אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כך תשפרו בקלות את הקליטה של ה-WiFi בבית

כולנו תלויים בחיבור הרשת האלחוטי, אך לפעמים פוגעים בעצמנו באיכות הקליטה רק משום שבחרנו בנתב לא מתאים או שמיקמנו אותו בצורה שגויה. לפניכם כמה טיפים פשוטים לשיפור כיסוי ה-WiFi, שאינם מצריכים ידע טכני

04.03.2018, 10:57 | אפרת אלוני, בשיתוף בזק
לפעמים נראה כי חיינו בעולם הדיגיטלי תלויים על בלימה ללא חיבור WiFi. אבל דווקא בזירה הביתית, בה אנו מבלים לא מעט מזמן הגלישה שלנו, קורה שהחיבור איטי, מתנתק או שפשוט לא נקלט בכל חדר. בחלק ניכר מהמקרים, נפגע החיבור בגלל טעויות נפוצות במיקום והפעלת הנתב (ראוטר). מדריך פשוט זה יראה לכם כיצד להימנע מהן.

  

 

טעות ראשונה: לאחסן את הנתב בארון

נתבים הם מכשירים שנשענים על פונקציונליות ולא על אסתטיקה; מדובר בקופסאות עם נורות מהבהבות שלא פעם ממוקמות מאחורי חפצים או אפילו בתוך ארונות. התוצאה: איכות השידור נפגעת והיא אינה אחידה בכל הבית. הפיתרון: למקם את הנתב על מדף או בנקודה בה לא תהיה הפרעה לאות.

 , צילום: שאטרסטוק צילום: שאטרסטוק  , צילום: שאטרסטוק

טעות שנייה: להציב את הנתב בממ"ד

חדרי הממ"ד הביתיים משמשים לפעמים כחדרי עבודה, כך שביחד עם שולחן המחשב, מוצב בהם גם הנתב. ממ"ד, מתוקף תפקידו, הוא חלל מוגן בבטון יצוק ומחוסם, שמצמצם את מעבר אותו ה-WiFi ופוגע משמעותית בקליטה ברחבי הבית. הפיתרון: מיקום הנתב מחוץ לממ"ד, ושילוב אנטנת מגבר בסמוך לממ"ד – כדי שתוכלו להמשיך להשתמש בו כחדר עבודה.

טעות שלישית: לאן מכוונת האנטנה?

שידורי הנתב מושפעים מפעילות אלקטרומגנטית סביבו, ומחומרים שמחזירים או חוסמים אותות רדיו. לכן, קורה שמציבים את הנתב ליד חפצים ממתכת או זכוכית, מה שמפריע לפיזור האות ומגביל את הקליטה. הפיתרון: הימנעות ממיקום הנתב במטבח או בצמוד לחלון והקפדה על כיוון האנטנות שלו – יש להציב אותה אנכית לשידור היקפי, ולהציב אותה אופקית אם יש צורך באותות שיעברו מעלה ומטה בין קומות.

טעות רביעית: התעלמות ממבנה הבית

ישנם בתים גדולים, בהם מספר מפלסים או קירות בטון תומכים במרכזם, בתים בהם נתב אחד פשוט אינו מספיק. הפיתרון: התקנת אנטנות להגדלת טווח ופריסה שלהן כך שהשידור יעבור מאנטנה לאנטנה ויכסה את כל הבית.

טעות חמישית: חוסר התאמה בין הנתב והצרכים שלכם

בחיים הדיגיטליים של היום, יותר ויותר מכשירים בבית תופסים טרמפ על חיבור ה-WiFi ומעמיסים עליו, במיוחד עם הזינוק בתפוצת שירותי סטרימינג והצמיחה המהירה בשימוש במוצרי בית חכם ואינטרנט הדברים. כך, נוצר מצב בו הנתב נמצא תחת עומס רב ואינו מאפשר גלישה מהירה ויעילה. הפיתרון: מעבר לנתב שנועד ספציפית להתמודד עם שימוש רב מכשירים ושירותים מקוונים.

בזק חשפה לאחרונה את Be, ראוטר חדש בעל עיצוב אלגנטי ונאה, איכות שידור גבוהה ויכולת ייעודית להתמודד עם עומסי מכשירים ואף עם איומי אבטחת מידע. בנוסף, זמינים בשוק מוצרים מקבילים של גוגל, וואווי ואחרות.

תגיות