אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הצעה בבריטניה: מיסוי הבייבי בומרז יממן את הדור הבא צילום: איי אף פי

הצעה בבריטניה: מיסוי הבייבי בומרז יממן את הדור הבא

מכון המחקר רזולושן פאונדיישן מזהיר מזינוק בהוצאות הציבוריות על בריאות, חינוך ורווחה שייפול על כתפי הילדים והנכדים של הבייבי בומרז. יו"ר המכון דיוויד ווילטס: "הדור הצעיר מוציא נתח שיא מהכנסתו על דיור אבל מקבל פחות תמורה"

05.03.2018, 20:10 | שירות כלכליסט

פוליטיקאי בריטי בכיר, לשעבר שר צללים בממשלתו של דיוויד קמרון, סבור כי על ממשלתה של תרזה מיי לקחת מהעשירים כדי לממן את דור הילדים של הבייבי בומרז - על כך מדווח "הגרדיאן" הבריטי.

קראו עוד בכלכליסט

לורד דיוויד ווילטס, המכהן כיו"ר מכון המחקר רזולושן פאונדיישן, הזהיר היום (ב') כי ההוצאות הציבוריות בבריטניה בתחומי הבריאות, החינוך והרווחה צפויות לזנק בהיקף של 60 מיליארד ליש"ט מדי שנה עד 2040. את העלייה הזאת, הוא אומר, אפשר לממן באמצעות מיסוי הבתים של הפנסיונרים העשירים או על ידי הטלת מס הכנסה גבוה יותר על הדור הצעיר. "בהינתן שאנחנו, דור הבייבי בומרז, יושבים על ערימת עושר שהמשיכה לצמוח גם על רקע התכווצות חבילות השכר, הדבר המתבקש הוא כי נתרום למאמץ באמצעות מיסוי הון או רכוש", אמר ווילטס בנאום בנושא צדק בין־דורי.

על פי ווילטס, אין לדחות יותר את הדיון בסוגיה. "עד לסוף העשור הבא, הפער הפיסקאלי יצמח בהיקף של 20 מיליארד ליש"ט בשנה במונחים של היום וכעבור עשור, ל־60 מיליארד ליש"ט בשנה", אמר. "המעמסה הזאת תיפול על כתפי ילדיהם של הבייבי בומרז".

הפער הפיסקאלי משקף, לדבריו, זינוק של 15% בשיעור המס. "האם עלייה כזאת במסים היא המורשת שאנחנו - דור שמחזיק במחצית ההון של המדינה, 13 טריליון ליש"ט - רוצה להוריש לילדים ולנכדים שלנו?". ווילטס הוסיף ואמר, כי במשך 30 שנה נהנתה בריטניה מתקופה שבה הבייבי בומרז היו בשיא כושר ההשתכרות שלהם. "אבל כעת, הבייבי בומרז מתחילים לצאת לפנסיה וישנם פחות צעירים שנכנסים במקומם לשוק התעסוקה".

לפי ווילטס, עד כה התבצעו ניסיונות לא יעילים לטיפול בבעיה, בין השאר באמצעות מס אחוזות שהציעו הלייבור והליברל־דמוקרטים ו"מס שיטיון" שהציעו השמרנים בבחירות הקודמות, ואשר לדבריו הביא לתגובות "היסטריות". "אף צד לא יכול להתחמק מהנושא", ציין, בהוסיפו כי מפלגת הלייבור איננה יכולה לגייס את כל הכסף הנחוץ מהאולטרה־עשירים, שכן "מיסוי בנקאים לא יכול לממן את הכל". ווילטס סבור כי יש לבצע רפורמה במסים העירוניים שהם לדבריו "מס הרכוש הרגרסיבי ביותר האפשרי".

לפי רזולושן פאונדיישן, משפחה בריטית המתגוררת בבית בשווי 100 אלף ליש"ט תשלם מס גבוה פי חמישה מאשר דרי בית בשווי מיליון ליש"ט. "הדור הצעיר מוציא נתח שיא מהכנסתו על דיור, ומקבל בתמורה בית קטן יותר או בית שכור ללא ביטחון, במקום הבית שהיה רוצה להשתקע בו", אמר.

תגיות