אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דילמת הגולש: מה עדיף, גלישה נוחה או פלורליסטית? צילום מסך: Google

פרשנות

דילמת הגולש: מה עדיף, גלישה נוחה או פלורליסטית?

תוצאות החיפוש המתומצתות של גוגל אולי תורמות לחויית הגלישה שלנו, אבל גם הורגות לאט לאט אתרי תוכן קטנים. האם שווה לאבד את הנוחות המיידית כדי למנוע עתיד בו פרסום התוכן יתרכז בידי גורמי כוח בודדים?

03.03.2018, 16:03 | ליאור באקאלו
1. נקודת ההתחלה. כשמנוע החיפוש של גוגל הגיח לעולם, הוא שינה את האופן שבו מאתרים מידע באינטרנט. התיבה הלבנה ששאלה אם אנו חשים בני-מזל, הפכה עבור רבים לנקודת ההתחלה לגלישה ברשת. אך גוגל כבר מזמן לא מסתפקת בלהיות שער כניסה בלבד, היא מנסה להשאיר את המשתמש אצלה בשורה של דרכים, כולל הצגת תוצאות חיפוש תמציתיות, המכונות Snippets.

2. לא רוצים ללחוץ. התמציתים של גוגל שואבים את המידע מהאתרים המקוריים ומייתרים את הצורך של המשתמש בכלל להגיע אליהם. לפי סקר שערכה חברת המחקר Stone Temple, שישה מתוך עשרה משתמשי גוגל מעדיפים תוצאות חיפוש שלא צריך ללחוץ עליהן. אך עבור האתרים, שהשקיעו זמן ומשאבים ביצירת תוכן אטרקטיבי, התמציתים גורמים לאובדן גולשים ופגיעה בהכנסות. מה שכמובן מעלה אצל רבים מיוצרי התוכן את השאלה "למה בכלל לטרוח?".

נוחות או רשת ריכוזית? , צילום: רויטרס נוחות או רשת ריכוזית? | צילום: רויטרס נוחות או רשת ריכוזית? , צילום: רויטרס

3. פחות נוח. החודש נסוגה גוגל מאחת הפרקטיקות הגסות ביותר באספקט זה, וביטלה את האפשרות שניתנה למשתמשי חיפוש התמונות שלה להגיע ישירות לתוצאות החיפוש בלי לעבור באתר שהציג אותן. זאת בעקבות הסדר משפטי שגיבשה עם סוכנות הצילומים גטי אימג'ס במטרה להימנע מתביעה בתחום ההגבלים העסקיים. התוצאה מיטיבה עם אתרי התוכן, שכן היא מאלצת את הגולשים להגיע אליהם כדי לחזות בתמונה המלאה, אך מקשה על הגולשים מאותה סיבה בדיוק.

4. חסרי כוח. אלא שבעוד גטי היא גוף עשיר ורב-עוצמה שמסוגל לכופף את גוגל, אתרי תוכן קטנים יותר דוגמת CelebrityNetWorth.com חסרי כוח מול החברה שמתגאה בסלוגן ''אל תעשה רע''. מייסד ומנכ"ל האתר בריאן וורנר אמר לאתר הטכנולוגיה Mashable כי אף שסירב לבקשת גוגל לסרוק את כל המידע באתר שלו לטובת הצגת תוצאות ממוקדות במנוע החיפוש שלה, היא הלכה ועשתה זאת בלי הסכמתו.

5. מלחמת העצמאות. בסיטואציה הזאת משתמשי הקצה - אנחנו - נותרים מול דילמה. מחד, התמציתים של גוגל באמת משפרים את החיפוש ברשת. מאידך, הם מחסלים את התוכן העצמאי בה. נוחות לטווח הקצר מול עתיד תיאורטי של עולם ריכוזי ונטול אלטרנטיבות. כעת עלינו להכריע מה חשוב יותר.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
הכתבה הזאת כאילו באה מעולם אחר שלפני שנת 2000
"נוחות לטווח הקצר מול עתיד תיאורטי של עולם ריכוזי ונטול אלטרנטיבות. כעת עלינו להכריע מה חשוב יותר" כעת? העתיד התיאורטי הזה קיים מאז שגוגל התבססה כמנוע החיפוש מספר אחת שכל מתחריה ביחד לא מדגדגים את השוליים של החיפושים ברשת. מאותו הרגע כל התוכן ברשת עובר במידה מסוימת דרך גוגל ודרך עקרונותיה. מה שקורה מאז, זה משחקים של בכאילו על מנת לא לחרוג לאיזה משהו נוראי שמונופול יכול לעשות. הם פרצו כל גבול ומדי פעם נסוגים מהגבול שיצרו בעצמם על מנת להיראות בסדר העולם לעולם לא יחזור אחורה. הכתבה ממש לא במקום
באמת ליאור?  |  04.03.18