אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הבית הלבן חושש מרכישת קוואלקום בידי ברודקום צילום: CNA Finance

הבית הלבן חושש מרכישת קוואלקום בידי ברודקום

גורם במשרד האוצר האמריקאי ביקש מהחברה לדחות ישיבה בה תכננה לדון בהצעת הרכישה האחרונה של ברודקום. הסיבה: חשש בוושינגטון מפני מעורבות של גורמים סיניים בתהליך, לצד דאגה מאובדן היתרון האמריקאי במירוץ לרשתות הדור החמישי

07.03.2018, 17:21 | רפאל קאהאן

עסקת קוואלקום הולכת ומסתבכת: לאחר שדירקטוריון החברה הצליח להדוף את ניסיונות ההשתלטות של ברודקום כדי לאלץ אותה להעלות את הצעתה, מתגלה שגם בוושינגטון יש מי שלא מרוצה מהתהליך. לפי דיווח של רויטרס, בכיר במשרד האוצר האמריקאי העביר להנהלת קוואלקום מכתב המציג את דאגת הממשל מפני השתלטות עליה בידי "גורמים זרים".

קראו עוד בכלכליסט

החששות נראים משונים, שכן שתי החברות הן אמריקאיות, אך בוושינגטון חוששים מהשפעת גורמים סיניים על תהליכי הייצור, על רקע המירוץ העולמי להשקת רשתות דור חמישי.

מטה קוואלקום, צילום: בלומברג מטה קוואלקום | צילום: בלומברג מטה קוואלקום, צילום: בלומברג

נכון להיום, קוואלקום ואינטל הן החברות היחידות שמייצרות מעבדי מחשוב (CPU) בארה"ב, שכן שאר היצרניות עברו לתחומים אחרים כשבבי תקשורת וזיכרון - או שהעבירו את הייצור למדינות אחרות. אם תושלם רכישת קוואלקום, עשויה ברודקום להעביר את הייצור למקום אחר, לשותפים במזרח - מה שרואים בוושינגטון כפגיעה פוטנציאלית באינטרס הלאומי האמריקאי.

במכתב שהועבר, התבקשה החברה לדחות דיון בהצעת ברודקום האחרונה עד לגמר בדיקה ממשלתית שתבחן את הסיכונים שבקיום העסקה, בדיקה שתבצע הוועדה הפדרלית לבחינת השקעות זרות. בנוסף, בדיון היו אמורים להיבחר 6 דירקטורים חדשים מטעם ברודקום, מתוך 11 מושבים בדירקטוריון קוואלקום כולו.

אם הישיבה הייתה מתקיימת, ישנו סיכוי סביר שמהלך המכירה היה מותנע כבר השבוע. לא ברור אם ההתערבות של הממשל מגיעה בעקבות בקשה של גורם בקוואלקום או מתוך דאגה למיזוג של שתי החברות. 

מעבדיה של קוואלקום מפעילים חלק ניכר מהסמארטפונים בעולם וכעת גם מחשבים אישיים. בנוסף החברה מייצרת את החלק הארי בעולם של שבבי התקשורת הסלולרית והיא צפויה לייצר גם חלק ניכר מהמודמים שישמשו לקישוריות דור חמישי. הדאגה בוושינגטון היא כנראה שתיאלץ להתמודד עם בעלות "זרה" שעשויה לצמצם את היתרון התחרותי היחיד כיום של ארה"ב במירוץ לדור החמישי. "גידול בשליטה הסינית על טכנולוגיות דור חמישי עשוי לסכן את ביטחון המדינה", נטען במכתב.

תגיות