אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יציבות בשוק המשכנתאות: 6,950 הלוואות ניטלו בינואר על ידי רוכשי הדירות צילום: bigstock

יציבות בשוק המשכנתאות: 6,950 הלוואות ניטלו בינואר על ידי רוכשי הדירות

היקף המשכנתאות שניטלו בינואר הסתכם בכ-4.6 מיליארד שקל

27.02.2018, 12:36 | נמרוד בוסו

בחודש ינואר 2018 הסתכם היקף המשכנתאות שניטלו בכ-4.6 מיליארד שקל. זאת ב-6,950 הלוואות שניטלו בסך הכל על ידי רוכשי הדירות.

קראו עוד בכלכליסט

יציבות בשוק המשכנתאות, צילום: שאטרסטוק יציבות בשוק המשכנתאות | צילום: שאטרסטוק יציבות בשוק המשכנתאות, צילום: שאטרסטוק

על אף שמדובר בירידה של כ-9% ביחס לנתון של חודש דצמבר, הרי שבסך הכל משקף הנתון יציבות בשוק המשכנתאות. זאת, בשל העובדה שדצמבר נחשב לחודש חריג שבו היקף הפעילות עלה. ביחס לנתוני חודש נובמבר – מדובר בהיקף כמעט זהה.

שיעורי הריבית נותרו גם הם זהים, זאת כאשר בנתוני הריבית הלא צמודה לא חל כל שינוי לעומת דצמבר והיא נותרה על 2.81%, ואילו בריבית צמודת המדד חלה ירידה מזערית ל-3.25% לעומת 3.26% בדצמבר.

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
חברים - הירגעו, זה בגלל מחיר למשתכן
כמות המשכנתאות תזנק השנה, כי יותר ויותר זוכים יגיעו למימוש ההון העצמי שלהם ויאלצו לקחת משכנתא לטובת השובר הבא. זה לא אומר שום דבר בקשר לשוק הפרטי. עדיין המצב שם לא מזהיר מבחינת כמות העסקאות. מחיר למשתכן מציל את הקבלנים ואת הבנקים ויגרום להם להוריד מחירים אם ימשיך בכמויות יפות של שיווק. תראו בעצמכם מה שוק קניית הבגדים באינטרנט עשה לעסקים שיושבים בקניונים. הם לא התאמצו להוריד מחירים ובסוף מה מקבלים? סוף עונה מוקדם מהרגיל ובנוסף, הם בסכנת קיום ממשית. המסקנה מכל הסיפור הזה הוא שקבלן שיתעקש ולא יעשה התאמות לשוק הפרטי (קרי, יקח פרויקטים של מחיר למשתכן ובמקביל יוריד מחירים), הוא זה שיפשוט רגל בסוף. למחוסרי הדיור יש אלטרנטיבה שנקראת מחיר למשתכן. למשפרי הדיור יש אלטרנטיבה של להישאר בדירה שלהם עד שהמחירים ירדו. זה כל הסיפור.
אמנון  |  28.02.18
7.
662,000 ש"ח משכנתה ממוצעת וואלה אנשים לא מבינים
גם קיטון של 9% מתמשך (כמעט שישה חודשים ברציפות) בנטילת המשכנתאות לא מבטא את הסיכון העצום שעושים משקי הבית כאשר הם נוטלים משנכתה כיום! תעצרו לחשוב על הסימנים: 1. בנק ישראל אומר ששוק הדיור הינו בועה ומההו סיכון למשק! 2. ה OECD אומר שהתפתחה בישראל בועת נדלן והיא מהווה סיכון למשק ולכלכלתו! 3. ארבע מאות קבלנים נמצאים על סף פשיטת רגל (על פי חברות הדירוג הכלכליות)!!! 4. מלאי הדירות הלא מכור של הקבלנים עולה ועולה! 5. לוקח 300 ימים בממוצע למכור דירה!!! 6. בערים רבות מחוץ לתל אביב חלה ירידה מתמשכת במחירים! אז תחשבו היטב לפני שאתם מתחייבים על משכנתא במחירי בועה כעט
יוסי  |  28.02.18
לכל התגובות