אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תקדים: המרכז הבינתחומי קיבל אוטונומיה במסלולי תואר שני צילום: עמית שעל

תקדים: המרכז הבינתחומי קיבל אוטונומיה במסלולי תואר שני

המכללה עושה צעד בדרך לשנות מעמד לאוניברסיטה פרטית. מדובר בפעם הראשונה שהמל"ג אישרה למכללה אוטונומיה שכזו, שיש רק לאוניברסיטאות

06.03.2018, 18:54 | ספי קרופסקי
מליאת המועצה להשכלה גבוהה (מל"ג) אישרה היום (ג') את בקשת המרכז הבינתחומי בהרצליה לאפשר לו אוטונומיה בהתוויית מסלולי לימוד לתואר שני. מדובר בצעד נוסף של המכללה הוותיקה במטרה לשנות מעמד לאוניברסיטה פרטית. מדובר בפעם הראשונה שאושר למכללה אוטונומיה שכזו.

מהמל"ג נמסר הערב לאחר הישיבה שבה התקבלה ההחלטה כי "על פי החלטת המל"ג משנת 2013, כל המוסדות להשכלה גבוהה רשאים להגיש בקשה לקבלת 'אוטונומיה' לפתיחה ולהסמכה להענקת תואר שני, זאת בכפוף לעמידה בשורה של קריטריונים שנקבעו באותה החלטה במישורים אקדמיים, תקציביים ומשפטיים". לפי ההודעה, המרכז הבינתחומי עמד בקריטריונים הללו.

קראו עוד בכלכליסט

בספטמבר אשתקד פורסם ב"כלכליסט" כי המגעים המתקיימים בין המכללה לבין המל"ג בנוגע לבקשת הראשונה לאפשר לימודים לתארים מתקדמים (תואר שלישי ומעלה) גרמו לעימותים בין גורמים בכירים במוסד. מכללות בישראל, בין אם מתוקצבות על ידי המדינה ובין אם לאו, אינן רשאיות ללמד תארים מתקדמים.

נשיא הבינתחומי אוריאל רייכמן. לא ויתר על תפקיד ראש חבר הנאמנים לאחר פרישתו, בניגוד לדרישת המל"ג, צילום: עמית שעל נשיא הבינתחומי אוריאל רייכמן. לא ויתר על תפקיד ראש חבר הנאמנים לאחר פרישתו, בניגוד לדרישת המל"ג | צילום: עמית שעל נשיא הבינתחומי אוריאל רייכמן. לא ויתר על תפקיד ראש חבר הנאמנים לאחר פרישתו, בניגוד לדרישת המל"ג, צילום: עמית שעל

באשר ללימודי תואר שני, מכללות רשאיות ללמדן, אך אישורים לפתיחת מסלולים אלה דרשו עד כה אישור מיוחד של המל"ג, וזאת בעוד לאוניברסיטאות ניתן מרחב תמרון גבוה יותר, כלומר אוטונומיה בהתוויית המסלולים הללו. במלים אחרות, מליאת המל"ג אישרה הערב למרכז הבינתחומי חופש פעולה הדומה לזה של אוניברסיטאות.

בספטמבר עוד פורסם כי המגעים שהתקיימו בנושא בין המוסד לבין המל"ג גרמו בעקיפין לסיום עבודתם של המשנה לנשיא פרופ' מריו מיקולינסר ושל הסגן למדיניות וקשרי ממשל, עידו שריר. במסגרת המגעים שהתנהלו בין המל"ג לבין הנשיא ומייסד המכללה אוריאל רייכמן, המשנה מיקולינסר והסגן שריר, הועלתה בקשה שלאחר פרישתו של הנשיא, בעוד כשלוש שנים, הוא לא ימשיך לתפקיד שייעד לעצמו כראש חבר הנאמנים. מדובר בחלק ממהלך גורף שמקדמת בזמן האחרון המל"ג לקציבת הכהונות של נשיאי המכללות.

ל"כלכליסט" נודע, על סמך שיחות שקיים עם מספר גורמים המעורים בנושא, כי פרופ' רייכמן הסכים בתחילה לתנאים שהוצגו במסגרת המגעים. אלא שלאחר מכן החליט לחזור בו, ובכך השיחות עם המל"ג הסתיימו ללא הסכמות. המגעים למעשה פוצצו, ולא מתאפשר למכללה ללמד תארי דוקטורט, והנשיא רייכמן ימשיך לתפקיד ראש חבר הנאמנים לאחר פרישתו.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
אוניברסיטה - השם מחייב
אם איננו רוצים שאנשים יתהדרו בתוארי ד''ר רק כי...שילמו - יש לוודא איכות ועמידה במדדים; הגוף הקובע היא המל'ג; וטוב שכך. היית רוצה שד''ר למשפטים שהידע שלו הוא בעקר ב...תורת המחירים (זה מכלכלה, אני יודע) - יתן חוות דעת בעניינך? כל הרעיון לשנות השם לשמו של רייכמן, בעודו בחייו, הוא או מגלומניה של האיש או ליקוק של היוזמים. או שניהם גם יחד.
נמר  |  13.09.20
4.
ל-1
המרכז הבינתחומי לא לוקח מהמדינה שקל. המדינה לא משקיעה שקל בהפיכתו לאוניברסיטה, שכן מדובר בהליך פורמלי בלבד, המכללה מתנהלת כעמותה ולא מתוקצבת על ידי המדינה. לכן, אין שום קשר בין הטענה שלך לבין מעמדו של המרכז הבינתחומי. המדינה יכולה לאשר לבינתחומי מעמד של אוניברסיטה פרטית ובמקביל, להשקיע במכללת תל חי או אורט בראודה ולהפוך אותן לאוניברסיטה ציבורית בגליל.
יואב  |  08.03.18
3.
כל הכבוד, הגיע הזמן לאוניברסיטה פרטית בישראל
צריך להתחרות באוניברסיטות השמנות שמקבלות תקציבים ללא הגבלה מהמדינה. אולי בשלב מסויים המדינה תוכל גם להוריד את הסיבסוד שלה כדי שישאר לתלמידים יותר כסף בכיס ללמוד.(פחות מיסים) ולכל הסקפטים, שיטת השוברים גם סבבה על פני המצב הקיים.
אדיר  |  07.03.18
2.
ביזיון. בתור סטודנט שלמד שם, הרמה שם ממש לא גבוהה כמו שמנסים להציג
זה ששילמנו הרבה כסף ממש לא אומר שקיבלנו תמורה מתאימה. להפוך אותה לאונ' עכשיו? על מה ולמה? אילו הישגים מדעיים ואקדמאים היא הגיעה אליהם מלבד ההצלחה לשכנע אלפי סטודנטים שלא התקבלו לשום אונ' מכובדת ללמוד אצלם ולשלם סכומי עתק על תעודת נייר?!
דני  |  07.03.18