אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בצל הסדר חוב שני: משפחת רוטלוי החלה במשחק כיסאות בארגמן תעשיות

בצל הסדר חוב שני: משפחת רוטלוי החלה במשחק כיסאות בארגמן תעשיות

יאיר רוטלוי ימונה למנכ"ל ואחיינו ליגד ליו"ר חברת הטקסטיל. במסגרת הסדר החוב הזרימו בעלי השליטה, משפחת רוטלוי ורענן סובל, 13 מיליון שקל מכיסם. גם בהסדר הראשון הם פתחו את הארנק

06.03.2018, 07:23 | רחלי בינדמן

יו"ר ארגמן תעשיות יאיר רוטלוי התפטר מתפקידו וימונה למנכ"ל החברה במקום רענן סובל, שיישאר בשלב זה רק כדירקטור. אחיינו ליגד רוטלוי ייכנס לתפקיד היו"ר. ארגמן תעשיות, שבשליטת משפחת רוטלוי וסובל, חתמה לפני שבועיים על הסדר חוב נוסף מול הבנקים המממנים שלה. ככל הנראה התפטרות סובל קשורה להסדר החוב, שכלל הכנסת יד לכיס מצד הבעלים - ולא בפעם הראשונה.

קראו עוד בכלכליסט

ארגמן היא חברה בורסאית קטנה העוסקת בתחום הטקסטיל (שיווק גרבונים והלבשה תחתונה ועליונה), ונסחרת לפי שווי של 8 מיליון שקל ברשימת השימור של הבורסה (עלולה להימחק מהמסחר בגלל סחירות דלה). ספק אם שמה היה עולה לכותרות אלמלא בעליה – משפחת רוטלוי, מהמשפחות העשירות בישראל, ששולטת בלודז'יה רוטקס הבורסאית ונמצאת בגרעין השליטה בשותפות הגז רציו. עם הגופים המוסדיים המשקיעים בארגמן נמנים קופות הגמל של הראל המחזיקות ב־9.5% מהחברה, וחברת הגמל של פסגות המחזיקה ב־6.5%.

בדו"חות המחצית הראשונה של 2017 דיווחה החברה כי מתוך קרן ההלוואה שהגיע מועד פירעונה עדיין לא נפרעו 12 מיליון שקל, וכי היא ממשיכה לנהל משא ומתן מול הבנקים. ב־21 בפברואר 2018 עדכנה ארגמן כי חובותיה כלפי הבנקים מסתכמים ב־21 מיליון שקל, וכי סוכם עמם שהחברה תשלם 13.1 מיליון שקל מהם באמצעות הלוואות של הבעלים – כלומר רוטלוי וסובל שוב הכניסו יד לכיס, לאחר שבהסדר חוב קודם ב־2013 הזרימו 7.5 מיליון שקל. עוד סוכם כי יתרת הסכום, בהיקף של 7.8 מיליון שקל, תגולגל דרך הלוואות מהבנקים לחברה, שאותן תפרע ב־16 תשלומים רבעוניים שווים.

יאיר רוטלוי , צילום: אוראל כהן יאיר רוטלוי | צילום: אוראל כהן יאיר רוטלוי , צילום: אוראל כהן

בנוסף, ניאותו הבנקים להעמיד לארגמן הלוואה של 2.3 מיליון שקל - סכום שווה ערך לריבית הפיגורים שנצברה על חוב, שמועד פירעונה בתשלום אחד ב־2024. הסדר החוב כולל התחייבות של בעלי השליטה, שלפיה יחתמו על כתב ערבות להבטחת סילוק מלוא החוב, שייכנס לתוקף רק כשארגמן והחברה־האחות שלה לודז'יה רוטקס לא יהיו ציבוריות.

במאי 2016 נקלעה החברה לסחרור, לאחר שהודיעה כי להערכתה לא תוכל לפרוע לבנקים חוב של 8 מיליון שקל מתוך קרן הלוואה שניתנה לה, כשמועד פירעונה היה ביוני 2016. ארגמן פתחה אז במגעים להסדר חוב מול הבנקים המממנים. היה זה שלוש שנים בלבד לאחר הסדר חוב ראשון שעליו חתמה החברה, בהיקף של 38 מיליון שקל. ההסדר ההוא כלל כאמור התחייבות בעלים להזרמת 7.5 מיליון שקל, לצד התחייבות למימוש נכסים, במטרה למנוע מהחוב הנותר לזלוג ליותר מ־21 מיליון שקל. סכום זה יועד לפירעון בין 2016 ל־2018.

דו"חות המחצית השנייה של 2017 שפרסמה ארגמן חושפים שחיקה בהכנסות, שהסתכמו במחצית ב־35.3 מיליון שקל - ירידה של 5% שנבעה בין היתר מהיחלשות היורו והליש"ט מול השקל. את המחצית סיימה החברה עם הפסד של 600 אלף שקל, לעומת רווח של 1.2 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.

תגיות