אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בנק לאומי יפצה במיליוני שקלים בעלי חשבונות רדומים צילום: אוראל כהן

בנק לאומי יפצה במיליוני שקלים בעלי חשבונות רדומים

זאת בעקבות הסדר פשרה בתביעה ייצוגית שהגיש בעל חשבון רדום בסך 400 שקל; בנוסף לסכום הנומינאלי - הבנק ישלם הפרשי הצמדה וריבית

27.02.2018, 21:16 | רעות שפיגלמן וענת דניאלי

בנק לאומי ישלם לבעלי חשבונות בנק רדומים סכום כולל של כ-20 מיליון שקל , בתוספת הפרשי הצמדה וריבית של עוד כ-10 מיליון שקל; זאת, בעקבות פסק דין שניתן אתמול (ב') על ידי השופט רחמים כהן בבית המשפט המחוזי.

קראו עוד בכלכליסט

פסק הדין ניתן במסגרת הסדר פשרה שנחתם בעקבות בקשה לאישור תביעה ייצוגית שהוגשה בשנה שעברה. הבקשה לייצוגית הוגשה על ידי מי שהחזיק בחשבון רדום שיתרתו עמדה על 400 שקל. אותו לקוח סבר כי אין די בקבלת הסכום הנומינאלי בלבד, מבלי לפצותו על התקופה בה שכב הכסף בחשבון הרדום מבלי שנעשו על ידי הבנק מאמצים מספקים ליצירת קשר עימו.

הבקשה לאישור תביעה ייצוגית הוגשה באמצעות משרד משרד רשף את רשף עורכי דין.

בנק לאומי, צילום: אוראל כהן בנק לאומי | צילום: אוראל כהן בנק לאומי, צילום: אוראל כהן

במסגרת ההסדר, בנק לאומי ינקוט החל ממחר צעדים על מנת לאתר את בעלי חשבונות אלו או את המוטבים שלהם, וככל שלא יאותר בעל החשבון הנתונים יועברו לאפוטרופוס הכללי. מדובר כאמור רק על בעלי חשבון רדום (שלא נעשתה בו פעולה מעל 10 חודשים) בלאומי, שיתרתו היא עד 1,000 שקל.

כ-8 מיליון שקל מהסכום האמור כבר שולמו לבעלי חשבונות שאותרו - אך מדובר בסכום הנומינאלי, ללא ריבית והצמדה. ביחס לבעלי החשבונות שלא אותרו ובהם הסכום מסתכם ל-12 מיליון שקל לפני הפרשי הצמדה וריבית אליהם הם גם זכאים, יבצע לאומי כאמור סדרת פעולות לאיתור בעלי החשבונות בחצי השנה הקרובה.

צו הבנקאות קובע כי ביחס לחשבונות רדומים שיתרתם היא מעל 1,000 שקל חלה על הבנק חובת השקעה של היתרה; ואולם בחשבון רדום עם יתרה נמוכה יותר לא חייב הבנק להשקיע את הסכום, גם אם לא איתר את בעל החשבון.

ב-2016 השיק בנק ישראל אתר ייעודי הנועד לסייע לאיתור חשבונות כאלו. מדובר בחשבונות בהם לא בוצעה פעולה לפחות 10 חודשים כמו גם חשבונות שבעליהם נפטרו. בחשבונות אלו שוכבים סכומים של כמה מיליארדי שקלים. 

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
בנק זה כמו משרד ממשלתי בעצם
ל1. הנבק מרוויח המון, וזה לא ממש משנה מאיפה כן איפה לא. בגדול המדינה רוצה שירוויח אז הוא מרוויח. וכשזה המצב אז חלה על הבנק אחריות גם למקומות בהם הוא לא מרוויח. ככה זה בכלכלה עם מתכנן מרכזי. וזה מה שיש פה. הבנקים לא בא באמת לוקחים סיכון ומרוויחים או מפסידים. הם מרוויחים או מרוויחים. (גם כשהם נופלים). אז לפחות שיספקו שירות עבור כל אחד. גם אם הוא הפסדי.
ועד + ניהול של המדינה מלמעלה  |  28.02.18
1.
פסק דין הזוי
הבנק לא מרוויח מהחשבונות האלה...הריבית כיום אפסית. לעומת זאת, עלויות התחזוקה של החשבון גבוהות בהרבה. לדוגמא: 400 שקל עם ריבית שנתית של 0.1% זה בדיוק 40 אגורות (לפני מס). ה"רווח" של הבנק כתוצאה מאי תשלום הריבית הוא 40 אגורות.... עלויות האחזקה של החשבון, כולל משלוח מכתבים מיכוני, הפקת אישורים שרצים במערכות הבנק(אישורי יתרה, ת"ז בנקאית, טופס 867 וכו'), הניסיונות לאתר את בעלי החשבון וכו' היא קצת יותר מ-40 אגורות...
אחד שמכיר  |  28.02.18