אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רשת דיסקרט מכחישה שנקלעה לקשיים; דחיית התשלום לקניונים היא "חלק ממו"מ כדי לשפר תנאים"

רשת דיסקרט מכחישה שנקלעה לקשיים; דחיית התשלום לקניונים היא "חלק ממו"מ כדי לשפר תנאים"

יעקב גבאי, בעלי רשת האופנה, פנה לשלוש קבוצות קניונים קטנות ודרש לדחות תשלומים של חודש מרץ. לדבריו, "העברת המכתב לתקשורת חמור בעיניי ומהווה הכפשת שמי ושל החברה אותה ייסדתי"

05.03.2018, 13:14 | אורנה יפת

יעקב גבאי, בעלים של חברת האופנה דיסקרט, מכחיש כי הרשת נקלעה לקשיים על אף שפנה לשלוש קבוצות קניונים קטנות ודרש לדחות תשלומים של חודש מרץ. לדבריו, "המכתב שהעברנו למספר קניונים היה במטרה לשפר תנאים וכחלק ממו״מ. החברה לא חייבת כסף לאף אחד ולא נמצאת בקשיים. לאחרונה כחלק מהמצב הלא פשוט של השוק, שאנחנו חלק ממנו, הזרמתי מכיסי כספים כדי לאזן התזרים והכל במצב תקין". גבאי הוסיף כי "הקניונים הגדולים מבינים את זה ובאים לקראתנו ולקראת כל חברות האופנה הקטנות ודווקא הקניונים הקטנים, שגם הם מתמודדים עם בעיות, מערימים עלינו קשיים. העברת המכתב לתקשורת חמור בעיניי ומהווה הכפשת שמי ושל החברה אותה ייסדתי לפני 32 בישראל ומייצרת הכל כחול לבן".

גבאי העביר מכתב לקבוצות ישפרו, נצבא ולקניון ערים בכפר סבא ובו מסר לקניונים כי הרשת מבטלת את הוראות הקבע, בלית ברירה, בעקבות המצב. במכתב מפרטת הרשת כי בעקבות המצב הקשה אליו נקלע ענף האופנה, הבנקים מקשים ומצמצמים את האשראי.

קראו עוד בכלכליסט

יעקב גבאי, מנכ"ל רשת דיסקרט, צילום: דימה דאימונד יעקב גבאי, מנכ"ל רשת דיסקרט | צילום: דימה דאימונד יעקב גבאי, מנכ"ל רשת דיסקרט, צילום: דימה דאימונד

גבאי טוען כי קבוצות הקניונים הגדולות, מליסרון ועזריאלי, הגיעו עם הרשת להבנות והקלו בשכר הדירה, בעוד הקניונים הקטנים, שלדבריו לא מצליחים להתרומם בעצמם, לא מוכנים לבוא לטובת השוכרים.

בימים אלה עובר ענף האופנה טלטלה לאור קריסתן של רשתות האופנה הוניגמן ויפו תל אביב. בענף מעריכים כי חברות אופנה נוספות לא ישרדו את השנה ויגיעו להליכים משפטיים. ביום רביעי הקרוב צפויים לצאת להפגנה רשתות אופנה קטנות ובינוניות ביחד עם ספקי בדים וספקי אביזרי אופנה בדרום תל אביב. גבאי הוא ממובילי המאבק וצפוי ביחד עם ספקים ויצרני אופנה להיפגש היום עם חברי הכנסת אלי כהן ועודד פורר לדון על מצבו של ענף האופנה. הספקים טוענים כי הם סובלים מאפליה מצד הממשלה ומשרד האוצר שמעניקים הטבות לקניות מקוונות באינטרנט בעוד בעלי העסקים בישראל משלמים מסים על כל המכירה בארץ.

תגיות