אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גיא ברנשטיין רוצה למשוך שכר גם ממגי'ק

גיא ברנשטיין רוצה למשוך שכר גם ממגי'ק

מנכ"ל פורמולה לא מסתפק ב־1.6 מיליון שקל בשנה. החברה־הבת מג'יק שבניהולו זימנה אסיפה כדי לאשר לו תגמול נוסף שיכול להגיע ל־6.6 מיליון שקל. באנטרופי התנגדו - והאסיפה בסכנת ביטול

21.02.2018, 07:43 | גולן חזני

גיא ברנשטיין לא מסתפק בשכרו מקבוצת פורמולה - וכעת מנסה לרפד עוד קצת את הכיסים באמצעות משיכת שכר מהחברה־הבת שלה, מג'יק.  על הנייר קבוצת אסקו הפולנית היא בעלת השליטה בפורמולה, מקבוצות הטכנולוגיה הגדולות והוותיקות בשוק ההון.  

קראו עוד בכלכליסט

אלא שבפועל ברנשטיין, מנכ"ל פורמולה, מנהל את ענייניה כמעט ללא הפרעה. עבור תפקידו זה קיבל ברנשטיין ב־2016 עלות שכר של 472 אלף דולר (כ־1.6 מיליון שקל). מלבדו זאת הוא מכהן גם כמנכ"ל החברה־הבת מג'יק מ־2010; וכיו"ר שתי חברות־בנות נוספות, מטריקס (49.3%) וסאפיינס (48.1%).

 גיא ברנשטיין , צילום: בועז אופנהיים גיא ברנשטיין | צילום: בועז אופנהיים  גיא ברנשטיין , צילום: בועז אופנהיים

קבלת שכר מחברת אחזקות, תוך כהונה כמנכ"ל חברה־בת תפעולית במקביל, היא לגיטימית. הגורם החריג הוא שברנשטיין החליט למשוך שכר גם ממגי'ק - אחרי יותר מ־7 שנים.

לפני חודש פרסמה חברת התוכנה, הנסחרת בתל אביב ובנאסד"ק, דיווח על כינוס אסיפת בעלי המניות כדי לאשר את התגמול לברנשטיין כמנכ"ל מג'יק. התנאים כוללים שכר בעלות של 132 אלף שקל בחודש, כלומר 1.6 מיליון שקל בשנה; וכן סכום השווה ל־3.3% מהרווח הנקי השנתי, שעמד ב־2016 על 17 מיליון דולר (כ־60 מיליון שקל). לפיכך, מדובר בבונוס של כ־2 מיליון שקל נוספים. בנוסף כולל התגמול המוצע 150 אלף מניות החברה בשווי של כ־1.3 מיליון דולר (כ־4.6 מיליון שקל).

גופים מוסדיים המחזיקים במניות מג'יק זעמו על החבילה המבוקשת. לטענתם, שכרו של ברנשטיין מספיק גבוה בפורמולה ואין שום סיבה להעניק לו באופן פתאומי שכר גם מהחברה־הבת. המוסדיים טענו שהדרישה חצופה, במיוחד בהתחשב בהשפעה הרבה שיש לברנשטיין בדירקטוריון מג'יק.

סמנכ"ל הכספים בפורמולה ובמג'יק הוא אסף ברנשטיין, בן דודו של גיא. בקבוצה מסבירים שהוא הגיע לפורמולה שנה לפני הגעתו של גיא, כך שלא ניתן לטעון שגיא הביא אותו אליה. גם ליו"ר ועדת הביקורת במג'יק רון אטינגר יש היכרות מוקדמת עם ברנשטיין, מתקופת לימודיהם באוניברסיטה. למוסדיים יש רוח גבית מחברת הייעוץ אנטרופי, ולעמדה עליהם להתנגד לתנאי התגמול החדשים. על רקע ההתנגדויות, אסיפת בעלי המניות המתוכננת עשויה להתבטל.

אסקו הפולנית רכשה את השליטה בפורמולה ב־2010 לפי שווי של 283 מיליון דולר (כמיליארד שקל), בעסקה שהוביל ברנשטיין. הוא מכר אז כ־1% ממניותיו ב־11 מיליון שקל, ונותר עם כ־2% בשווי 20 מיליון שקל. מאז הגדיל ברנשטיין בהדרגה את חלקו וכיום מחזיק ב־11.24% מפורמולה - אחזקה ששוויה עומד על 204 מיליון שקל. רכישת השליטה על ידי אסקו הקפיצה את שווי פורמולה משמעותית, וחרף ירידות לאחרונה היא נסחרת בשווי 1.8 מיליארד שקל.

אסקו דיללה את אחזקותיה בפורמולה באוגוסט האחרון, כשמכרה 15% תמורת 300 מיליון שקל. על פי הערכות, ברנשטיין רכש כ־5% מהן. הקבוצת הפולנית נותרה עם 26% מהמניות.

תגיות