת זליגה מסוג זה. על כך העידו לאחרונה בתקשורת גם שרת המשפטים ושר החקלאות, לאחר שבחנו את הנושא ומסרו כי בעשור האחרון לא הוגש אף לא כתב אישום אחד על זליגה". 

שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים , צילום: עמית שעל שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים | צילום: עמית שעל שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים , צילום: עמית שעל

עוד ציינו במכתב כי "היעדר יכולת יצוא קנאביס יפגע באופן משמעותי ביכולת לפתח תעשייה ישראלית המתבססת על הקנאביס, ובכך תהיה פגיעה גם בפעילות המו"פ שתבוצע בארץ". השניים התרעמו על כך ש"הממשלה מעכבת מזה זמן רב את ההחלטה בנושא, חרף המלצות חד משמעיות של הוועדה הבינמשרדית שהוקמה לצורך כך".

ראש הממשלה הורה לעצור את הרפורמה לאחר דיון בה בלשכתו בשבוע שעבר. גורמים במשרד ראש הממשלה מסרו שלשום ל"כלכליסט" כי "זכותו של ראש הממשלה להתערב ולהחליט אם מדינת ישראל תהפוך ליצואנית הסמים הגדולה בעולם".

נתניהו ואנשיו לא היו חלק מעבודתה של הוועדה הבינמשרדית והוא גם לא עודכן במהלך השנה וחצי שהיא פעלה. בסביבתו גם מסבירים כי אין שום פסול שראש הממשלה יבחן את הדברים שוב. נתניהו פנה ליועץ הכלכלי שלו, אבי שמחון, כדי שיבחן את הכדאיות הכלכלית של המהלך.

לפי הדו"ח, הפוטנציאל הכלכלי של המהלך המדובר נע בין 1–4 מיליארד שקל בשנה.

קנאביס, צילום: בלומברג קנאביס | צילום: בלומברג קנאביס, צילום: בלומברג

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
השלכות גיאו-פוליטיות חיוביות
אל לנו לשכוח שהפיכה ליצואנית גדולה של סמים (למיניהם) תעניק לנו גם כוח בציר גיאו-פוליטי (איזוטרי לכאורה) שאליו עד היום לא הייתה לנו כל נגיעה. מדובר ביכולת להשפיע על שוק שמשמש מנגנון עיקרי למימון פעילות ארגוני - טרור, ומדינות בדלניות פוליטית (כגון : איראן). כל מהלך של אדון ביבי לטרפוד התעשייה משול לפגיעה ישירה באינטרסים של מדינה ובבטחונה.
מופתע  |  04.03.18
לכל התגובות