אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מתכוננים לאירוע? במה כדאי לחסוך, ואיפה כדאי להשקיע צילום: pixabay

מתכוננים לאירוע? במה כדאי לחסוך, ואיפה כדאי להשקיע

קביעת סדר עדיפויות תעזור לכם לשמור על מסגרת התקציב גם בלי להתפשר על איכות האירוע. רוצים לדעת איך עושים את זה בצורה נכונה? הנה המדריך המלא

25.02.2018, 12:32 | בשיתוף רוית אסף
הפקה של אירוע פרטי כרוכה בהוצאה כספית גבוהה. נכון לתחילת 2018, מחיר מנה לאורח בגן אירועים וקייטרינג עומד על 250-400 ש"ח לתקופת הקיץ או 200-350 ש"ח לחורף. למרות שהמחיר לעיל כולל שכר מלצרים וברמנים, הוא לא מגלם הוצאה נפרדת של 18-35 ש"ח לאדם על בר ושדרוג אלכוהול, 4,000-15,000 ש"ח לעיצוב גן האירועים ועוד 3,000-9,000 ש"ח לשירותי הגברה ותאורה.

חוץ מזה, קחו בחשבון הוצאה ממוצעת של 5,000-10,000 ש"ח על תקליטן ועלות של 9,000-15,000 ש"ח על חבילת צילום שבה 2 צלמי סטילס, 1 צלם וידאו והפקת אלבומים. אם זה לא מספיק, הזמנת אורחים כרוכה בהוצאה של 2-5 ש"ח לכל הזמנה ועלות של 1,000-2,500 ש"ח על שירותי הסעות.

לא פלא אם כן שלפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, ענף האירועים בישראל מגלגל 5.5 מיליארד שקל בשנה והעלות של חתונה ממוצעת היא 100-150 אלף שקל ל-350 אורחים. נקודת האור היא שיש לכם הרבה מאיפה לקצץ, כל עוד תקבעו סדר עדיפויות ברור.

 , צילום: pixabay צילום: pixabay  , צילום: pixabay

כאן אין מקום לפשרות

ראשית, יש דברים שלא חוסכים עליהם ובהם אלכוהול, אוכל, תקליטן וצלם. אם נתעלם לרגע מההשפעה של האולם שתבחרו על הרושם הראשוני שאותו יקבלו האורחים, נבין שדווקא האלכוהול והאוכל הוא מה שאמור להשאיר אותם מרוצים. כמו כן, התקליטן אחראי על האווירה באירוע וזה לא משהו שתרצו להתפשר עליו - בעוד התמונות הן המזכרת היחידה שלכם ולכן גם כאן אין מקום לוויתורים.

מנגד, יש גימיקים ואטרקציות שאותם עדיף לשמור לאירועים חברתיים פחות יקרים. אטרקציה ממוצעת עולה היום 1,000-5,000 ש"ח, אולם סביר להניח שהאורחים יסתדרו גם בלעדיה. את אותו דבר אפשר לומר על גימיקים לרחבה שעולים 200-700 ש"ח אבל גורמים יותר נזק מתועלת ועל קישוטים לרכב שאותם אף אחד לא יראה.

מה שווה את המחיר?

השאיפה היא ליהנות מהאירוע בלי להוריד מרמת ההפקה. מכאן שחלק מהדברים יהיו יקרים, אבל הם גם שווים את המחיר.

איפור, בגדים ועיצוב שיער למשל שווים לכם כל שקל. עדיף לשלם קצת יותר על מעצבים בוגרי קורס תסרוקות, ולא להמר על מישהו – באירוע חד-פעמי, עדיף שלא לקחת סיכונים. זה כלל מפתח הן לגברים והן לנשים.

עוד משהו ששווה את המחיר הוא תחושת הבטן האישית שלכם. הפקת אירוע היא תהליך ארוך שכרוך בשורה ארוכה של החלטות, אז הכי חשוב שתהיו רגועים ונינוחים: בחרו אולם שאתם מרגישים בו בבית, שלמו כמה שקלים יותר על תפריט אוכל שאתם שלמים איתו וזכרו שיש סיכוי שכל זה עוד ייגמר ברווח.

תגיות

זהו ערוץ פרסומי והידיעות הינן באחריות המפרסמים בלבד. לכלכליסט אין אחריות על תוכן הידיעות המפורסמות