אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בכירי ענף האופנה והקניונים זומנו לפגישה עם שרי האוצר והכלכלה צילום: מוטי קמחי

פרסום ראשון

בכירי ענף האופנה והקניונים זומנו לפגישה עם שרי האוצר והכלכלה

ל"כלכליסט" נודע כי 30 בכירי ענף האופנה, בהם הראל ויזל מבעלי קבוצת פוקס ורמי שביט בעל השליטה במשביר לצרכן, ייפגשו ביום חמישי עם כחלון וכהן בנושא המשבר המחריף בענף

20.02.2018, 16:19 | אורנה יפת

שר האוצר משה כחלון, זימן אליו את בכירי ענף האופנה ובכירי הקניונים לפגישה בנושא המשבר המחריף בענף האופנה. ל"כלכליסט" נודע כי 30 בכירי ענף האופנה, בהם הראל ויזל מבעלי קבוצת פוקס ורמי שביט בעל השליטה במשביר לצרכן, בכירי קבוצת קסטרו-הודיס, גילי שגיב מבעלי רשת האופנה "דניאלה - תוצרת ישראל" ובכירים נוספים ייפגשו ביום חמישי בשעה שש בערב במשרד האוצר עם השר כחלון ועם שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן. הפגישה תואמה בעקבות דרישתם של בכירי הענף, שפנו באמצעות איגוד לשכות המסחר, וביקשו להפגש עם משרדי הממשלה על מנת להשמיע את הטענות שלהם על מצבו של הענף ועל קריסתה של רשת האופנה הוניגמן, שככל הנראה היא הסנונית הראשונה וצפויות קריסות של רשתות נוספות. אחת הטענות שמשמיעים בתעשיית האופנה הישראלית, היא נגד המדיניות המפלה לדבריהם של פטור ממע"מ על קניות עד 75 דולר באתרי האינטרנט בעוד רשתות האופנה אינן זוכות לפטור.

בעקבות קריסת הוניגמן תובעים בענף האופנה ובקניונים להשוות להם את תנאי הפטור ממע"מ. השרים ישמעו את הטענות של הבכירים על אף שמוקדם יותר השבוע התבטא בכיר במשרד הכלכלה ואמר כי המדיניות של הממשלה היא לא להעלות מסים אלא להוריד מסים, ועל כן לא סביר שהדרישה של רשתות האופנה להטיל מע"מ על קניות באינטרנט תענה.

כחלון. זימן אליו את בכירי ענף האופנה, צילום: יואב דודקביץ כחלון. זימן אליו את בכירי ענף האופנה | צילום: יואב דודקביץ כחלון. זימן אליו את בכירי ענף האופנה, צילום: יואב דודקביץ

בכיר במשרד הכלכלה אמר שלשום ל"כלכליסט" : "עוד לא יבשה הדיו על הורדת המכסים על אופנה ומוצרי צריכה נוספים שתעלה למדינה 800 מיליון שקל, וכבר בכירי האופנה באים בדרישות חדשות? עם האוכל בא התאבון. מה שמשפיע על המכירות של קמעונאות האופנה זה העובדה שישראלים נוסעים הרבה יותר לחו"ל ומבצעים שם קניות. מה זה משנה אם המדינה תוריד מע"מ או לא? מדיניות הממשלה איננה לבטל פטור ממע"מ".

בשיחה עם "כלכליסט" יותר מוקדם השבוע אמר רמי שביט כי לדעתו הפתרון הוא הקמת קרן שתעזור לעסקים קמעונאיים. "אחד הפתרונות זה שהמדינה תקים קרן לתסייע לעסקים שיש להם פוטנציאל שיקום לעבור את התקופה הקשה הזו. הקרן הזו צריכה לשקם עסקים מהסוג של הוניגמן שנקלעים למשבר, ושהם לא הפסדיים, אלא יש להם בעיות תזרים מזומנים. כמו שהמדינה יודעת לקבל מסים מעסקים, היא צריכה גם לדעת להפריש כסף לעסקים. הוניגמן הוא מעסיק גדול של עובדים במשק והוא צריך לקבל עזרה מקרן ממשלתית, ולא באמצעות פשיטת רגל שמישהו יקנה אותו. זו לא החכמה. מישהו צריך לקום ולעשות שינוי", אמר שביט.

גילי שגיב, אף היפנה מכתב לשרי האוצר והכלכלה בו הוא כתב כי "הפטור ממע"מ שקיים על קניות מאתרים מחו"ל מפר את האיזון ונותן יתרון עצום לחברות מחו"ל על פני עסקים מקומיים. פריט שחברה ישראלית תמכור בארץ ב-100 שקלים יימכר על ידי חברה מתחרה מחו"ל ב-85 שקלים. במצב נתון שכזה מדוע שהצרכן הישראלי יקנה מהחברות הישראליות, כשהמדינה מאפשרת לחברה מחו"ל למכור ב 17 אחוז פחות?".

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
מה שהמגיבים כאן לא מבינים הוא - אם יטילו מע"מ על קניות באינטרנט
עלות החבילה תוכפל. כי המחיר שיהיה צורך להוסיף הוא לא רק המע"מ, אלא גם את כל העמלות המופרכות של חברות השילוח (כולל דואר ישראל) - לפחות 50 שקל "עמלת שחרור" + דמי הקצאת אשראי (לפחות 20 שקל) + המע"מ עצמו + דמי אכסנה + דמי רישומון ככה בעצם יחסלו לחלוטין יבוא אישי.
המגיב  |  20.02.18
לכל התגובות