אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
החל ביוני 2018: פוליסת ביטוח לנוסעים לחו"ל תימכר רק על ידי סוכני ביטוח מוסמכים צילום: JESHOOTS/Pixabay

החל ביוני 2018: פוליסת ביטוח לנוסעים לחו"ל תימכר רק על ידי סוכני ביטוח מוסמכים

לפי החלטת בית המשפט העליון, רק סוכני ביטוח מוסמכים יורשו למכור ביטוחי טיולים לחו"ל. התאחדות משרדי הנסיעות: "מדובר לדעתנו בהפרדה מלאכותית ובעייתית"

04.05.2018, 10:04 | דניאל דותן

בשיתוף מערכת זירת הבריאות

החלטת בית המשפט העליון מחודש יוני אשתקד קבעה כי רק סוכני ביטוח מוסמכים יוכלו למכור ביטוחים לטיולים בחו"ל. עוד קבע בית המשפט העליון כי מועד כניסתו לתוקף של החוזר יהיה כשנה לאחר הפסיקה, וזאת על מנת לאפשר למשרדי הנסיעות להיערך ולהכשיר עובדים בהתאם. המשמעות היא כי מחודש יוני 2018 סוכני נסיעות ונציגי חברות האשראי לא יוכלו למכור ביטוחי נסיעות, לצד סייגים מסוימים.

ההחלטה נקבעה על ידי דורית סלינגר, הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון במשרד האוצר על מנת ליישר קו עם חוק הפיקוח על הביטוח משנת 1981, אשר קבע כי כל תיווך (עסקה של סוכן ביטוח מול המבוטח) יעשה בידי סוכן בעל רישיון. התאחדות סוכני הנסיעות ויועצי התיירות שעתרו נגד ההחלטה, משכו את העתירה בסופו של דבר, ובכך ההחלטה כי סוכני הנסיעות ונציגי חברות האשראי לא יוכלו למכור ביטוחי נסיעות, אושרה.

 

קראו עוד בזירת הבריאות

 

 , צילום: bilaleldaou/Pixabay צילום: bilaleldaou/Pixabay  , צילום: bilaleldaou/Pixabay

 

"חשוב לנו להדגיש שבסופו של יום החשש הגדול של המשרדים הוא כי ההפרדה המלאכותית בין רכישת חבילת התיור לבין רכישת הפוליסה, תביא לכך שנוסעים רבים ישכחו רכיב חשוב זה. זו בדיוק הבעיה עם ביטוח נסיעות לחו"ל. עד שלא צריכים אותו, שוכחים ממנו", אומרת חני סובול, מנכ"לית התאחדות משרדי הנסיעות ויועצי התיירות בישראל.

כיצד משרדי הנסיעות נערכים להחלטת בית המשפט?

"משרדי הנסיעות החברים בהתאחדות נערכים במגוון דרכים: ראשית, אנו מקדמים הצעה לתיקון חוק הפיקוח על שירותים פיננסיים, אשר הוגשה על ידי ח"כ רוברט אילטוב (ישראל ביתנו) ולשמחתנו זוכה לתמיכה מהקואליציה ומהאופוזיציה, שתאפשר למשרדי הנסיעות למכור ביטוח נסיעות לחו"ל, כפי שעשו לשביעות רצון הנוסעים בארבעים השנים האחרונות. שנית, השקנו השנה קורס סוכני ביטוח ביחד עם האקדמיה לפיננסים BDO, ועד סוף שנת 2018 יהיו לחלק ממשרדי הנסיעות יועצי תיירות שיהיו גם מורשים למכור פוליסות ביטוח נסיעות לחו"ל. שלישית, חברות הביטוח נערכות לפיתוח פתרון טכנולוגי שיאפשר לסוכני הנסיעות להציג לנוסעים את פוליסת ביטוח הנסיעה לחו"ל במשרד הנסיעות, הלקוח יאשר את הפוליסה ישירות לחברת הביטוח. נציין שבפיתוח הושקע כסף רב והוא עדיין לא מבצעי".

 

חני סובול, מנכ"לית התאחדות משרדי הנסיעות ויועצי התיירות בישראל , צילום: באדיבות התאחדות משרדי הנסיעות ויועצי התיירות בישראל חני סובול, מנכ"לית התאחדות משרדי הנסיעות ויועצי התיירות בישראל | צילום: באדיבות התאחדות משרדי הנסיעות ויועצי התיירות בישראל חני סובול, מנכ"לית התאחדות משרדי הנסיעות ויועצי התיירות בישראל , צילום: באדיבות התאחדות משרדי הנסיעות ויועצי התיירות בישראל

 

מה קובעת הצעת החוק של ח"כ אילטוב, והיכן ההצעה עומדת כיום?

"הצעת החוק של ח"כ אילטוב, ח"כ איציק שמולי (המחנה הציוני) וחברי כנסת נוספים, מבקשת לשמר את המצב הקיים זה ארבעים שנה ולאפשר למשרדי הנסיעות בישראל להמשיך ולמכור ביטוח נסיעות לחו"ל, לשביעות רצון ציבור הנוסעים. הצעת החוק אף עולה בקנה אחד עם החלטת הדירקטיבה האירופית שלפיה סוכני נסיעות רשאים למכור ביטוח נסיעות לחו"ל ללקוחותיהם, ועם דברי כבוד השופט העליון מני מזוז: 'יתכן שהפתרון האמיתי שהיו קובעים בחוק איזשהו מסלול מיוחד'. ההחלטה תובא בקרוב לוועדת שרים לחקיקה ואנו מקווים שהיא תעבור כבר במושב החורף הנוכחי".

מהי המשמעות של איסור מכירת ביטוחי בריאות לחו"ל על ידי סוכני הנסיעות?

"מדובר לדעתנו בהפרדה מלאכותית ובעייתית. ביטוח נסיעות לחו"ל הוא מוצר נלווה לנסיעה ולכן ההיגיון הפשוט הוא לאפשר לצרכן לרכוש אותו באותה נקודת מכירה ולא לטרטר אותו במיוחד לסוכנות ביטוח. בסופו של יום, סוכן הנסיעות שמוכר ללקוח את הנסיעה מכיר את הלקוח שלו ומשפחתו ואף מכיר את מסלול נסיעתו והארצות שבהן יבקר, לפיכך הוא יכול לפרוס בפניו את כלל האופציות הביטוחיות הקיימות והנכונות לו. רבות מדובר על פרסונליזציה של חווית הלקוח. רק סוכן הנסיעות יכול לייצר את הפרסונליזציה גם של הביטוח המתאים ביותר לצורכי הלקוח. טובת הצרכן וטובת המדינה היא לוודא שכל אזרח שיוצא את המדינה יצא עם כיסוי ביטוחי. רק סוכן נסיעות מכיר את הפיתויים שבדרך: אם זה הטרקים המסוכנים בדרום אמריקה, האופנוע שהנוסע יתפתה לשכור בתאילנד, או קפיצת הבנג'י שפתאום יתחשק לו לעשות באוסטרליה, גם אם הוא הבטיח להורים שלו אלף פעמים לפני ההמראה שלא יעשה זאת. יועץ התיירות, בניגוד לסוכן הביטוח, יודע להתאים את הפוליסה לאופי מסלול הטיול. זו תהיה בכיה לדורות אם החוק לא יעבור. אנו לא רואים אופציה כזו. בסוף הרגולטור מחויב לעשות את המהלך הנכון לטובת הציבור".

מרשות שוק ההון נמסר: "הרשות פרסמה הוראות המאפשרות לציבור הנוסעים לחו"ל לרכוש ביטוח נסיעות ביעילות ובפשטות, תוך שמירה על מכירת ביטוח מקצועית. למשל, ההוראות מאפשרות העברת מידע מסוכני נסיעות לחברות הביטוח לביצוע המכירה".

לכתבות נוספות היכנסו אל זירת הבריאות >>

תגיות