אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רשלנות רפואית בלידות צילום: bigstock

רשלנות רפואית בלידות

במקרים בהם קיים חשד של ההורים שמות העובר התרחש בשל רשלנות רפואית, שמורה להם הזכות להגיש תביעה לפיצויים. תביעה לפיצויים יכולה להיות מוגשת כנגד בית החולים, כנגד הרופא הפרטי שביצע את מעקב ההיריון, כנגד קופת החולים בו טופלה היולדת ואף כנגד משרד הבריאות עצמו

22.02.2018, 12:19 | עו״ד נירית פליישמן

לידה נתפסת כאחד מהמאורעות המרגשים והחשובים ביותר בחיים וכקסם שאין שני לו. לפי המונה העולמי, אוכלוסיית העולם עומדת כ-7.6 מיליארד בני-אדם, כאשר יחס הלידות עומד על כ-300 אלף לידות ביום. בישראל, חיים כ-8.5 מיליון בני-אדם שמהווים 0.11% מכלל אוכלוסיית העולם. נתונים אשר נועדו להדגיש, מעבר למובן מאליו, כמה חשוב הנושא וכמה משמעותי שתקבלו ליווי מקצועי ואמין, ברגע שאמור להיות, המאושר בחייכם.

מדי יום מתבצעות מאות לידות ורובן עוברות בצורה תקינה וללא כל סיבוכים. אולם קיימים מקרים בהם הדברים קורים אחרת. אחד ממקרים אלה נקרא בשפה הרפואית, "לידה שקטה". מושג שנשמע על פניו עדין אך מתאר מצב כואב ובלתי נתפס בו מתקיימת לידה בה נולד העולל כשהוא ללא רוח חיים. אמנם ישנם מקרים, בהם לידה שקטה מתרחשת בגלל סיבוכי היריון, בעיות רפואיות של האם, טראומה במהלך ההיריון, אך ישנם מקרים בהם לידות אלו קורות בעקבות רשלנות רפואית.

לידה שקטה, מהווה אירוע טראומתי קשה, הן מבחינה פיזית והן מבחינה פסיכולוגית. לא פעם, לידה כזו מתרחשת בשל בשל סיבוכים שקרו בעת הלידה כמו: כריכת חבל הטבור סביב צוואר העובר, מצוקה עוברית כלשהי, מחסור בחמצן, מיעוט מי שפיר ועוד.

במקרים הקשים והמסובכים הללו, אנו רוצים ומצפים מהרופא ומהצוות הרפואי שמטפל בנו, להציל את המצב ולהציל את היקר לנו מכל - הילד/ה שלנו. כמובן שכל האמצעים כשרים וסבירים כדי למנוע ולצמצם את הפגיעה בעובר, השתלשלות האירועים השלילית וכל מה שאפשר להגדיר אותו כ-"סיבוכי לידה".

עו"ד נירית פליישמן , צילום: ארז שחם עו"ד נירית פליישמן | צילום: ארז שחם עו"ד נירית פליישמן , צילום: ארז שחם

במקרים בהם קיים חשד של ההורים שמות העובר התרחש בשל רשלנות רפואית, שמורה להם הזכות להגיש תביעה לפיצויים. תביעה לפיצויים יכולה להיות מוגשת כנגד בית החולים, כנגד הרופא הפרטי שביצע את מעקב ההיריון, כנגד קופת החולים בו טופלה היולדת ואף כנגד משרד הבריאות עצמו. הגשת התביעה תלויה בשאלת האחריות של הצוות הרפואי שביצע את מעקב ההיריון, והקשר בין ההתרשלות ל-"לידה השקטה".

במקרים מסוימים, הרשלנות הרפואית באה לידי ביטוי בחוסר אבחון וטיפול ראוי במצב הרפואי בתקופת ההיריון ובנוסף, במקרים בהם לא הוסבר להורים באופן ראוי ונרחב על המשמעויות והסיכונים בבחירתם בטיפול כזה או אחר, או אודות טיפול ואבחון מומלצים, המהווים חלק בלתי נפרד מפרקטיקה רפואית מקובלת.

דוגמה נוספת לרשלנות רפואית, מתרחשת בהקשר למצב רפואי קודם של היולדת, שיכול היה לשמש כנורת אזהרה, אך הצוות הרפואי מתעלם ממנו או לא מטפל בו כנדרש. יולדות הסובלות מבעיות רפואיות, נזקקות, בחלק מן המקרים, למעקב היריון צמוד, כשבמהלכו הרופאים והצוות הרפואי עתידים לקבל החלטות העשויות לצמצם ואף למנוע את סיכון העובר. במקרים בהם לא התייחסו למצבה הרפואי הקודם של היולדת והגרוע מכול קרה, רצוי לבחון האם מתקיימת עילה לרשלנות רפואית.

גם במהלך הלידה, כשהצוות הרפואי כושל מלאבחן כראוי את מצבה של היולדת והעובר, כישלון האבחון והטיפול בעת הלידה, עלול להוביל ל"לידה שקטה". ללא נקיטת אמצעים סבירים, ניתן לבסס את עילת התביעה על הרשלנות הרפואית כנגד בית החולים בו התרחשה הלידה.

קיימת חשיבות רבה לכך שתביעה בעילה של רשלנות רפואית בגין "לידה שקטה" תנוהל על ידי עורך דין בעל ניסיון רב. אשר בקיא לא רק בהליכים ובכלים המשפטיים הנדרשים, אלא גם בידע בתחום הרפואה, על מנת להשיג פיצוי מקסימלי לניזוקים.

חשוב לציין כי לכל אסון יש את הסטטיסטיקה הנוראית שלו ואין מדובר ב-"צייד מכשפות" כלפי הרופאים המיילדים או הצוותים הרפואיים בכלל. סיטואציה איומה זו, תמיד תישאר קשה לעיכול, בלתי נתפסת וטעונה ברגשות רבים. לשם כך החוק מגדיר ומגן בו זמנית, מתי נעשתה טעות ומתי הטעות הינה טעות פטאלית שעלתה בחיים.

עו״ד נירית פליישמן עוסקת בתחום הנזיקין

למידע נוסף מלאו פרטיכם
*
*
* שדה חובה
שלחו
תודה,
הפרטים נשלחו והתקבלו במערכת

תגיות