אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ברנמילר גייסה 20 מיליון שקל - לפי שווי חברה של 210 מיליון שקל

ברנמילר גייסה 20 מיליון שקל - לפי שווי חברה של 210 מיליון שקל

הגיוס כלל חבילת אופציות שהמרתן המלאה תניב לחברה 20 מיליון שקל נוספים. את ההנפקה הובילו חברות החיתום פועלים אי.בי.אי ואפסילון חיתום

27.02.2018, 20:25 | אורן פרוינד

חברת האנרגיה ברנמילר גייסה 20 מיליון שקל באמצעות הנפקת מניות בבורסת תל אביב - שווי החברה נקבע בהנפקה על 210 מיליון שקל. הגיוס כלל גם חבילת אופציות שהמרתן המלאה תניב לחברה 20 מיליון שקל נוספים. את ההנפקה הובילה חברת החיתום פועלים אי.בי.אי בניהולו של עופר גרינבאום ואפסילון חיתום בניהלו של אייל גרינבאום.  

קראו עוד בכלכליסט

אבי ברנמילר הקים את ברנמילר אנרג׳י ב־2012 עם קבוצת מהנדסים שפרשו מסולל לאחר מכירתה לסימנס הגרמנית ב־2009 תמורת 490 מיליון דולר. ברנמילר היה המייסד של סולל ונחשב לדמות הדומיננטית בחברה. בעת המכירה הוא היה מנכ"ל, ואף החזיק בכמות מניות שהעניקה לו נתח של 40 מיליון דולר מהעסקה, שנחשבה אז לאקזיט הכי גדול בתחום האנרגיה.

 שנתיים אחרי המכירה החליט לעזוב את סימנס עם קבוצת מהנדסים שהתמחו בפיתוח מוצרים. ברנמילר ומהנדסיו פיתחו טכנולוגיה שמאפשרת לאגור חום ממגוון מקורות אנרגיה ולהמירו לחשמל נקי בכל שעות היממה. המוצר נרשם כפטנט רשום. מדובר במעיין מצבר שיודע לאגור חום ולייצר באמצעותו חשמל בעזרת טורבינה. בכך הוא מכוון לתת מענה לנושא שעות השיא או השפל בצריכת החשמל.

מידות המוצר של ברנמילר משתנות על פי צורכי הלקוח, אולם מדובר בגודל שמקביל בערך לגודלה של מכולת שילוח ימית. ככל שהוא גדול יותר, כך הוא יכול לספק אגירה מוגדלת של אנרגיה. החברה מספקת את אפשרות האגירה בלבד ללא הטורבינה הנלווית לייצור חשמל. גם חברת אורמת נכנסה לאחרונה לתחום ויסות החשמל, כשרכשה את חברת ויריטידי האמריקאית. אך פעילותה שונה מזו של ברנמילר.

תגיות