אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ”ל משרד התקשורת מדבר: “ביטול ההפרדה המבנית בבזק לחלוטין על הפרק" צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

מנכ”ל משרד התקשורת מדבר: “ביטול ההפרדה המבנית בבזק לחלוטין על הפרק"

שמילה, ממלא מקומו של פילבר שהושעה, אמר בשיחה ראשונה מאז שנחשף תיק 4000 שקיים לאחרונה פגישות עם בכירי בזק החשודים בפרשה. ביטול ההפרדה המבנית היא אחת מתוכניות משרד התקשורת שצפויה להשתלם מאוד לבזק

27.02.2018, 06:52 | יואב סטולר ואביב גוטר
ביטול ההפרדה המבנית בבזק חד־משמעית על הפרק”, מבהיר מימון שמילה, ממלא מקומו של מנכ”ל משרד התקשורת המושעה שלמה פילבר. שמילה אומר את הדברים ל”כלכליסט” בשיחה ראשונה מאז נחשפה החקירה בתיק 4000, שבה זומן גם הוא למסור עדות במשטרה.

ביטול ההפרדה המבנית ‑ מגבלה שמונעת מבזק להציע שירותים של כל חברות קבוצת בזק תחת מטרייה אחת ‑ היא אחת מתוכניות משרד התקשורת שצפויה להשתלם מאוד לחברה. “לא עסקנו בנושא הרבה זמן בגלל החקירה של רשות ני”ע”, אומר שמילה, “אבל לאחרונה החזרתי את הסוגיה לשולחן”.

קראו עוד בכלכליסט

שמילה מספר שקיים לאחרונה שתי פגישות מעמיקות עם בכירי בזק, כמה מהם חשודים היום בפרשה. “נפגשתי ודיברתי עם יו”ר הדירקטוריון גרנות, עם סטלה (הנדלר, המנכ”לית), ועם שרון (פליישר, סמנכ”לית הרגולציה). אחרי זה היה לי דיון נוסף עם סטלה ואנשיה”. ל”כלכליסט” נודע כי לפני כשבועיים היתה אמורה להתקיים פגישה נוספת בין בכירי בזק לראשי משרד התקשורת, אולם זו נדחתה לבקשת המשרד. המועד החדש שנקבע לפגישה חל בשבוע שעבר, אולם בעקבות התפוצצות פרשת 4000, הישיבה נדחתה למועד לא ידוע.

מימון שמילה. “אסור לבצע את ההפרדה בפזיזות וחלילה למוטט את המתחרות”, צילום: אוראל כהן מימון שמילה. “אסור לבצע את ההפרדה בפזיזות וחלילה למוטט את המתחרות” | צילום: אוראל כהן מימון שמילה. “אסור לבצע את ההפרדה בפזיזות וחלילה למוטט את המתחרות”, צילום: אוראל כהן

מלבד נציגי בזק, שמילה דן בקידום ההפרדה המבנית גם עם שחקניות אחרות. “ישבנו עם פרטנר ועם סלקום, כדי להבין שאנחנו לא עושים טעויות”. כמו כן, הוא נפגש בנושא עם אנשי האוצר. את המהלכים הוא מוביל, לדבריו, יחד עם השר קרא עצמו.

בשיחות עם בכירי בזק, מספר שמילה, הוא סירב בתוקף לאולטימטום שניסתה החברה להציב למשרד התקשורת: התניית שיתוף הפעולה של בזק עם הרחבת הפריסה של הסיבים האופטיים בביטול ההפרדה המבנית. לדבריו, גם השר איוב קרא תומך בעמדה זו. “אין קשר בין ביטול ההפרדה לבין הסיבים או הדור החמישי — הם יתנהלו במקביל. אני לא מוכן לעבוד תחת התניות של ‘ייתנו יקבלו, או לא ייתנו לא יקבלו’”.

עם זאת, הוא אומר, “אנחנו צריכים לבחון את המודלים לביטול ההפרדה המבנית, ויש כמה כאלו. קראתי פעם בעיתונים את ההצעה של ארדן לפצל לתשתית ולשירות, אבל אפשר גם לתת את כל הדברים בחברה אחת”.

“אסור לבצע את המהלך הזה בצעד פזיז, ‘טראח’ וזהו, כדי שכולם ימחאו כפיים ויגידו ‘כל הכבוד למשרד התקשורת’. אם נעשה את זה לא נכון, אנחנו עלולים חלילה למוטט את המתחרות. בסופו של דבר, ההפרדה הזאת עולה לבזק מאות מיליונים בהוצאות תפעול מיותרות. את הכסף שבזק תחסוך אני לא רוצה לראות בדיבידנדים - אני כבר לא יודע להגיד של מי היום ‑ אלא מושקע בחזרה בפריסת תשתיות או בהורדת מחירים לציבור. אם בסוף רק הבעלים הרוויח, אז אני לא עשיתי כלום”.

שמילה מכחיש שמשרד התקשורת פנה לרוכשים המיועדים של בזק: “אנחנו לא יודעים אפילו מי הם. יש כאן חברה מפוקחת, ואני מניח שאם מישהו קונה חברה או קבוצה, הוא יבדוק מה הוא קונה, מיהי הכלה ומה הנדוניה שהיא מביאה איתה”.

המשרד, מסביר שמילה, חייב לטפל בביטול ההפרדה בזהירות רבה. “אנחנו עומדים למוטט סכר על נהר. ברגע שהפלת את הסכר, אי־אפשר להקים אותו מחדש”.

תגיות