אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מלאנוקס מגדירה את קרן סטארבורד כגורם סיכון צילום: אוראל כהן

מלאנוקס מגדירה את קרן סטארבורד כגורם סיכון

חברת השבבים פרסמה את הדו"חות השנתיים המורחבים, שבהם ציינה את הסכנות הנובעות מהקרן האקטיביסטית ואחזקותיה במלאנוקס

19.02.2018, 08:24 | דרור רייך

בצל המאבק שמתנהל בין הקרן האמריקאית האקטיביסטית סטארבורד לחברת מלאנוקס מיקנעם, פרסמה חברת השבבים את הדו"ח השנתי המלא שלה ל־2017 (10K), כחודש לאחר פרסום תוצאותיה הכספיות שהכו את תחזיות האנליסטים. בכל 100 עמודי הדו"ח שפרסמה מלאנוקס מוזכרת סטארבורד בשמה פעמיים - תחת הקטגוריה של גורמי סיכון. מאז שפרץ העימות בין הקרן לחברה, לא התייחסו מלאנוקס והמנכ"ל אייל ולדמן לטענות סטארבורד, למעט באירוע סגור של החברה, עד עתה.

קראו עוד בכלכליסט

מלאנוקס מפרטת בדו"ח כי נכון לסוף 2017, סטארבורד החזיקה 5.9% ממניות החברה, קרן FMR החזיקה 5.5% ואילו קרן DNB עם 5.4%. לאחזקות אלה עשויה להיות השפעה מכרעת על תוצאות חברת השבבים, לרבות בחירת דירקטורים, מיזוגים, או מכירה של העסק. ההתייחסות השנייה היא לגבי כתב ההצבעה (פרוקסי) שהוציאה סטארבורד לבעלי המניות בחברת השבבים, שבו טענה כי היא מעוניינת למנות אנשים מטעמה לדירקטוריון. במלאנוקס הסבירו כי כל "תחרות פרוקסי" עלולה להיות יקרה ולהפריע לעסקי מלאנוקס.

הקרן האקטיביסטית מניו יורק, שמבקשת גם לקצץ בכוח האדם במלאנוקס, לאור ביצועי חסר בשנים האחרונות, נענתה בדו"ח המלא על דרישתה. נכון לסוף 2017, למלאנוקס היו 2,448 עובדים במשרה מלאה ו־275 עובדים במשרה חלקית. בחלוקה לתחומים, היו למלאנוקס 1,819 עובדי מחקר ופיתוח, 487 עובדי מכירות, 331 עובדי הנהלה ו־106 עובדים כלליים. 1,728 מהעובדים הקבועים היו בישראל ו־264 הם עובדים זמניים בישראל.

מלאנוקס מבקשת לענות לקרן על הטענות בדבר מספר העובדים הגבוה והעלויות הכרוכות בכך. לטענתה היא בצמיחה, אך ייתכן שלא תצליח לנהל זאת ביעילות, ולכן היא זקוקה ליותר עובדים במחקר ופיתוח כדי להרחיב ולשדרג את היכולות הטכנולוגיות. לדברי החברה, זה עלול להשפיע לרעה על הדו"חות הכספיים.

מלאנוקס לא חושפת שכר אינדיבידואלי של בכיריה, אך ניתן ללמוד מהדו"ח המלא כי הוצאות המחקר והפיתוח עמדו על 366 מיליון דולר - 42.5% מההכנסות. מרכיב השכר, שהגיע להיקף של 200 מיליון דולר, היה הדומיננטי שבהם. הוצאות השיווק והמכירה עמדו על 150 מיליון דולר (17.5% מההכנסות), כשגם כאן השכר, שהגיע ל־90 מיליון דולר, הוא המרכיב הגדול ביותר. הוצאות ההנהלה עמדו על 52 מיליון דולר (6% מההכנסות), מתוכם 21.5 מיליון דולר לשכר.

בתחילת החודש שיגרה סטארבורד מכתב ליו"ר מלאנוקס, ארווין פדרמן, שבו כתבה כי "אנו מעריכים את הצורך ואת הרצון של מנהלי החברה למכור מניות לאורך זמן, אך התדירות והיקף המכירות של מניות מלאנוקס הם הכי חד־צדדיים שראינו אי פעם; זה מעלה שאלות קשות הן לגבי רמת המחויבות והן לגבי רמת האמון של הדירקטוריון בחברה".

באמצע ינואר פרסמה כאמור מלאנוקס את דו"חותיה לרבעון הרביעי של 2017 ולשנה כולה. ברמה השנתית רשמה החברה הכנסות של 864 מיליון דולר, גם כן מעל הערכות האנליסטים, שעמדו על 861 מיליון דולר. בשורת הרווח רשמה מלאנוקס רווח של 2.28 דולרים למניה לכל 2017, לעומת תחזיות ל־2.12 דולרים.

אייל ולדמן מנכ"ל מלאנוקס, צילום: אוראל כהן אייל ולדמן מנכ"ל מלאנוקס | צילום: אוראל כהן אייל ולדמן מנכ"ל מלאנוקס, צילום: אוראל כהן

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
הלחץ במלאנוקס מתחיל, פיטורים ללא הסבר...
מתנות לחג מעליבות לעומת שנים קודמות. לחץ מטורף וחסר היגיון מהמנהלים... אנשים מבינים (בכל זאת אנחנו מתכנתים ולא מטומטמים) ועוזבים את החברה.. כמות האנשים שמתראיינת כרגע בחברות אחרות הוא עצום וזה אפילו לא מוסתר, אין אמון של העובדים בחברה אחרי שכה רבים פוטרו ללא היגיון... לא יודע מי ינצח, הקרן או ולדמן... מה שכן, מלאנוקס הפסידה.
אחד שיודע ועוזב  |  02.03.18