אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחקר מצא: למה הבוס שלכם כל כך גרוע צילום: EVERETT

מחקר מצא: למה הבוס שלכם כל כך גרוע

כלכלנים גילו שהתכונות שמובילות לקידום למשרה ניהולית מלכתחילה לא עוזרות למנהלים להצליח בתפקידם החדש

25.02.2018, 12:28 | שירות כלכליסט

כולנו יודעים שיש הרבה בוסים ממש גרועים. כעת, כלכלנים מאוניברסיטת ייל ו-MIT שחקרו את הנושא מאמינים שהם יודעים מדוע זה כך – אם כי הסיבה לכך עשויה להפתיע אתכם.

קראו עוד בכלכליסט

מסתבר, שרוב החברות מקדמות בסופו של דבר את העובדים המצטיינים שלהן, ונותנת להם את האחריות לנהל אחרים. אך הבעיה היא, כפי שמראה המחקר האחרון, שהמיומנויות שגרמו לאותם עובדים להצליח בתפקידיהם המוקדמים, לא עוזרות להם כשמדובר בניהולם של אחרים – ואפילו עשויות להזיק.

חברות מקדמות אנשים שמציגים ביצועים טובים, אך לא בהכרח יודעים לנהל, צילום: שאטרסטוק חברות מקדמות אנשים שמציגים ביצועים טובים, אך לא בהכרח יודעים לנהל | צילום: שאטרסטוק חברות מקדמות אנשים שמציגים ביצועים טובים, אך לא בהכרח יודעים לנהל, צילום: שאטרסטוק

"אולי הצלחתם בזכות העצמאות והאוטונומיה שלכם", אומר אחד מעורכי המחקר, אלן בנסון מאוניברסיטת מינסוטה לאתר Time, אבל ניהול אנשים אחרים דורש סט מיומנויות אחר לגמרי – כמו היכולת לשתף פעולה ולחלוק את הקרדיט להצלחות. "אי אפשר לעשות הכל לבד כשאתה מנהל", הוא אומר.

בנסון ועמיתיו מאוניברסיטאות ייל ו-MIT, השתמשו במידע שנאסף ע"י תוכנת ניהול מכירות כדי לבחון את מדדי הביצועים של אנשי מכירות ומנהלים ב-214 חברות בארה"ב ומחוצה לה. הם מצאו שהעובדים בעלי התוצאות הטובות ביותר בדרך כלל תוגמלו על עבודתם הטובה: אנשי מכירות מוצלחים הגדילו את סיכוייהם לזכות בקידום ב-14% בכל פעם שהם הכפילו את מכירותיהם.

אך כשהללו מצאו עצמם בתפקיד בכיר יותר, הם בדרך כלל החלו להיתקל בקשיים, ואף הכפופים להם חוו ירידה של 7.5% בביצועים כנגד כל הכפלה במכירות של המנהל לפני שקודם.

לעומת זאת, מנהלים חדשים שקודמו למרות ביצועיהם הבינוניים או הירודים נטו לשפר את ביצועי הכפופים להם.

החוקרים מצאו שישנה קורלציה בין "ניסיון בשיתוף פעולה במכירות" לבין היות האדם שקודם מנהל טוב – אך לא עם התכונות שהביאו לקידום מלכתחילה.

אז האם המשמעות היא שצפוי לנו גל קידומים של הבחור-הנחמד-שסיים-אחרון? לא בטוח.

אמנם חברות שונות משלמות מחיר על מינויים של מנהלים גרועים, והמחקר מעריך שביצועי הכפופים יכולים לעלות בעד 30% אם חברותיהם ישכילו לקדם אנשים מתאימים לתפקידי ניהול. עם זאת החוקרים הצביעו על כך שהמעסיקים לא בהכרח ישמחו לעשות את השינוי המתבקש. אחרי הכל, אין תמריץ טוב יותר לעובדים מאשר הסיכוי להיות מקודמים לתפקיד ניהולי, ונראה שחברות רבות מנצלות את העובדה שארגון שמנוהל רע אך מלא בעובדים רעבים לקידום, יציג בסופו של דבר ביצועים טובים יותר מארגון שאולי מנוהל טוב, אך שמוטיבציית העובדים בו ירודה.

תגיות

31 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

31.
זו המחלה גם בעסק פרטי. השלב מעבר ממודל מכולת לסופר לא מצליח. הבוס רוצה לשלוט על הכל.ונופל.
בארץ כל בוס חושב שיודע הכל. ומדכא את העובד. לא שומע לעצות יעול. ולכן הפריון לא עולה. תמיד חושב שתמורת 25 שח לשעה יציב פועל חדש מחליף זהה. אבל במציאות התפוקה חצי מבעל ניסיון. בארה"ב יש אחד ממאה שמבין. אבל הוא המנהל שמוביל וקובע. ולכן מצליחים.
אא  |  01.03.18
לכל התגובות