אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מליסרון הפסידה לדיירים שהתגוררו מעל קניון עופר מרום ברמת גן צילום: צביקה טישלר

מליסרון הפסידה לדיירים שהתגוררו מעל קניון עופר מרום ברמת גן

החברה הציבה מחסומים בכניסה לחניון אשר הקשו על כניסת הדיירים, מרביתם קשישים; פסק דין שניתן לאחרונה קובע כי על מליסרון להסיר את המחסומים, להציב מערכת חכמה במקום ולהקים עבור דיירי הפרויקט גינה

25.02.2018, 19:39 | דותן לוי

פסק דין שניתן על ידי המפקח על רישום מקרקעין (בסמכות שופט בית משפט השלום) מחייב את חברת מליסרון הבעלים של קניון עופר מרום, להסיר את מתקני הכניסה שהציבה בחניון הפרטי של דיירי הבניין שמעל הקניון. לפי החברה, מתקני הכניסה לחניון עלו כ-500 אלף שקל ובמקום זאת היא כאמור נדרשת להתקין מערכת כניסה חכמה אשר מאפשרת כניסה של רכבים על ידי זיהוי מספר הרכב, בעלות מוערכת של כמיליון שקל. כמו כן מחויבת מליסרון להקים גינה על שטח מעל גג המרכז המסחרי שלטענת הדיירים החברה השתלטה עליו לצרכיה הפרטיים.

מדובר בתיק שמתנהל כשנתיים והגיע לבית משפט השלום ולאחר מכן למחוזי אך הוחלט כי הערכאה המתאימה ביותר לטיפול בתיק היא אצל המפקח על הרישום במקרקעין.

עו"ד אסף כהן. ייצג את הדיירים, צילום: אנה לינדן עו"ד אסף כהן. ייצג את הדיירים | צילום: אנה לינדן עו"ד אסף כהן. ייצג את הדיירים, צילום: אנה לינדן

פרויקט המסחר והמגורים המדובר ממוקם ברחוב לנדאו 7 ברמת גן, ומאכלס כ-400 דיירים המתגוררים ב-76 דירות, מרביתם מבוגרים בני 65-85. את הפרויקט הקימה חברת א.דורי לפני כ-17 שנה והוא נבנה כך שהדיירים ובאי הקניון חולקים את השימוש בחניון, והדיירים עוברים דרך מחסום נוסף כדי להגיע לשטח בחניון המוקצה להם.

אלא שלטענת הדיירים, מאז שרכשה מליסרון את הקניון כפתה על הדיירים המתגוררים מעל הסדרי חניה חדשים אשר מקשים על כניסתם לחניה הפרטית שבבעלותם.

דיירי הבניין נכנסים מ-2 כניסות לחניון הפרטי הממוקם בקומה 2-, לטענתם, מהיום שאוכלס המבנה ב-1999 הותקנו שערים המפרידים בין חלק הקניון לבין החניון הפרטי של הדיירים, רכבו של כל אחד מהדיירים היה מסומן במדבקה והשומר בכניסה היה פותח את השער. לחילופין היה להם שלט שאפשר גם הוא את הכניסה והיציאה.

לטענתם, בשנתיים האחרונות החליטה מליסרון להציב מחסומים חשמליים ממוחשבים בכניסה וביציאה לחניונם הפרטי של הדיירים כך שכל דייר מקבל שבב שאותו צריך להצמיד למחסום החשמלי וכך להיכנס. אלא שעל מנת להצמיד את השבב יש לתמרן את הרכב קרוב לשער ולהוציא חצי גוף מהחלון, או לחילופין לצאת מהרכב. כמו כן המנגנון החדש מחייב אותם להיכנס לחניון הפרטי בתוך 15 דקות כאשר מי שלא יספיק יידרש לשלם על חניה לבעלי הקניון. לטענת הדיירים, המחסומים החדשים מוקמו על תשתית של בטון תוך השגת גבול לשטחם הפרטי, וללא היתר בניה. כמו כן השתלטו בעלי הקניון על חלק מקומת גג המרכז המסחרי קומת מעבר שאמורה לשמש כגינה לדיירי בניין המגורים, גידרו את המקום ונעלו אותו.

עוד נכתב בתביעה, כי המתקנים החדשים שהתקינה מליסרון הצרו את המעברים לחניון וגרמו לכך שרכבים של דיירים ניזוקו ורכבים מסחריים רחבים יותר לא יכלו להיכנס לחניון. כמו כן נחסמה לדיירים הגישה לחניון עם אופניים, אופנועים או כהולכי רגל. כאמור, הדיירים דרשו את סילוק יציקות הבטון והמחסומים החדשים אשר הותקנו בשטח, פינוי השטח שמעל המרכז המסחרי שנמצא בבעלות הדיירים.

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות